• siadia

    Bonusbarn efter förlossning?

    Snart kommer jag och min man få vårt första gemensamma barn (mitt första). Mannen har en 11 årig dotter sen innan som är hos oss varje helg och på veckodagarna bor hon hos sin mamma. Jag har försökt att prata med min man att jag gärna vill att vi är ensamma med den nya bebisen de första dagarna/nätterna efter vi kommit hem från BB och att bonusbarn ET får komma efter några dagar.

    Min man har svårt att förstå varför trots att jag har förklarat att jag som nybliven mamma behöver det för att ha lugn och ro, Komma igång med amning och dela detta endast med min man de första nätterna.

    Är detta för mycket begärt? HAN förstår inte alls samt blir sur på mig när jag har tagit upp detta. Detta gör mig ledsen och stressad och tänker mycket på detta hur det kommer att bli.

  • Svar på tråden Bonusbarn efter förlossning?
  • Anonym (Britta)

    Jag förstår att du vill landa hemma,

    Men jag förstår verkligen din man, det är hans andra barn och vill väl självklart dela det med henne, jag kom hem igår med nyfödd och har en dotter på 5, det är krävande men inte skulle jag väl vilja ha kvar henne hos barnvakten för att få lite lugn och ro.

  • Anonym (Samma sits)

    Jag är i exakt samma sits men maken har en bonus på 10 år. Förstår inte alls hur du tänker. Har dottern någon diagnos? Annars stör väl inte en 11-åring alls... Dessutom är ju hon en lika stor del av familjen som er bebis!

  • Nonym

    Ni kanske kunde låta dottern åtminstone få komma och hälsa på sitt nya syskon även de första dagarna, men att hon sedan åker hem till sin mamma?

    Vår dotter kom på tisdag eftermiddag, torsdag eftermiddag kom syskonen och hälsade på sitt nya syskon, men sen dröjde det till helgen efter innan de kom hem till oss på riktigt..

    Kändes skönt att få landa lite, men samtidigt involvera de andra barnen (de kom och hälsade på fler gånger innan de stannade över helgen kan jag passa på att tillägga)

  • 8airam8

    Stora barnet är 11 år. Hon lär ju inte vara till något större besvär? Och är hon hos er någon veckodag för att kunna träffa sitt nya fina syskon (för de är ju syskon) så kanske det kan vara värt det?

    Du valde en man med barn. Barnet får ett lillasyskon. Det vore underligt (om stora barnet inte har några särskilda störningar som gör situationen svårhanterlig) att hållas borta från den fantastiska tilldragelsen.


    The first glass of wine is all about the food, the second glass is about love and the third glass is about mayhem.
  • Anonym (Pia)

    Såklart flickan behöver få komma som vanligt. Hon bor ju hos er med, om än bara på helgerna. Kanske hon och pappan kan hitta på nåt får du lugn och ro? Är ju ändå bara en helg. Det är nog lätt att hon känner sig exkluderad ändå när hon bara träffar sin pappa på helgerna och bebisen alltid får ha sin pappa där.

    Grattis i alla fall till att du har en man som är vettig och protesterar mot att hans dotter inte skulle vara välkommen för att hon fått ett syskon.

  • Anonym (Mia)

    det är klart man önskar lugn och ro efter förlossning.Men nu har din sambo ett till barn .Låt pappan ta hela ansvaret för sitt 11-åriga barn när bebisen kommer.Det borde lösa sig.

  • viseversa

    Ja men visst låter som en bra ide. Skuffa bort det äldre barnet när du får en egen bebis. Hon ska inte vara där och peta eller träffa sitt lilla syskon. Neeej då är hon i vägen. Undrar vad du tänkte göra med äldre syskon om ni skaffar ett till gemensamt barn? Vem ska ta det syskonet då så du får lugn och ro med bebisen? Eller vänta nu det kanske bara gäller dina bonusbarn?

  • Anonym (Bimbi)
    Anonym (Samma sits) skrev 2018-10-09 19:52:10 följande:

    Jag är i exakt samma sits men maken har en bonus på 10 år. Förstår inte alls hur du tänker. Har dottern någon diagnos? Annars stör väl inte en 11-åring alls... Dessutom är ju hon en lika stor del av familjen som er bebis!


    Nej, det barnet är inte i närheten lika stor det av familjen som bebisen är! Inte för mamman som inte har några alls band med mannens barn sedan innan.
    Det förstår du väl ändå?

    Jag tycker det är självklart att dottern får vara hos sin mamma tills ts har landat i sin mammaroll.
    Ts som nyförlöst måste gå först.
  • Anonym (?)

    Tycker det låter som att du vill ?boa? med man och ert gemensamma barn och utesluta 11-åringen ur er lilla familj, om än tillfälligt. 11-åringen lär ju definitivt uppfatta det så och din man också, uppenbarligen. Tycker att du tänker helt fel. En 11-åring är ju inte till minsta lilla bekymmer, vad är problemet? Uruselt och fult beteende, väx upp. En 11-åring kommer inte att påverka amningen, bebisens sömn eller din sinnesfrid, det är bara svepskäl från din sida för att du vill låtsas som att hon inte finns och att din man inte har upplevt detta med en annan tidigare.

  • Anonym (Nej)
    Anonym (Bimbi) skrev 2018-10-09 20:00:06 följande:

    Nej, det barnet är inte i närheten lika stor det av familjen som bebisen är! Inte för mamman som inte har några alls band med mannens barn sedan innan.

    Det förstår du väl ändå?

    Jag tycker det är självklart att dottern får vara hos sin mamma tills ts har landat i sin mammaroll.

    Ts som nyförlöst måste gå först.


    Nej. Ts kommer som nummer tre. Barnens bästa kommer först. Och då handlar det om båda barnen. Mannen och hans barn var ju en familj först. Är ts och hennes bebis inte en lika stor del av männens familj då?

    Vill man vara i en bebisbubbla så skaffar man en kärnfamilj
Svar på tråden Bonusbarn efter förlossning?