• Äldre 2 Sep 10:35
    4353 visningar
    30 svar
    30
    4353

    Hjälp mig!!!

    Hej!

    Jag är sambo med en man som kommit ut som transa/crossdresser(förlåt men jag kan inte alla termer, betydelser) för ca ett år sedan. Låt oss säga att det kom som en blixt från en klarblå himmel för mig. Det har varit mycket grubblerier, rädsla och osäkerhet för mig. En turbulent resa och jag försökt vara så förstående jag bara kan. Jag är en medresenär och min sambo har nu kommit över sin skam inför mig. Vi har handlat kläder tillsammans, min sambo har blivit mycket bättre på att sätta ord på sina känslor och vårt sexliv har blivit bättre.

    Nu är det så att han även vill prova sex med en man där han är tjej. Han har bokat in en helg på hotell nästa helg där han kommer att utforska sin sexualitet med flera män inbokade. Helgen har varit planerad i över en månad och jag har fått vara med på hans sökande på BC.

    Vi har pratat mycket om detta men nu äter alla tankar och känslor hål i huvudet på mig. Jag är rädd, ledsen och förvirrad. Jag vet inte var jag ska vända mig för att få kontakt med personer som också är närstående. Skulle behöva en chatt eller en blogg. Snälla kan ni hjälpa mig. Även tankar och erfarenheter här i tråden är mycket värdefulla för mig. Både från närstående men också från er män som har samma läggning som min sambo.

  • Svar på tråden Hjälp mig!!!
  • Mongol­iet
    Äldre 2 Sep 10:43
    #1

    Vad är problemet?

  • Äldre 2 Sep 10:43
    #2

    Jag tycker den viktigaste frågan här är om detta är något du verkligen känner dig bekväm med? Eller har du gått med på allt det här främst för att stötta honom?

  • Anonym (Tess)
    Äldre 2 Sep 10:52
    #3

    Vad vill du i allt det här ? Dina känslor är lika viktiga i ert förhållande som din sambos. För dig borde de väga tyngre än hans känslor. Glöm inte bort dig själv.

  • Äldre 2 Sep 11:02
    #4
    Anonym (Tess) skrev 2018-09-02 10:52:47 följande:

    Vad vill du i allt det här ? Dina känslor är lika viktiga i ert förhållande som din sambos. För dig borde de väga tyngre än hans känslor. Glöm inte bort dig själv.


    Håller verkligen med! Det är väldigt fint och inspirerande hur stöttande du är , men det kan du fortsättta vara även om du drar gränser kring vad du vill vara med och stå ut med ! Det var en som skrev i en annan tråd som jag tyckte var så bra : ungefär att man kan ställa upp på sin partners sexuella resa och önskemål även om det inte är något man själv delar , så länge man inte tar fysisk eller psykisk skada av det. Jag tyckte det var så fint, både att man kan vara generös mot den man älskar , även med att ge den möjlighet att utforska saker man inte själv är nyfiken på, men att gränsen går där man själv tar skada/lider. Och det låter som att du lider av det här steget!! Prata med din man, jag tycker det låter som att du behöver mer tid att smälta det här kommande mötet, om det ens kan ske utan att du lider av det.

    Du ska inte behöva lida i er relation - och såklart inte din man heller. Men kompromissa måste ju alla ibland - kanske gränsen för hans utforskande går här - i alla fall just nu ?
  • Anonym (Cilla­)
    Äldre 2 Sep 11:53
    #5
    +1

    TS, det låter som att du har varit otroligt förstående och stöttande. Men det låter också som att det sker på bekostnad av ditt eget mående.

    När det gäller din mans sexweekend, hade du överhuvudtaget ens övervägt att säga ja till en sån sak om det gällde att han ville testa att ha sex med andra kvinnor än dig? Om svaret på den frågan är nej så finns det ingen anledning för dig att gå med på att han har sex med män.

    Jag tänker att han får ha precis vilken läggning han vill och han får utforska hur mycket han vill, men inte om han lever i en monogam relation. Han behöver helt enkelt välja vad som är viktigast för honom, att leva med dig eller att ha sex med andra än dig.

