• IceKitten

    Så rädd för utdrivningsskedet

    SoSS15 skrev 2019-01-14 08:12:19 följande:

    En beräknad vikt enligt undersökning behöver inte alls stämma! :) Och visst gör det fruktansvärt ont att föda barn, men i mitt tycke är det även något helt otroligt fascinerande! Haha, det går inte att beskriva med ord men det är en så häftig känsla när kroppen tar över och går in i ett slags naturdrift-stadium. Värkarna är påfrestande men det värsta är precis som du skriver att krysta ut ingen. Storleken spelar ingen roll dock vad gäller om man spricker eller inte... Jag sprack under min första förlossning, men det kände jag inte överhuvudtaget.

    Jag kan beskriva det som att det stramar och svider och töjs ut (såklart) och visst gör det ont men så fort huvudet är igenom, vilket går ganska fort, så släpper det värsta och resten kommer ut utan större bekymmer. Jag frågade efteråt om jag sprack och dom sa att jaa, det gjorde jag men inte så mycket. Och efter att moderkakan kommit ut, som inte direkt kändes något, så sprayade dom med en bedövningsspray som sved lite och sydde ihop, vilket inte kändes något alls! :)

    Det var jobbigt, smärtsamt och det värsta och absolut bästa jag varit med om! Visste inte att min kropp hade en sådan styrka i sig, en sådan vilja, kraft och råstyrka rent ut sagt! Helt otroligt häftigt!

    De allra flesta förlossningar går bra, och jaa, de flesta spricker, men det brukar bara vara lite grann och man känner det inte för man har så fullt upp med all annan smärta!

    Så du har något att se fram emot! :D


    Ungen hade bf den 25/9 så den är säkert redan ute nu ;)
Svar på tråden Så rädd för utdrivningsskedet