• Äldre 10 Sep 10:27
    37124 visningar
    1334 svar
    1334
    37124

    För oss som tempar för att bli gravid

    Hej, hoppas fler kan följa med vi som tempar, jag själv började med detta förra månaden då det inte har blivit något sedan nov 2017.

    Denna månad bestämde vi oss för att inte testa med äl tester pga stressrelaterat för min del provar lite olika metoder.

    Jag använder babyplan tempen och lägger in i Flo appen.

    Jag är 27 år om en vecka ungefär och min man är 34

    Vad använder ni?

    Hur länge har ni försökt?

    Vilka åldrar är ni?

  • Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid
  • Äldre 14 Sep 20:45
    #2
    oshark skrev 2018-09-14 13:56:02 följande:
    Hej!

    Jag skulle tipsa om att spana in den här tråden: www.familjeliv.se/forum/thread/75182381-traden-for-oss-som-anvander-naturalcycles. Det finns de som använder andra alternativ än Natural Cycles också.

    Jag själv slutade med p-piller i början av augusti och började i samma veva använda NC :) Just nu är det mer "händer det så händer det", dvs vi försöker inte aktivt pricka ägglossning (långdistans gör det svårt) men vi skyddar oss inte heller.
    Hej

    Jaha nå ja har sett den gruppen men har inte tänkt gå in där då ja använde babyplan precis börjat tempa.

    Ja de kan ja förstå de tar ju lite tid med när ni inte är tsm varje dag
  • Äldre 15 Sep 15:18
    #4
    WanderChild skrev 2018-09-15 13:36:39 följande:

    Slutade med p-piller i juni, började tempa i juli då jag haft en massa konstiga symtom som skulle kunna va äl men ingen mens o inget plus kom. Hade ingen aning om vad kroppen sysslade med! Började även med äl-tester o ca 65 dagar efter sista pillret kom det så äntligen en äl! Tempningen hjälpte mig mycket för att visa att det faktiskt skett, som sagt, hade haft liknande smärtor flera ggr tidigare utan äl... Sen kom mensen redan på äl+8 men nästa äl kom som en klocka igår/inatt på cd15 i nuvarande cykel. Hade tempdipp -0,1 grader nu i morse så räknar med en höjning till i morgon o framåt. Före pillerna hade jag en cykel på 28 dagar så hoppas på mer normal lutealfas denna cykel.

    Har känt av äl väldigt tydlig både denna o förra gången men det är ju ingen garanti för att det faktiskt skett, där tycker jag tempen är till mycket stor hjälp för att få det bekräftat. Använder en vanlig termometer med en decimal o lägger in i fertility friend, älskar den appen då den innehåller massvis med info att läsa!


    Jag är inne på andra månaden nu med temp har svårt att förstå allting denna månad testade jag inte med äl tester för och se om de minskar stressen
  • Äldre 18 Sep 13:22
    #6
    oshark skrev 2018-09-18 12:01:08 följande:

    Jag har inte så stor erfarenhet av ÄL-tester själv då jag bara haft en cykel med tempning och fick hem mina tester samma dag som jag hade ÄL - så det enda testet jag gjorde var toknegativt. Nu tänker jag att jag ska testa och se om det är något som passar min kropp, men från vad jag har läst här på FL är det verkligen heeelt olika från person till person. Jag förstår att man kan bli stressad av det, speciellt om man har en kort stegring och har svårt att pricka den. Dessutom blir det ju ganska dyrt om man testar flera gånger om dagen flera dagar innan förutspådd ÄL...

    Själv har jag tänkt köra mer på att kolla livmodertappen. Det verkar eventuellt lite enklare än att sitta och analysera ÄL-tester (även om jag vill prova iaf en cykel) och flytningar. 

    Jag känner också att min första månad blev lite krånglig. Första typ två veckorna mätte jag på fel ställe i munnen (för långt fram), det var svårt att veta hur mycket temperaturen kunde skilja innan man borde avaktivera den, m.m. Nu är jag på CD12 i min andra cykel och börjar känna att jag har lite bättre koll. Jag har hittat platsen i munnen där man ska tempa, jag skriver ner vilken tid jag tempat varje morgon, och jag har koll på hur jag låg i förhållande till min CL i förra cykeln, vilket gör att det känns lättare att avaktivera temperaturer som avviker. Vaknar jag tidigare men inom 2h-fönstret tempar jag och somnar om, läser av tempen när jag sen vaknar igen, och tempar igen. Är den tidigare tempen jätteannorlunda jämfört med de två-tre senaste dagarnas temperaturer och den senare tempen mer lik använder jag den senare även om NC egentligen säger att man ska använda den första. 

    T.ex. hade jag ont i halsen tre dagar förra veckan och tempade in mig exakt på CL, när jag förra månaden låg runt 0,2 grader under CL i follikulärfasen i genomsnitt, med väldigt få höga punkter. Då avaktiverade jag de tre temperaturerna, och igår när jag mådde bättre var jag nere på normal nivå igen. Jag har även gått tillbaka i min förra cykel och avaktiverat några avvikande toppar som jag inte "såg" förra cykeln.

