Inlägg från: Embla twopointoh |Visa alla inlägg
  • Embla twopointoh

    Vad gör ett namn white trash?

    Jag tror att många som använder uttrycket helt enkelt bara tar namn som de själva inte tycker om av någon anledning, och ger dem stämpeln white trash, oavsett om namnen är vanliga i socioekonomiskt svaga grupper eller ej.

    Det är välkänt att vissa typer av namn är mer vanliga i vissa samhällsklasser och/eller grupper. Det folk slarvigt (eller okunnigt) benämner som white trash-namn är de som är vanliga i socioekonomiskt utsatta/svaga grupper.

     White trash är ju ett amerikanskt uttryck för en amerikansk företeelse, och går inte att användas som en synonym för "socioekonomiskt utsatt" eller liknande, eftersom det svenska samhället skiljer sig från det amerikanska. Därför tycker jag att användandet av "white trash" i sig är en indikation på att personen som använder det (på allvar alltså) själv tillhör denna grupp (eller snarare, har låg utbildning). Jag kan, precis som TS verkar göra, använda benämningen i vissa sammanhang, såsom denna tråd, men då är det för kommunikationen/förståelsens skull och inget annat.

    Personligen anser jag att namn med fantasifulla stavningar ofta är ett tecken på att föräldrarna inte har någon högre utbildning, och speciellt de namn som inte följer skrivreglerna. Cewin,Philiph, Noha är exempel på det senare, och Cazzandhra, Nowa och Tindhra på det förra.

Svar på tråden Vad gör ett namn white trash?