• telly

    Barn som kissar på sig på flyget

    Vi ska snart ut och resa med ett barn som visserligen varit blöjfri i 1,5 år men som råkar ut för olyckor ungefär en gång i veckan. Det vore så typiskt om det skedde på ett plan.

    Vad händer om ett barn råkar pinka på sätet? Får man betala dyr sanering?


    Glad norrländska med triss i tjejer!
  • Svar på tråden Barn som kissar på sig på flyget
  • Gurkan25

    Var på semester för några år sedan med min bror och hans familj och då var deras son 5,5 år, blöjfri sedan 2-3 år tillbaka. Flög till Australien och mellanlandade i hong kong. Han kissade dock inte ner sig i sätet utan i kön till toaletten. Personalen på flyget var väldigt hjälpsamma och tillmötesgående, pojken fick tom en liten godispåse av dom. Vi behövde inte betala något heller.

    Om du är orolig kan du låta barnet sitta på en handduk eller liknade som tar det mesta vid eventuell olycka.


    Benjamin 24/12-2017 BF med tvillingar 2/4-2019
  • scanmia

    Kolla först av om barnet skulle ha något emot att ha blöja på sig på flyget. Är det ingen stor grej så är det bara att köra på det. Det finns pullups och nattblöjor som liknar underbyxor.

    Annars är det ombyten som gäller. Ett par, tre stycken är bra att ha. Packa varje ombyte i sin egen plastpåse så att du lägga de blöta kläderna i den och knyta om.

  • Överste Senap

    Kan inte tänka mig ett flygbolag som kräver ersättning för det. Har varit med en gång då det hänt en vuxen utan att denne krävdes på ersättning.

    Men för barnets skull använd lämplig form av skydd för säkerhets skull.

Svar på tråden Barn som kissar på sig på flyget