  • Anonym (G)
    Äldre 2 Sep 11:53
    #6
    Anonym (Tess) skrev 2018-09-02 10:52:47 följande:
    Vad vill du i allt det här ? Dina känslor är lika viktiga i ert förhållande som din sambos. För dig borde de väga tyngre än hans känslor. Glöm inte bort dig själv.
    Håller med
  • Anonym (What?­)
    Äldre 2 Sep 12:00
    #7

    Men alltså, lever ni i en monogam relation ska han väl för fasen inte ligga med andra - oavsett kön.

  • Äldre 2 Sep 12:32
    #8

    Det är ju inte meningen att han ska må bättre och förverkliga sig, medans du går sönder.

    Ni måste prata om detta på djupet, även hur du känner. Du är inte självisk bara för att du inte kan släppa honom till andra män.

    Det är många som delar fantasier och drömmar om att ha med andra i sitt sexliv.

    Men för dig kommer detta plötsligt och det är inget DU valt.

    Du ska inte gå med på detta för hans skull.

    Du måste tänka på dig själv också. Annars kommer det tära sönder er relation till slut ändå och du kommer stå själv och undra vart du tog vägen i allt detta.

    Prata om hur du känner. Han om någon borde förstå.

    Ta det lungt och försiktigt.

    Du är värd någon annan om han inte lyssnar.

    Han vill utforska sig själv. Vill du vara med på den resan?

  • Äldre 2 Sep 12:47
    #9

    Det är fint att ni har så bra kommunikation att han ens vågat ta upp detta med dig! All cred till er båda.

    Det är ingen lätt resa, absolut inte. Ni kommer att behöva fortsätta prata, prata, prata. Om alla känslor, bra som jobbiga.

    Vad är du rädd för? Att han ska lämna dig? Kan han på något sätt fortsätta berätta hur mycket han älskar dig? Kan ni ge varandra stunder då ni bekräftar varandra och era känslor för varandra?

    Han är nog just nu i ett rus över det nya, det han drömt om säkert i lång tid. Det ruset kommer att lägga sig! Kan ni tillsammans ta er genom den så är jag tämligen säker på att ni kan få en fin framtid.

    Jag är osäker på stödgrupper, men funderar på om tex RFSL skulle kunna hjälpa dig, de kanske vet om någon grupp där du kan få stöd?

  • Äldre 2 Sep 13:37
    #10

    Oj så mycket respons, tack!!! Fortsätt gärna med era tankar.

    Klart jag önskar att allt detta inte fanns, jag skulle ljuga annars. Ibland känns det ok och ibland mindre ok. Känns som det är olika steg, det första var själva vetskapen och klädseln. Sedan fantasin om att ha sex med en annan man och nu är vi framme vid att fantasin blir verklighet. Jag både vill och inte vill att vi ska igenom detta steget. Känns väldigt avgörande för mig. Vill poängtera att det hade varit mycket värre om han velat vara med en annan kvinna. Jag kan ju inte konkurrera med vad en man kan erbjuda ok det är ok. Känsligare är ju biten att någon annan ska ta på min man och att han ska kyssa mm med en annan människa. Jag är rädd att han kanske utvecklar en relation likt vår med någon man. Kanske att han lämnar mig om han kommer på att det är en man han vill leva med. Vi har pratat om detta och han säger att han inte vill ha ett förhållande med en annan man. Han vill ha och vara med mig. Vår kärlek och relation är vår och speciell. Men det är svårt att förlita sig på tycker jag eftersom han aldrig varit med en man. Sedan är det avsaknaden av kontroll när det gäller att han skyddar sig. Vet hur lätt det är i stundens hetta hoppa över att skydda sig. Även om han lovat att skydda sig och även skrivit det i sin annons så är jag ändå rädd. Sedan är det min egen reaktion och känslor under och efter helgen. Jag har liksom levt i ett vakuum för jag vet inte hur jag känner för honom och om jag kan acceptera detta i ett förhållande. Jag kan inte döma innan jag upplevt. Jag tror inte att man kan ägaren annan människa och kärlek är att släppa den andre fri. Men det är som ni skriver, inte till vilket pris som helst för lider, det gör jag.

Svar på tråden Hjälp mig!!!