Forum Förlossningsrädsla - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Så rädd för utdrivningsskedet

  Mån 14 jan 08:12 Läst 1900 gånger Totalt 15 svar
  Visar endast inlägg av SoSS15 - Visa alla inlägg
 • Mån 14 jan 08:12 #10
  Magnusw32 skrev 2018-09-04 14:41:57 följande:

  Som rubriken lyder.

  Jag ska inom 3 veckor ( bf är 25/9) föda mitt andra barn. Mitt första barn var för 10 år sen med planerat kejsarsnitt pga säte. Jag har tidigt flaggat för bm min rädsla för att spricka och bli allvarligt skadad i samband med förlossningen. Fick remiss för flera månader sen till aurora men har inte fått någon hjälp därifrån då de inte har några tider. Jag känner att jag börjar få panik över att föda nu och det hela eskalerade när jag förra veckan var på UL och fick reda på att bebis väger ca 3300g och det känns som att jag bara blir större o större. Rädd för att föda stor bebis...

  Inte rädd för värkar och den smärtan utan det är när bebis ska ut som jag är livrädd för att det ska hända någonting med mig själv,spricka u name it...

  Jag behöver nog pepp på hur jag ska klara det här..


  En beräknad vikt enligt undersökning behöver inte alls stämma! :) Och visst gör det fruktansvärt ont att föda barn, men i mitt tycke är det även något helt otroligt fascinerande! Haha, det går inte att beskriva med ord men det är en så häftig känsla när kroppen tar över och går in i ett slags naturdrift-stadium. Värkarna är påfrestande men det värsta är precis som du skriver att krysta ut ingen. Storleken spelar ingen roll dock vad gäller om man spricker eller inte... Jag sprack under min första förlossning, men det kände jag inte överhuvudtaget.

  Jag kan beskriva det som att det stramar och svider och töjs ut (såklart) och visst gör det ont men så fort huvudet är igenom, vilket går ganska fort, så släpper det värsta och resten kommer ut utan större bekymmer. Jag frågade efteråt om jag sprack och dom sa att jaa, det gjorde jag men inte så mycket. Och efter att moderkakan kommit ut, som inte direkt kändes något, så sprayade dom med en bedövningsspray som sved lite och sydde ihop, vilket inte kändes något alls! :)

  Det var jobbigt, smärtsamt och det värsta och absolut bästa jag varit med om! Visste inte att min kropp hade en sådan styrka i sig, en sådan vilja, kraft och råstyrka rent ut sagt! Helt otroligt häftigt!

  De allra flesta förlossningar går bra, och jaa, de flesta spricker, men det brukar bara vara lite grann och man känner det inte för man har så fullt upp med all annan smärta!

  Så du har något att se fram emot! :D
 • Mån 14 jan 08:22 #12
  IceKitten skrev 2019-01-14 08:17:07 följande:
  Ungen hade bf den 25/9 så den är säkert redan ute nu ;)
  Hahah! xD Jaa, det lär den nog vara! Hahah, missade det! ;) Tack!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll