Inlägg från: KantarellTratten |Visa alla inlägg
  • KantarellTratten

    Vad ska vi göra med alla ensamma män?

    elyse skrev 2018-10-17 18:20:26 följande:

    Det är inte så att de här problemen delvis är importerade, dvs att det handlar om pojkar och män från andra kulturer? Vi har haft en hög invandring i några decennier - det är klart att det även visar sig i sådana här frågor.

    Man har inte blivit uppfostrat "jämställt" just för att ingen kunde föreställa sig att familjen skulle fly/flytta till Sverige. Jag möter många kvinnor som känner sig ensamma och tycker att det är svårt att bolla allt med familjen och barnen för de är uppfostrade att tro att alla kvinnor i familjen hjälps åt. Sedan kommer den lilla kärnfamiljen ensamma hit och blir väldigt ensamma...


    ??? Hur relaterar ditt inlägg till TS?
  • KantarellTratten
    Aniiee skrev 2018-10-17 19:18:09 följande:
    Mmm... om man inte kan tänka längre än näsan räcker.

    Han är inte särskilt populär bland feminister :)




  • KantarellTratten
    elyse skrev 2018-10-17 19:22:48 följande:
    Att människor från andra kulturer är uppfostrade att tro att livet kommer att se ut på ett visst sätt som fungerar i deras länder. Sedan kommer de hit och allt de trott raseras. För både män och kvinnor. Skillnaden är att kvinnor brukar komma in på arbetsmarknaden ändå.

    Ämnet är:


    Vad ska vi göra med alla ensamma män?
  • KantarellTratten
    Aniiee skrev 2018-10-17 19:46:58 följande:
    Nehe? Visste inte att feminister hade en åsikt i frågan.
    Vilka är det annars som tjatar om patriarkatet?
  • KantarellTratten
    elyse skrev 2018-10-17 20:01:43 följande:
    Är du TS?

    Jag vill lyfta fram att detta inte enbart är ett problem bland män, men i kulturer där män kanske förväntas försörja sin familj så blir det extra påtagligt när de inte kan det. Då får man inte gifta sig. Svenska kvinnor väljer inte heller en man utan utbildning och jobb om hon själv har båda delarna.

    Sköra arbetsmöjligheter gör att förändringar i ens livsplan kan rasera allt man trott på. Att jobba i kusinens butik, på fabriken på orten eller liknande utan en Plan B gör att sådana här "kriser" uppstår när världen förändras.

    Ja, vad gör vi med de här männen? ALLA får nog vara beredda på att flytta dit jobben finns. Om man gärna är kvar på orten får man utbilda sig inom ett bristyrke just där. Arbetsförmedlingen brukar ha samarbete med Komvux och liknande. Har man inte ens gymnasiekompetens så får man ta sig i kragen och inse att det är minimum idag.
    Jag skulle säga att högskola idag är vad gymnasie var för oss 70-talister om man inte vill köra truck eller torka bajs.
  • KantarellTratten
    KlunsSmurfen skrev 2018-10-17 19:59:02 följande:
    Det är en väldigt grov feltolkning av det Jp säger, han är bra på att kritisera vänstern och i brist på bra motargument missrepresenterar de det han säger eller attackerar personligheten istället för argumenten.

    Jp är sexuellt konservativ och håller inte med vänsterns liberala syn på sex, att sex inte betyder något och att det bara är att ligga runt helt ansvarslöst. Jp tycker att det är bättre på att satsa på ett seriöst förhållande. Det är inte samma sak som tvångsgifte.
    En som fattar :) Välkommen.
  • KantarellTratten
    elyse skrev 2018-10-17 20:11:53 följande:
    Ja. Med modifikationen att du behöver vara t.ex. undersköterska för en fast anställning inom hemtjänst eller liknande. Är du inte det är du alltid utbytbar. Utan Plan B.
    Plan B? Många har inte ens en Plan A...
Svar på tråden Vad ska vi göra med alla ensamma män?