Inlägg från: WanderChild |Visa alla inlägg
  • WanderChild

    För oss som tempar för att bli gravid

    Slutade med p-piller i juni, började tempa i juli då jag haft en massa konstiga symtom som skulle kunna va äl men ingen mens o inget plus kom. Hade ingen aning om vad kroppen sysslade med! Började även med äl-tester o ca 65 dagar efter sista pillret kom det så äntligen en äl! Tempningen hjälpte mig mycket för att visa att det faktiskt skett, som sagt, hade haft liknande smärtor flera ggr tidigare utan äl... Sen kom mensen redan på äl+8 men nästa äl kom som en klocka igår/inatt på cd15 i nuvarande cykel. Hade tempdipp -0,1 grader nu i morse så räknar med en höjning till i morgon o framåt. Före pillerna hade jag en cykel på 28 dagar så hoppas på mer normal lutealfas denna cykel.

    Har känt av äl väldigt tydlig både denna o förra gången men det är ju ingen garanti för att det faktiskt skett, där tycker jag tempen är till mycket stor hjälp för att få det bekräftat. Använder en vanlig termometer med en decimal o lägger in i fertility friend, älskar den appen då den innehåller massvis med info att läsa!

  • WanderChild
    Anonym (T) skrev 2018-09-22 23:00:17 följande:

    Vad använder ni för termometer? Jag kikade på NC först men det känns lite väl att betala så mycket för deras termometer när det finns andra så billiga som 35 kr.. (vet att det ska vara en basaltermometer)


    Använder en helt vanlig febertermometer som man sätter under tungan. Den har bara en decimal men för min kropp tycker jag det räcker gott o väl för att kunna utläsa när äl skett samt upp/nedgångar. Använder man temp preventivt så kanske det är viktigare att veta mer exakt temp. Sen lägger jag in i appen fertility friend, den är kanon!
  • WanderChild
    Anonym (T) skrev 2018-10-03 09:33:12 följande:

    Så här ser det ut för mig. Jag har bara en örontermometer, men mäter i samma öra varje gång. Tänker att det ju är skillnaden som är viktig, inte temperaturen i sig, men var inte beredd på att det skulle skilja så mycket från dag till dag. Ett alternativ kan ju som du säger vara att jag sover dåligt utan att veta om det, men jag dock inte märkt någon skillnad i hur trött jag är (vilket jag ju iofs inte märker om jag alltid sover dåligt till och från)

    Jag får kanske helt enkelt se om det fortsätter att hoppa så här eller om det jämnar ut sig lite tids nog. Eller så kanske jag "överreagerar" och det här är normala skillnader.


    Det där är rejält stora svängningar. Jag har också rätt mkt svängningar veckan efter mens, men det rör sig om 0,3 upp/ner. Tror delvis det beror på att du använder örontemp. Där kan det ju kanske variera med vilken sida du sovit på, om örat varit uppåt eller neråt. Samt ibland så kan man ju få lite blodrusning i örat så ena örat blir jättevarmt, även om du inte märker det så kan det ju kan blivit lite mer förhöjt pga det tex. Hade jag varit du så hade jag köpt iaf en vanlig billig febertermometer som man lägger under tungan. Där jag läst skriver alla att en örontemp inte är tillförlitlig för att mäta BBT.
  • WanderChild
    saijda skrev 2018-10-05 07:47:52 följande:

    Godmorgon, Jag ska försöka våga ta ett test Idag eller i helgen. Ingen mens eller symtom som jag brukar få vid mens och temp på 37.2. Brukar ligga på 36.4-36.5 så den är betydligt högre... <3

    Enligt flo är jag två dagar sen med mensen men enligt fertilityfriend så ska jag ha den imorgon.


    Testa! Testa! :D

    Själv väntar jag, tror jag, fortfarande på äl(?) Eller vet inte, har varit lite skumt denna cykel. Har ätit munkpeppar o b-vitamin o har haft värk i höger äggstock till o från ända sen mensen slutade. Senaste veckan har jag också haft vattniga eller äl-flytningar. Är på CD15 idag och igår hade jag en liten dipp i temp, samt lite starkare streck på stickorna, men inte så starka som tidigare vid äl. Tog test 2ggr igår för att se om det ökade men de var båda lika tydliga. Har även tidigare haft rätt starka känningar just sista dagarna innan äl, men nu har det som sagt varit till o från hela tiden o inget speciellt igår. Känner fortfarande att jag har lite ont i höger sida när jag rör mig o idag har tempen gått upp igen. Tidigare har jag haft starkare streck i samband med att tempen börjat gå mer, den har dock droppat mer just dagen EFTER positiva test o inte samma dag... Hmm... funderar på om jag haft svagare äl denna gång o därför ej fått lika starka utslag samt lika stor tempdipp? Har ätit rosenrot innan som kanske gjort äl starkare. Tänkte smörja med progesterall pga superkort lutealfas men vill ju inte börja innan jag vet att äl skett! Får avvakta till i morgon o se vad tempen visar då....
  • WanderChild
    saijda skrev 2018-10-05 10:03:29 följande:

    Vad tror ni om detta? Finns det en chans till ett pluss <3


    Tycker det ser mycket mycket lovande ut! Min temp brukar ligga på samma eller droppa lite innan mens, inte öka som din gjort!
  • WanderChild
    saijda skrev 2018-10-05 09:02:24 följande:

    Jag ska se om jag vågar! Cykeln innan jag plussade så var mensen över en vecka sen.. dock har tempen aldrig varit så hög innan mens (förutom när jag plussade?)

    Åh skumma cyklar är jobbiga.. har varit med om det :/ har hört om dem som enligt deras kropp har haft ÄL men testerna har inte visat det. Svårt att veta hur man ska göra .. jag har bara tempat sedan jag slutade med hormonella preventivmedel. Aldrig använt mig av ÄL tester pga att jag inte vill stressa.. mer än vad jag redan gör. Fick missfall i januari och inget pluss sedan dess. Så har försökt att inte tänka på symtom osv :/

    Jag tror inte rosenrot påverkar hur starkt ÄL testet är men däremot kan rosenrot påverka hur stark ÄL känns :0


    O lagom tills man klagar av sig så får man positivt test nu precis! Har aldrig haft så starkt streck på ngt test! Så munkpeppar verkar förstärka lh och förbättrar sekretet för mig medan rosenrot förstärker känslan av äl. Helt ok för mig då äl varit väldigt smärtsamt när jag ätit rosenrot. Dock tycker jag äl fortfarande borde komma lite tidigare, kommer bli på cd16-17 nu. Tar det sig inte denna gången så blir det enkel dos RR nästa cykel (+ munkpeppar) o inte dubbel dos som jag kört innan.
  • WanderChild
    WanderChild skrev 2018-10-05 11:13:42 följande:

    O lagom tills man klagar av sig så får man positivt test nu precis! Har aldrig haft så starkt streck på ngt test! Så munkpeppar verkar förstärka lh och förbättrar sekretet för mig medan rosenrot förstärker känslan av äl. Helt ok för mig då äl varit väldigt smärtsamt när jag ätit rosenrot. Dock tycker jag äl fortfarande borde komma lite tidigare, kommer bli på cd16-17 nu. Tar det sig inte denna gången så blir det enkel dos RR nästa cykel (+ munkpeppar) o inte dubbel dos som jag kört innan.


    O testar att köra SME metoden denna gången, dagens mys redan avklarat så nu blir det mys hela helgen också ;).
  • WanderChild
    oshark skrev 2018-10-05 11:21:14 följande:

    NC säger ju dock att ÄL CD17 är genomsnittet/normen för deras användare, så det är inte så sent Men klart man vill ha då många chanser som möjligt när man försöker! När man inte försöker gör det inget om man har en lite längre cykel haha


    Haha ja så sant!! Hade dock cykel på 28-29 dagar innan pillerna o inbillar mig att lutealfasen då var normal. Förra månaden kom äl på cd16.

    Vad bra att din lutealfas håller på att rätta till sig själv! Det är ju det man helst vill o det gör den nog ändå så småningom men man är ju så otålig! :P Om inte nu så håller jag tummarna för er i december. Oavsett så är det ju mysigt att träffas under längre tid :).
  • WanderChild
    saijda skrev 2018-10-10 07:41:39 följande:

    Verkar som mensen kom... med besked. Mitt i kvällsarbetet igår. Ringde min man direkt och bara grät. :( jag ska försöka att inte ge upp men det är så jobbigt just nu...

    Vad tror ni om ägglossningstester och rosenrot? Vill ha mer exakt med ägglossning och cykeln blev extremt lång denna gång, mina cyklar är oregelbundna sedan missfallet.


    Tråkigt :((( Som jag svarade dig i en annan tråd så tycker jag du ska läsa på om Vitex - munkpeppar. Det ska hjälpa till att stabilisera hormonbalansen och det låter som du inte verkat fått ordning där sedan missfallet. Rosenrot har jag testat dubbel dos men är skeptisk till om det egentligen hade någon effekt, tror snarare det var min kropp som kom igång av sig själv.
  • WanderChild
    saijda skrev 2018-10-10 11:45:41 följande:

    Tack så mycket!! Är munkpeppar bättre än rosenrot?

    Och hur kom din kropp igång av sig själv igen?


    Har inte läst en massa om effekterna av rosenrot annat än att det kan korta follikelfasen, men munkpeppar ger sig ju *på* hela hormonbalansen o alltså hela cykeln och inte bara en del. Jag tror inte rosenrot hade ngn effekt på mig men är helt säker på att munkpepparn hade det. Rosenrot testade jag först i ca 2-3 veckor innan min första äl efter pillerstopp, hände inget under den tiden o slutade äta dem pga olika anledningar. Sen plötsligt 2-3 veckor senare kände jag värk i höger sida o tog ett äl-test som hade ett starkt streck! Testade rosenrot cykeln efter o fick äl på cd16, cykeln efter det åt jag ingen RR men äl kom på cd16 igen ändå. När jag åt munkpeppar fick jag både bättre flytningar o starkare streck på äl-testerna vilket indikerar starkare hormonutsöndring. Är nu på äl+5 o tempen har höjts dagligen sedan äl o jag har nu högre temp än jag haft någon annan gång sen jag började tempa! Smörjer med progesterall men tror att munkpepparn jag åt tidigare i cykeln också kan ha haft en effekt på mina progesteronnivåer.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid