Inlägg från: Anonym (My) |Visa alla inlägg
  • Anonym (My)

    Min 12-åriga dotter har inga vänner

    Usch vad ledsen jag blir av att läsa din tråd. Har en 11-årig dotter och häpnar emellanåt hur taskiga och intrigsökande hon och hennes jämnåriga kan vara. Var vi sådana också i den åldern?

    Jag är introvert och hade vissa sociala svårigheter i den åldern, men alltid hade jag vänner. Tog lite längre tid för mig att få nya vänner vid skolbyte. Och då kunde det gå en tid då jag var själv på rasterna och det var hemskt. Sjukt egentligen att skicka barn till skolan som egentligen inte vill vara där. Men tillslut brukade jag få nån vän.

    Lite samma än idag vid jobbyte/flytt.

    Har pratat mycket med min dotter om hur man är en bra vän. Att ingen tycker om att bli utfryst etc. Men sedan har jag förstått att även hon vart taskig vid nåt tillfälle. Vad göra? Jag blir galen. Alla ska ha rätt att må bra, introvert som extrovert mm.

    Din dotter låter helt underbar och förtjänar bättre. Bra med skolbyte, förbered henne kanske på att det kan ta lite tid med nya kompisar. Men att oavsett så förtjänar hon att må bra. Som vuxen kan hon få det bättre. Kanske t o m bättre än många av de hopporna som är taskiga mot henne idag. Jag vet, föga tröst för henne nu.

Svar på tråden Min 12-åriga dotter har inga vänner