    Nu blev det väldigt långt, men jag hoppas du hittar din rytm och att du kan hitta ett sätt att charta på som inte stressar dig  (och behöver du skriva av dig finns vi alltid här)


    Ja har tempat 2 månader lägger in ja har inte fattat hur de alls funkar men ja har andra till hjälp och vaknar ja för tidigt eller senare har ja tagit hjälp av en hemsida som räknar ut vilken temp ja eg skulle haft vid 10 tiden typ.

    Jag skippa äl tester denna månad men vart mycket förra veckan tills iförgår haft huvudvärk, förstoppning, ont i vänstra äggstock, känt mig yr idag illamående fast ändå inte typ m.m så de har vart jobbig vecka på de viset istället. Ja räknar inte med att de blir något denna månad heller då ja haft negagivt hela året. Ja ska ha mens om 7 dagar så får se hur temp håller sig sen vart hög några dagar nu.

    Ja de blev långt inlägg hängde med lite av de iaf
  • Äldre 21 Sep 10:33
    #10
    sussovich skrev 2018-09-20 17:35:48 följande:

    Hej,

    Jag använder natural cykles temp och började tempa i juni. Plussade på stickan på midsommar, tog sig på första försöket, tyvärr slutade det i ett konstaterat MA i v9... Är nu inne på min andra mens efter denna händelse..

    Nu inväntar jag ÄL igen, mensen kom idag.

    Jag är 27år och min man 30år.


    Beklagar verkligen aldrig kul.

    Hoppas de kan ta sig snart då så ni kam gå vidare med :) jag sj ska ha mens om 4 dagar ungefär men hoppas den håller sig borta

    Då är vi jämngamla fyllde 27 den 17 september:)
  • Äldre 21 Sep 10:36
    #11
    Manda25 skrev 2018-09-20 20:42:08 följande:

    Jag använder mig av Natural Cykles och har gjort det ett tag, men började seriöst att tempa och även komplettera med ägglossningstester i juli i år. Jag (28år) och min sambo (30år) bestämde att vi skulle börja försöka bli gravida med vårat första gemensamma barn nu i början på oktober och jag har beräknad ägglossning då. Sambon har en dotter sedan tidigare.

    Jag har valt att använda mig av ägglossningstester då jag gärna vill ha koll på min kropp :)


    Innan ja började tempa hade jag äl tester och de blev stress relaterat så jag testa denna gången utan äl tester och bara tempa vart något lugnare. Vi har försökt med vårat gemensama sen förra året. Min man har 2 töser sen tidigare.

    Hoppas de går bra och ni slipper vänta så himla länge med :)
  • Äldre 21 Sep 10:37
    #12

    Tempen har vart hög några dagar får hoppas att de fortsätter så och mens håller sig borta om 4 dagar därimot har jag inte mycket till hopp just nu.

  • Äldre 21 Sep 20:48
    #14
    sussovich skrev 2018-09-21 19:39:38 följande:

    <3

    Vi har ju inte bråttom med o skaffa barn, men samtidigt känns det ju lite tråkigt att det inte tagit sig igen.. Men bara o lämpa på :) .

    Hoppas den håller sig bort nu!!! :D. Hur ser tempen ut för dig nu? :)

    Grattis i efterskott! Bra ålder att skaffa första tycker jag hehe ;)


    Förstår de men jobbigt ändå

    Ja med hoppas. La upp den ovan hade idag 36,82 tror ja de var.

    Tackar tackar.

    Blir mitt andra men första som ja kommer förhoppningsvis gå hela vägen med.
  • Äldre 22 Sep 17:43
    #16
    sussovich skrev 2018-09-22 15:06:58 följande:

    Håller tummar o tår för er!! :D


    Tack ja hoppas men har mens om 3 dagar med min otur så lär de väl ta litet tag till.

    Temp hade sjunkit idag får se hur de ser ut imorgon
  • Äldre 23 Sep 12:29
    #20
    Manda25 skrev 2018-09-22 22:53:41 följande:

    Ja jag antar att man måste försöka hitta ett sätt som fungerar för en och som inte tillför en massa stress. För de har man ju tillräckligt av ändå!

    Tack, jag hoppas inte heller att de kommer att ta för lång tid, hoppas på att de tar sig så fort som möjligt! :) Hoppas även att ni också får ett plus snart! Har två vänner som använt NC för att bli gravida och dem hade aldrig använt det förut och för båda dem gick det på första försöket och blev gravida med en gång! Hur länge hade du haft NC?


    Jo de är svårt att hitta en balans faktiskt.

    Varsegod. Ja förstår de man vill ju helst inte vänta hur länge som helst heller.

    Vad kul att de har funkat så bra för dom. Ja har inte nc jag använder babyplan istället därimot.

    Ja började tempa förra månaden med detta. Verkar som att det inte blev något denna månad heller temp har sjunkit i 2 dagar i rad nu har mens enligt app om 2 dagar.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid