• Äldre 31 Jul 08:39
    21020 visningar
    59 svar
    59
    21020

    Vilken ras

    LoonyL0vegood skrev 2018-07-31 08:08:25 följande:

    Hallå ja!

    Jag och sambon har börjat gå i hundtankar på riktigt nu. Vi håller på och letar efter en ras som passar oss men hittar inte riktigt rätt. Ingen av oss har haft egen hund tidigare men jag har spenderat mycket tid med både andras hundar och en tid jobbat på hunddagis. Har även under många år intresserat mig för träning, mest lydnad och en del tricks.

    Våra önskemål på hund är en mellanstor, inte överdrivet mycket pälsvård(typ genom borstning varje vecka) och inte för hög energinivå. Vi vill dock inte ha de vanligaste raserna som schäfer, golden, labrador osv då vi ej vill bidra till sönderavling där de flesta hundar får alla möjliga problem med kroppen.

    Någon här som har ett förslag på en hund som skulle passa?


    Om du tänker aktivera hunden så tycker jag du ska titta på mellanpudel och bedlintonterrier. Klippraser som går att hålla klippta i "sportfrisyr" så pälsvården inte blir tidskrävande. Trevliga raser som hänger med på det mesta men inte klättrar på väggarna om dom "bara" får motion nån dag. Schapendoes är också en ras jag tror kan passa er.
  • Äldre 1 Aug 17:45
    #26
    +1
    Anonym (anneli) skrev 2018-08-01 17:04:24 följande:
    Hoppas den inte ska vara på hunddagis måndag-fredag för sådana hundar tycker jag så synd om.
    Även om jag själv aldrig skulle skaffa hund och låta nån annan ta hand om den stor del av tiden så finns det många bra dagis som se till att hundarna har en kvalitativ vardag med motion, aktivering och omvårdnad. Jag tycker däremot synd om dom hundar som lämnas ensamma hemma långa dagar när ägarna jobbar utan sällskap, motion och aktivering.
  • Äldre 2 Aug 06:13
    #33
    Anonym (anneli) skrev 2018-08-02 06:08:14 följande:
    Jag skulle inte ha ngn åsikt alls om hunddagis (har ingen hund) om det inte var så att jag nästan dagligen passerar ett. Inte tror jag hundarna lider svårt där MEN jag har sett så många ensamma vovvar stå vid dörren in och pipa och skälla, eller kuta runt på rastgården skällande. Hundar med det beteendet går ju sällan att ha ensamma hemma men det finns väl ngn anledning till att de piper, gnäller och skäller?
    Självklart finns det mindre bra och till och med dåliga dagis men det finns även många väldigt bra dagis så man kan inte säga att det är synd om alla hundar som går på dagis.
  • Äldre 2 Aug 07:07
    #35
    Anonym (anneli) skrev 2018-08-02 06:31:30 följande:
    Jag har ju aldrig varit inne på ett hunddagis och bara sett ETT så jag har väldigt liten koll men jag har svårt att begripa varför man skaffar hund för att den mesta tiden ska vara på dagis! Så är det ju med barnen också men de lär sig ju rätt snabbt vad förskolan är och kan förstå att mamma måste jobba etc etc. Kan en vovve NÅGONSIN begripa sådant? Står den och piper efter matte hela dagen så är det ju sorgligt.
    Jag begriper inte heller varför man skaffar hund med vetskapen om att nån annan ska ta hand om den stor del men livssituationer förändras, man byter jobb, skiljer sig osv och plötsligt står man i valet att omplacera sin älskade hund eller lämna den på dagis då tiden inte räcker till. Vissa hundar trivs på dagis och andra inte och då bör man ju självklart försöka lösa det på annat sätt men hellre en pipig hund på dagis än att lämna den ensam hemma 8-10 timmar/dag tills situationen löst sig. Ett bra dagis låter självklart inte hundar stå ute i rastgården och pipa utan där är personalen ute ihop med hundarna.
Svar på tråden Vilken ras