Inlägg från: Anonym (H) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H)

    Erfarenheter av abort

    Jag har gjort en abort i vecka 7 och avslutat ett missfall i vecka 8 med cytotec.

    Vad gäller aborten så när jag väl bestämt mig då var det inga problem rent psykiskt. Jag ville inte ha ett barn till och har aldrig mått dåligt eller haft dåligt samvete.

    Ur ett medicinskt perspektiv så gick båda gånger ganska lugnt tillväga. Hade ont som en kraftig mensvärk men det var hanterbart med den smärtstillande medicin jag fick med mig hem. Blödde kraftigt ett par timmar, satt princip på toa hela tiden, men sen avtog det och jag blödde som vid en större mens i ca 1vecka. Efter det avtog blödningarna under ytterligare 1 vecka och sen fick jag ägglossning och mens som vanligt. Efter missfallet fick jag dock lite komplikationer då jag fick en mindre infektion 6 veckor senare, troligtvis rester som låg kvar.

  • Anonym (H)
    Anonym (Förtvivlad mamma) skrev 2018-09-10 09:44:05 följande:

    Tack snälla för ditt svar! Okej. Ja, missfall och abort blir ju helt olika situationer trots att båda kan vara jobbiga. Hur gick det med infektionen sen? Har du blivit gravid efter det om jag får fråga?


    Ja, jag är gravid nu i vecka 8. Aborten var för flera år sen när jag hade två väldigt små barn och det var inte läge för en till. Nu är barnen större och vi hoppas på en liten sladdis!
Svar på tråden Erfarenheter av abort