• Amanda84

    Köpa batteridriven belysning? Eller annan lösning för belysning?

    Jag och min släkt har ett stort sommarställe där vi ibland vistas 8-12 personer samtidigt. Vi har el indaget men ovanvånigen, där de flesta sovrum finns, sammanlänkas av en lång extremt mörk korridor där det inte finns något vägguttag så där är det beckmörkt kvällstid. I varje sovrum finns ett enda vägguttag vilket gör att alla har en bords- eller golvlampa, men belysningen är på intet vis tillräcklig.

    Förra sommaren köpte jag små batteridrivna ledlampor - en till varje person - på Flying Tiger. De var stora som en halv golfboll och kostade typ en tjuga styck och fördelen med dessa var att de var så pass små att de gick att ha i fickan, dessutom så gick de att ställa på nattygsbordet och gav tillräckligt med ljus om man ville läsa på kvällen utan att störa andra i rummet men samtidigt så tog de ingen plats, så folk ställde dem här lite här och var när de behövdes eller tog med dem ut i trädgården. Lådan med dessa lampor är nu i sommar mystiskt försvunnen, så jag är ute efter något liknande eller möjligen någon annan lösning. Lamporna jag köpte förra året finns inte kvar på Flying tiger och jag vet inte alös vad jag skan ersätta dem med.

    Jag behöver alltså något som är ganska billigt, så att man kan köpa många, är portabelt och därmed lätt att plocka med sig och som ger okej belysning. Ficklamporna som vi nu använder är på intet sätt optimala eftersom de endast ger punktbelysning och antingen är för starka eller för svaga för att ge ett behagligt sken. En ficklampa går heller inte lägga hur som helst för att lysa upp en del av ett rum.

  • Svar på tråden Köpa batteridriven belysning? Eller annan lösning för belysning?
  • riboflavin

    Den självklara lösningen känns ju i och för sig som att dra en skarvkontakt någonstansifrån och montera in en lampa med rörelsesensor i taket i korridoren. Vill man ha en permanent lösning installerad av elektriker så kostar det en liten slant, men då det handlar om max 2 timmars jobb att dra fram en elkabel och installera en lysapp kan det kanske vara värt det?


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
Svar på tråden Köpa batteridriven belysning? Eller annan lösning för belysning?