• Elis73

    Är "Unsubscribe" båg???

    På min jobbmail får jag sjukt många mail (reklam, erbjudanden och annat). Inte bluff och båg - utan från riktiga företag som är seriösa (mer eller mindre). Bestämde mig i helgen att konsekvent avprenumerera allt som inte är 100% intressant. Har säker avprenumererat 30-60 mail - men tycker att trafiken till min mail har ÖKAT. Är det en slump, eller bekräftar mitt mail bara att jag lever och företaget sprider till andra utskick att jag är en aktiv adress?

  • Svar på tråden Är "Unsubscribe" båg???
  • Aniiee

    Är det bra/ärliga företag så fungerar "unsub" MEN du kan ha haft saker från samma företag eller företagsgrupp som automatiskt hamnat i skäpkorgen tills nu, som mailservern nu levererar till inkorgen pga interaktionen med den andra mailen.


    Because Scandinavians are magical geniuses when it comes to learning English.
  • viko75

    Förut gick det att använda unroll.me, som tog bort allt vad spam innebar i princip (iallafall om man också hade gmail). 


     


    Nu är det tyvärr borta från EU pga. GDPR..


    https://online-casinos.live/
  • KlunsSmurfen

     Unsubscribe brukar funka om det är något seriöst företag, det kan vara meddelanden om att du avprenumererat..
    30-60 mail låter väldigt mycket för en jobbmail, använder du den privat eller är det andra som delar med sig av din mail när de registrerar sig på sidor?

  • Elis73

    Tack för input! Detta med att samma företag har flera utskick, som nu hamnar i inkorg istället för skräpkorg låter vettigt. Är jag envis nog så borde eländet försvinna. 

    Och JA, tyvärr har jag använt jobbmailen privat, och eftersom jag jobbat på samma ställe i 100 år så ackumuleras bara mailskörden. Men 80% av reklamen är kopplat till min jobbbefattning.

    Och jag har bara hunnit avprenumerera 30-60 utskick - återstår minst lika många till att unsubscriba. Och då låter jag kanske 10-30 reklamutskick vara kvar (för att de intresserar mig). Sedan tillkommer jobbmailen med ca 50 per dag..

    Innan mitt projekt började så fick jag alltså ca 150 mail om dagen. Lätt att missa något viktigt i det flödet. Därav att jag tagit mig i kragen!!

  • LFF

    Vissa företag tar det dessutom tid innan "unsub" går igenom just för att man i många system måste ta bort dem manuellt.

Svar på tråden Är "Unsubscribe" båg???