• Äldre 20 Sep 13:26
    18863 visningar
    23 svar
    23
    18863

    Hur tillaga lövbiff?

    Hur tillagar man lövbiff på bästa sätt så det inte blir segt?

    Vad steker ni i?
    Hur länge ska man steka?
    Samt kryddor?

    Vilken sås är godast till

  • Svar på tråden Hur tillaga lövbiff?
  • Äldre 20 Sep 14:04
    #1

    Jag tycker inte det går att misslyckas med lövbiff.
    Jag kryddar med salt, peppar och Piffi Allkrydda. Har varmt i pannan och steker nån minut per sida.
    Sås är inte min grej att tipsa om, här slinker både hemmaslagen och Blå Bands Bea ner lika lätt.

  • Äldre 20 Sep 14:09
    #2

    För att det inte ska bli segt så ska man steka hela rumstempererade skivor i smör (tycker det är godast) på rätt hög värme, det ska fräsa ordentligt när man lägger i den i pannan. Steka i högst 30 sek per sida, håll inte på och vänd på det fram och tillbaka. 30 sek stark värme, vänd, 30 sek stark värme, klart!
    Man ser att kanterna börjar bli bruna och köttet släpper vätska. Stek inte för många skivor åt gången, det gör att stekpannan kyls ner för mycket.
    När det gäller krydda använder jag för det mesta vanlig grillkrydda och lite extra vitlökspulver. Kryddar före stekningen. 
    Bearnaise är oslagbart godast till, med lite extra persilja.
    Lycka till!

  • Äldre 20 Sep 14:14
    #3
    +1

    Jag älskar rullader. Du fyller med favoritfyllning rullar ihop. Steker till fin färg och kokar sedan i sås eller sky ca 20 minuter.
    Färskost eller grönmögelost är gott som fyllning. Grönsaksröra med lite hetta. Dijonsenap och parmaskinka. Surkålsfyllning med ölsås. Absoluta favoritfyllningen är en röra på sardeller, inlagd gurka och lök, med gräddsås (gör extra för det finns aldrig tillräckligt!). 

  • Äldre 20 Sep 14:48
    #4

    Som sagt: het panna och visa typ bara köttbitarna för pannan. De ska lagom hinna landa så är det nästan dags att vända.
    Jag kör salt och svartpeppar.

    Står inte och gör hemslagen bea till lövbiff utan då blir det ädelostsås - riven kvibille gräddädel och cf. Ska jag ha den kall har jag i lite majonnäs annars värmer jag den så den smälter samman och har i lite vitpeppar och vitlök.

    Till det skulle jag servera tunnskivad amandine som jag kör i ugnen med mycket smör i formen och enbart lite salt på. Länge och väl så den blir riktigt krispig och får den där goda nötiga smaken av smöret.
    Och så en grönsallad till det.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • sextio­talist
    Äldre 20 Sep 15:18
    #5
    GashH skrev 2018-09-20 13:26:22 följande:

    Hur tillagar man lövbiff på bästa sätt så det inte blir segt?

    Vad steker ni i?
    Hur länge ska man steka?
    Samt kryddor?

    Vilken sås är godast till


    Vår favorit är lövbiff med löksky, absolut det godaste och kokt potatis till
  • Nympha­ea
    Äldre 20 Sep 22:46
    #6
    scanmia skrev 2018-09-20 14:14:41 följande:

    Jag älskar rullader. Du fyller med favoritfyllning rullar ihop. Steker till fin färg och kokar sedan i sås eller sky ca 20 minuter.
    Färskost eller grönmögelost är gott som fyllning. Grönsaksröra med lite hetta. Dijonsenap och parmaskinka. Surkålsfyllning med ölsås. Absoluta favoritfyllningen är en röra på sardeller, inlagd gurka och lök, med gräddsås (gör extra för det finns aldrig tillräckligt!). 


    My god, har du några recept på surkålsfyllningen med ölsås och sardellröran, de låter fantastiska?!
  • Nympha­ea
    Äldre 20 Sep 22:50
    #7

    Brukar oftast göra sjömansbiff i ugn av lövbiff, ibland lägger vi till baconbitar.

  • Äldre 20 Sep 23:24
    #8

    Brukar fylla med feta och soltorkade tomater. Steker på en sida, på med fyllning, vik dubbel, stek andra sidan. Gräddsås på skyn från stekningen. I med soya, buljong, salt, peppar. Eventuellt redning.

    Mamma brukade göra en sås med någon sprit i, typ madiera eller liknande.

    Gryta med färsk paprika och senap är också gott. Bara strimla, snabbt bryna och i med grädde/cf och krydda.


  • Äldre 20 Sep 23:25
    #9
    Duckan skrev 2018-09-20 14:04:11 följande:

    Jag tycker inte det går att misslyckas med lövbiff.
    Jag kryddar med salt, peppar och Piffi Allkrydda. Har varmt i pannan och steker nån minut per sida.
    Sås är inte min grej att tipsa om, här slinker både hemmaslagen och Blå Bands Bea ner lika lätt.


    Det går definitivt att misslyckas med lövbiff. Det är ju den som kallas för "skosula" när den är misslyckad.....
    Because Scandinavians are magical geniuses when it comes to learning English.
  • Äldre 21 Sep 00:33
    #10

    Baconrullade med fyllning!

    Salta och peppra lätt, lägg en bit ädelost i, rulla ihop och Linda in i ett par skivor bacon. Bryn i stekpanna runt om och låt gå färdigt i ugnen. Vitlökssky som sås!

    Fyllningen kan ju va vad som man nu gillar men olika ostfyllningar är favoriten här!

Svar på tråden Hur tillaga lövbiff?