• Tokigsnart

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    Hej!

    Följer gärna med här, vi är inte riktigt klara för ivf än men vi har varit på första samtal!

    Kan berätta lite kort om mig

    Har sedan ett tidigare förhållande 2 barn min nuvarande man 1 barn sen innan och vi vill så gärna ha ett gemensamt och klockan börjar ticka då min man är 41 och jag 34

    Vi har försökt aktivt över 1 år, 2 tidiga missfall och ett utomkvedshavandeskap som slutade med akut op och de tog bort min högra äggledare

    Vi sökte hjälp på en klinik, först besöket så fick jag reda på att allt såg fint ut och stor äggreserv och de trodde att vi skulle snabbt bli med barn på egen hand, fick boka in en tid för spolning för att bara kolla hur det ser ut, fick lämna blodprov och min man fick lämna spermier.

    Vid spolningen fick jag reda på att det är stopp i min vänstra äggledare :( så med andra ord kan vi inte bli gravida på egen hand, tyvärr så stängde de strax efter för sommar stängt men nu på Måndag ska vi äntligen dit igen och få reda på svar och hur vi ska fortsätta!

    Såg att ni hade kommit lite längre på vägen och hoppas verkligen att vi alla ska få våra plus, vart bor ni och går någonstans?

    Trevlig Lördag

  • Tokigsnart
    Jennymaria84 skrev 2018-08-25 14:15:03 följande:

    Välkomna tjejer! Va skönt att vi kan följa och peppa varandra! Så hoppas vi att vi alla når våra mål! Tyvärr så många som har en lång väg för att få sitt barn och skönt att veta att man inte är ensam och att man kan hjälpa varandra!


    Tack! Känns jätte skönt att hitta denna tråden att få bolla tankar och pratat med folk som har typ samma problem och kämpar för sitt plus!
  • Tokigsnart
    Jooosen skrev 2018-08-26 10:35:54 följande:

    Någon som bor i Stockholm? Kanske som tom gör ivf på Sophiahemmet? :)


    Här har du en! :)

    Vad tycker du om Sophia?
  • Tokigsnart
    Loviisa89 skrev 2018-08-26 10:16:17 följande:

    Hej,

    Vad jobbigt att du nu inte har någon fungerande äggledare. Hoppas det går bra imorgon och att ni får något svar på hur ni ska fortsätta.

    Du har ju ändå blivit gravid tre gånger på ett år, så om ni får göra ivf pga dina äggledare så känns det ju som rätt goda chanser ändå :)

    Vi bor i Norrköping och kommer köra ivf på RMC i Linköping :)


    Ja,jätte jobbigt men hoppas verkligen att allt ska gå vägen,

    Hur långt hade ni kommit på vägen?
  • Tokigsnart
    Jooosen skrev 2018-08-26 18:49:15 följande:

    Okej! Har inte varit där ännu! Ska dit på första mötet om 3 veckor. Vad tycker du? Vad fick man göra första ggn? :) jag hoppas d inte tar så lång tid innan man får börja med ivf efter första mötet!


    Såg det efter jag hade skrivit,vad spännande!

    Vi fick jätte bra känsla, jätte trevlig personal. Vi pratade och vi fick svara med massa frågor, sen så undersökte de mig och sen fick jag lämna blodprov och min man fick med sig en burk hem som han sedan lämnade in!
Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF