• Anonym (Kaffedraken)

    blir så röd om natten

    Vår dotter blir så röd om nätterna av blöjan nu när det är så varmt ute.


    Nån som har nått förslag hur vi ska göra?


    Vi har testat olika fabrikörer på blöjorna utan resultat.


    På morgon när hon kliver upp så är hon jätte kissig och röd som en tomat-


    Sen låter vi henne springa naken hela fm och lufta så blir det bättre men sen samma sak nästa natt hon vaknar och är ledsen för det svider.


    Nån som har nått tips vad man ska göra åt vår 2,5 åring?


    Hur har ni gjort?

  • Svar på tråden blir så röd om natten
  • Anonym (Kaffedraken)

    Använda mkt puder? Byta blöja någon gång även på natten? (Helst utan att väcka henne förstås om det går) Är hon röd i hela blöjregionen? Går det ner helt när hon blir utan blöja? (Tänker på ifall hon fått svamp. Kolla med BVC etc i så fall och testa svampsalva)

  • Anonym (Kaffedraken)

    Ja, ett rätt tjockt lager inotyol brukar vara bra.

    En annan fråga, hon verkar kissa mycket? Ger ni välling på kvällen? Det skulle jag slutat med i så fall (eller minskat till bara en liten slurk). Inte neka henne vatten såklart om hon är törstig i värmen, men ändå försöka reglera vätskeintaget så att det inte är mängder just inför natten som gör att hon måste kissa mycket när hon somnat.


    Ingela 885 skrev 2018-07-30 08:34:52 följande:

    Inotyolsalva på natten brukar göra susen. Finns receptfritt på apotek.


  • Anonym (Kaffedraken)

    Vi testar 3-dagars metoden sedan igår och vi la vår 2,5 åring utan blöja igår, efter att hon gått utan halva dagen. Hon sov hela natten utan att kissa. När hon vaknade satte vi henne på pottan och allt kom där!! Så imponerad själv av henne!! Har idag gått i bara klänning och kissat tre gånger på pottan och många fler på golvet (hi hi hi). Nu har vi lagt henne utan blöja (nakenfis) och vi får se hur det går inatt ???? Hörde en annan mamma som skulle testa 3-dagars metoden och de hade ALDRIG haft blöja på natten på sin flicka. Alltså inte någon gång!!! Så nu åker inte blöjan på mer ????

  • Anonym (Kaffedraken)

    Rekommenderar Pampers blöjor baby pants, då dom är dom tunnaste blöjorna som vi har testat, sen ska ni byta under natten om barnet är röd så de inte blir värre, och självklart byta ofta under dagen (om blöja används dagtid) använd puder på röda ställen även om blöja inte används dagtid för att underlätta ifall de svider, sen är de ju självklart bra att kolla med bvc så de inte har blivit svamp

    Men se till att byta blöja ofta och tänkt på att ha dom tunnaste blöjorna!

Svar på tråden blir så röd om natten