Inlägg från: Anonym (Nybliven mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nybliven mamma)

    Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?

    Mitt tips är att ge ett fluffigt intetsägande svar, t.ex. att det var något som vården rekommenderade dig av olika anledningar, eller helt enkelt svara att du inte vill diskutera det.

    Jag ville ha KS men nekades. Däremot har jag flera vänner och bekanta som beviljats KS, men inte pga övergrepp. Vi har alla fått frågan "varför" men jag upplever inte att den är menad som ett ifrågasättande utan bara en öppen undran. Som gravid eller förälder vill många så gärna prata om allt med andra som har samma eller andra erfarenheter. I bakhuvudet kan det finnas en förhoppning att själv få KS nästa gång och vilja veta hur man går till väga, en nyfikenhet eftersom man själv aldrig har funderat i de banorna eller något annat. Däremot vet jag att flera av mina vänner känner sig obekväm med att få den frågan då de är rädda att bli dömda och kritiserade för sitt val.

    Övergrepp är anledningen till flera olika val jag har gjort i mitt liv. Men när andra frågar om de valen brukar jag nästan aldrig förklara att jag utsatts för övergrepp. Jag tror inte att frågeställaren vare sig har avsikt att ställa en så pass personlig fråga eller skulle vara bekväm med ett sånt svar.

Svar på tråden Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?