Forum Andra trimestern - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vet inte hur jag ska kunna stressa mindre

  Mån 8 okt 2018 20:28 Läst 1228 gånger Totalt 2 svar
  Mån 8 okt 2018 20:28

  Hej,

  Är gravid i vecka 19 o har ont i magen nästan varje eftermiddag/kväll vilketjag tror beror på stress. Dom få lugna dagar jag har så har jag inte ont så det känns som en rimlig orsak.

  Problemet är att jag inte vet hur jag ska kunna stressa mindre. Jag måste lämna min 2 och 3-åring på förskolan på morgonen eftersom min man börjar jobba så väldigt tidigt. Efter det måste jag dumpa hunden hos dagmatten en exakt tid vilket gör att inget innan får strula (lätt att det strular en del med två småbarn). Sen kör jag rätt långt till jobbet, ofta ganska mkt kö. Har jag nåt möte direkt på morgonen kan detta bli extremt stressigt. Ofta stressar jag sen mer eller mindre hela dagen på jobbet, iaf i perioder, för att hinna allt. Skyndar mig hem för att hämta på förskolan eftersom jag bara jobbar 75% så blir det innan mannen skulle kunna hämta. Sen resten av livet som mat, städ, tvätt etc.

  Är alltså inte stressad av nån speciell orsak utan av livet i allmänhet. Några tips?! Känns inte bra med tanke på graviditeten. När jag inte är gravid hanterar jag stress på ett mkt bättre sätt o min kropp säger inte ifrån som den gör nu.

 • Anonym (kansk­e?)
  Visa endast
  Mån 8 okt 2018 20:33 #1

  Kan du kanske pendla med kollektivtrafik, efter det att di har lämnat?

 • Tis 9 okt 2018 13:34 #2

  Du och maken har inte möjlighet att förhandla till er lite flextid under denna period som du är gravid? Exempelvis så du kan börja en timme senare, och så att din man sen kan hämta barnen på förskolan? Då får du mer tid till lämning av barn och djur på morgonen utan att behöva ligga och stressköra till jobbet, och så slipper du hämta på förskolan när du är helt slut (vet hur det är, är själv gravid och de veckorna jag hämtar på föris efter en lång dag är riktigt jobbiga). 

  Maken jobbar förmiddag/eftermiddag varannan vecka, så vi kör såhär:

  Veckorna då maken jobbar förmiddag:
  Jag: lämnar barnet på morgonen kl. 08:00, tar tåget till jobbet och jobbar sedan 09:00-17:00
  Maken: hämtar barnet kl. 16:30

  Veckorna då maken jobbar eftermiddag:
  Maken: lämnar barnet på morgonen kl. 09:00, tar tåget till jobbet vid 14:00, jobbar 15:00-22:00
  Jag: tar tåget till jobbet, och jobbar 07:30-15:30, tar tåget hem och hämtar barnet kl. 16:30.

  Många arbetsgivare har inget emot att man jobbar en del av dagen hemifrån via mobilen (om möjligheten finns). Är inte det en möjlighet?

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll