• elyse
    Äldre 17 Oct 18:20
    5770 visningar
    64 svar
    64
    5770

    Vad ska vi göra med alla ensamma män?

    Det är inte så att de här problemen delvis är importerade, dvs att det handlar om pojkar och män från andra kulturer? Vi har haft en hög invandring i några decennier - det är klart att det även visar sig i sådana här frågor.

    Man har inte blivit uppfostrat "jämställt" just för att ingen kunde föreställa sig att familjen skulle fly/flytta till Sverige. Jag möter många kvinnor som känner sig ensamma och tycker att det är svårt att bolla allt med familjen och barnen för de är uppfostrade att tro att alla kvinnor i familjen hjälps åt. Sedan kommer den lilla kärnfamiljen ensamma hit och blir väldigt ensamma...

  • elyse
    Äldre 17 Oct 19:22
    #21
    KantarellTratten skrev 2018-10-17 19:13:07 följande:

    ??? Hur relaterar ditt inlägg till TS?


    Att människor från andra kulturer är uppfostrade att tro att livet kommer att se ut på ett visst sätt som fungerar i deras länder. Sedan kommer de hit och allt de trott raseras. För både män och kvinnor. Skillnaden är att kvinnor brukar komma in på arbetsmarknaden ändå.
  • elyse
    Äldre 17 Oct 20:01
    #28
    -1
    KantarellTratten skrev 2018-10-17 19:37:46 följande:

    Ämnet är:

    Vad ska vi göra med alla ensamma män?


    Är du TS?

    Jag vill lyfta fram att detta inte enbart är ett problem bland män, men i kulturer där män kanske förväntas försörja sin familj så blir det extra påtagligt när de inte kan det. Då får man inte gifta sig. Svenska kvinnor väljer inte heller en man utan utbildning och jobb om hon själv har båda delarna.

    Sköra arbetsmöjligheter gör att förändringar i ens livsplan kan rasera allt man trott på. Att jobba i kusinens butik, på fabriken på orten eller liknande utan en Plan B gör att sådana här "kriser" uppstår när världen förändras.

    Ja, vad gör vi med de här männen? ALLA får nog vara beredda på att flytta dit jobben finns. Om man gärna är kvar på orten får man utbilda sig inom ett bristyrke just där. Arbetsförmedlingen brukar ha samarbete med Komvux och liknande. Har man inte ens gymnasiekompetens så får man ta sig i kragen och inse att det är minimum idag.
  • elyse
    Äldre 17 Oct 20:11
    #31
    KantarellTratten skrev 2018-10-17 20:07:09 följande:

    Jag skulle säga att högskola idag är vad gymnasie var för oss 70-talister om man inte vill köra truck eller torka bajs.


    Ja. Med modifikationen att du behöver vara t.ex. undersköterska för en fast anställning inom hemtjänst eller liknande. Är du inte det är du alltid utbytbar. Utan Plan B.
Svar på tråden Vad ska vi göra med alla ensamma män?