• Anonym (orkar inte längre.)

    Vad ärdet som ha hänt?

    Jag har nog drabbats av någonting, men vet inte vad. Orkar knappt att röra en fena, när jag kommer hem från jobbet.

    Jag har alltid jobat 100% hårt fysiskt arbete, och aldrig varit sjukskriven, mer än det vanliga; någon förkylning, eller kräksjuka.

    Sen i våras känns det dock, som att all min energi sug ut, efter jobbets slut. Jag orkar inte fixa någonting, förutom jobbet. Vilket också börjar gå på "halvfart" nu.

    Känner dag för dag, hur jag bara blir tröttare och tröttare. Hjälper inte att sova hela söndagen ens.

    Tidigt i våras fick jag en inflammation i en tand. Jobbade på som vanligt, tog smärtstillande till jag fick en "akuttid" vilket tog 5 dagar. Inflammationen spred sig, så jag var svullen i hela ansiktet. När jag kom till tandläkaren, sa han"Men Gud! detta var ju inte bra".

    Fick penicillin och allt blev "bra". Sen det,blev jag bara SÅ trött!

    Läkaren säger att det inte är någonting, och att jag bara kan ta Alvedon?

    Har googlat lite, och undrar om jag har drabbats av
    ME/CFS? Alltså kroniskt trötthetssyndrom?

    Vad det nu är? Alltså kanske en följdsjukdom efter inflammationen?

    Finns det någon här, som har drabbats av den diagnosen? Jag vet hur svårt det kan vara, om man är sjuk, och skall befatta sig med FK, vid långtidssjukskrivning? Man förlorar väl halva sin inkomst, + att ingen vill lyssna?

    Har ju aldrig varit där, men nu orkar jag faktiskt inte mera. ÄR så trött. Även fysiskt aktivitet efter jobbet, gör att jag bara vill sova. Så det blir inget av det.

    Vad har hänt? Någon som känner igen sig?Gråter Gråter varje morgon när jag skall till jobbet. Jag vill jobba, och jag gillar mitt jobb, men det suger all musten ur mig nu.

  • Svar på tråden Vad ärdet som ha hänt?
  • Anonym (orkar inte längre.)

    Vet att man inte skall "googla" sig till möjliga diagnosr, men jag har ALLA de symtomen, som länken här:

    www.hjarnfonden.se/om-hjarnan/diagnoser/mecfs/

    Och läkaren lyssnar ju inte! För att de inte vet? Har nu även fått besvär med lever och njurar, av all jävla Alvedon och Ipren! Som jag har fått recept på i högre dos. Så det blir billigare. Orkar nog inte längre, så vad kan göra?

    Måste lägga av med de smärtstillande.

  • Anonym (orkar inte längre.)

    Okay, men finns det inte någon som känner så här? Är oroligt tacksam för lite feedback?

  • Anonym (K)

    Har tidigare inte hört talas om den sjukdomen du länkat till och jag vet inte hur pass mycket din inflammation kan påverka i efterhand. Men symtomen för me/cfs är mycket likt symtomen hos andra sjukdomar. Sköldkörteln till exempel, vilket vad jag förstått är en mycket vanlig sjukdom (över/underfunktion). Oftast tar man blodprov för att kolla nivåerna och ligger de utanför normalvärdena så finns det medicin. 

    Kan också vara utmattning, sådant märks oftast av efter en mycket stressig period och det räcker inte med en helgs vila för att återställa sig. 

    Vad har du för preventivmedel? Jag misstänkte utmattning då jag hade nästan alla symtom på det men valde att ta ut min kopparspiral och blev mycket bättre efter det. Den höjde mina östrogennivåer, och om man googlar på östrogenöverskott så hittar man också biverkningar kopplade till de symtom du beskriver.

    Är du i sådan ålder att klimakteriet kan vara en möjlighet? För även då hamnar ju hormonerna ur balans. 

    Utöver att träffa läkare och be om att ta prover så rekommenderar jag motion, du kommer antagligen inte bli frisk av det, men vad jag förstått så har det hjälpt många att må lite bättre under omständigheterna. :)

    Hoppas du lyckas hitta vad det är som står på och att det går att få bukt på! 

  • Anonym (orkar inte längre.)

    Tack för ditt svar. Nej, jag har inga p medel. Jag är man. Har gjort alla prover. Allt är "bra" men du känner till den diagnosen?

  • Anonym (Sofi)

    Vilka prover har fått tagna? Vad säger läkarna om dem? Kräv en tid hos VC med provtagning. Du vet ju att något är fel!

  • Anonym (----)

    Börja med att googla på hypotyreos. Det är supervanligt och med medicin lever man helt normalt. Gå sedan till vårdcentralen och ta prover. Kräv att få se provsvaren, läkarna i Sverige har en förmåga att se alla värden som helt noooormala fast det i andra länder skulle ha behandlats med medicin.

  • Anonym (penicillin)

    Man kan bli trött efter en infektion. Och man blir nästan alltid tröt efter en antibiotikakur.

    Man ska inte tro att det är en zebra när man hör hovar, är ett uttryck du kan ta till dig, för din egen skull.

    Tycker du ska gå till doktorn och berätta hur trött du är, och att du tagit antibiotika. Ibland kan man få för lite av vissa blodceller av antibiotika, som gör en trött. Ibland kan man ha lågt järnvärde etc.

    Högst sannolikt inget m sköldkörteln, om du är ung och det kom såhär i samband med infektoin. Då kan man lugnt avvakta sådana prover.

Svar på tråden Vad ärdet som ha hänt?