• KlunsS­murfen
    Äldre 17 Oct 19:59
    5774 visningar
    64 svar
    +1
    64
    5774

    Vad ska vi göra med alla ensamma män?

    Aniiee skrev 2018-10-16 22:42:13 följande:

    Sorry, uttrycket han använder är "enforced monogamy". Jag tror att han använde det uttrycket i debatten med Dillahunty sist jag hörde det så att säga direkt, men Hugo and Jake har pratat om det (och visat källa/or) i sin breakdown av 12 rules for life.

    Men...... idk....


    Det är en väldigt grov feltolkning av det Jp säger, han är bra på att kritisera vänstern och i brist på bra motargument missrepresenterar de det han säger eller attackerar personligheten istället för argumenten.

    Jp är sexuellt konservativ och håller inte med vänsterns liberala syn på sex, att sex inte betyder något och att det bara är att ligga runt helt ansvarslöst. Jp tycker att det är bättre på att satsa på ett seriöst förhållande. Det är inte samma sak som tvångsgifte.
  • KlunsS­murfen
    Äldre 17 Oct 20:46
    #34
    -1
    Aniiee skrev 2018-10-17 20:27:50 följande:

    Grov feltolkning vet jag inte. Lite överdriven absolut. Tur att det är det minsta problemet med Peterson..... Men det är OT.


    Vad är problemet?

    Vänsterpersoner är mer slarviga och oansvariga, är helt övertygad om att man hittar mer könssjukdomar och oönskade graviditer hos dem.

    Jp har vissa konservativa inslag men han är mer liberal än konservativ.

    Det största problemet är att han inbillar sej att bibeln har så bra budskap ur ett psykologiskt och filosofiskt perspektiv om man analyserar det på djupet men han verkar inte ha tänkt på att han var tvungen att läsa psykologi och en jäkla massa böcker inom filosofi i över 15 år för att förstå budskapen som man inte behöver bibelhistorier för att förstå och det är störigt om man är ateist.
  • KlunsS­murfen
    Äldre 18 Oct 06:52
    #43
    Aniiee skrev 2018-10-17 21:08:11 följande:

    Där är vi helt överens...... Ett annat problem han har är att han vägrar ofta ändra perspektiv och han vägrar också erkänna att han haft fel eller missförståt något. Ex C-16 (men inte enbart)


    Han har inte missförstått C16, det är andra som inte förstått vad bristerna kan ställa till med.

    Du skrev ju i den andra tråden, kollade du på klippet jag länkade?

    Det Jp syftar på i C16 är en tolkningsfråga, om de vänsteraktivister som påstår att han bryter mot C16 hade haft någon makt hade han kunnat bli dömd.

    Kanada har också lyckats fått med i lagen att könsidentitet är en social konstruktion så det kan gå rätt snabbt att byta kön på sina id handlingar.

    Rationality Rules har missförstått det Jp säger och har blivit kritiserad för det.
  • KlunsS­murfen
    Äldre 20 Oct 10:55
    #52
    Aniiee skrev 2018-10-16 22:08:50 följande:

    Vå får väl öra som Jordan Petersom vill och införa tvångsgifte.


    Aniiee skrev 2018-10-16 22:42:13 följande:
    Sorry, uttrycket han använder är "enforced monogamy". Jag tror att han använde det uttrycket i debatten med Dillahunty sist jag hörde det så att säga direkt, men Hugo and Jake har pratat om det (och visat källa/or) i sin breakdown av 12 rules for life.

    Men...... idk....
    KlunsSmurfen skrev 2018-10-17 19:59:02 följande:
    Det är en väldigt grov feltolkning av det Jp säger, han är bra på att kritisera vänstern och i brist på bra motargument missrepresenterar de det han säger eller attackerar personligheten istället för argumenten.

    Jp är sexuellt konservativ och håller inte med vänsterns liberala syn på sex, att sex inte betyder något och att det bara är att ligga runt helt ansvarslöst. Jp tycker att det är bättre på att satsa på ett seriöst förhållande. Det är inte samma sak som tvångsgifte.
    Jag hade inte helt rätt, "enforced monogamy" är social monogami och det har vi ju i Sverige, det finns ju de som har öppna förhållanden men monogami är ju normen sv.wikipedia.org/wiki/Monogami

    Han förklarar här:
    On the New York Times and "Enforced Monogamy" | Jordan Peterson
    jordanbpeterson.com/media/on-the-new-york-times-and-enforced-monogamy/

    och här
    1:31:40


    1:33:40
    JP - so youre a young man and all the women are rejecting you, whos got the problem?
    it's not all the women, thats a bad road to go down, if all the women are rejecting you, it's you
     Men i polygama samhällen räcker det ju inte med att vara en bra partner och bra förälder som skulle kunna bli vald av kvinnor i vårat samhälle för att Ahmed har 5 fruar och Mustafa har 6 och de samhällena är mer instabila.
    Att det är bättre på att satsa på ett seriöst förhållande än att ligga runt helt ansvarslöst kommer han också in på.

    Om Hugo & Jake kallar det för tvångsgifte är de inte ärliga.

    och i brist på bra motargument missrepresenterar de det han säger eller attackerar personligheten istället för argumenten.



    Incredible dishonest cutting & editing of Jordan Petersons Vice interview. 23 feb. 2018

    Not only did they cut out very important parts of Petersons responses and arguments, they also cut together sentences that are literally several minutes apart and did in no way follow the previous sentence , thus making it look like Peterson strung together sentences that in reality were filled with context and careful back and forth exchange.

    This is super shady. You just don't cut sentences together without making it clear that there was a cut made. This is no mistake, they were carefully cut together to appear seamlessly and uncut.
    here is the "complete" short edited version
    www.youtube.com/ watch?v=blTglME9rvQ


    Why Is The Media Lying About Jordan Peterson? 3 maj 2018

    Jordan Peterson, darling of the alt right. Apparently that's what the media lies would have you believe. But if you took 30 seconds to do a quick google search you'd realize this narrative is a lie. Because not only is Jordan Peterson not alt right but he is also at odds with the alt right and has spoken out against them.

    So why is it then that the media is lying about Jordan Peterson?
    Is it ideologically driven. Could it be an attempt to prevent people from hearing his arguments? Or maybe it is just due to laziness.
     

    The Craziest Smear Against Jordan Peterson. 15 maj 2018

    The Craziest Smear Against Jordan Peterson has to be by Forward.com asking if he was "enabling jew hatred."
    The article even used Petersons photo next to a Photo of [Really bad German Leader from WWII] which had to be retracted.

    But we also have a string of new outlets calling Peterson alt right or implying that the alt right likes him, they dont. Peterson regularly speaks out against the alt right and Identity Politics.

    So what is going on with this wave of smears against him?


  • KlunsS­murfen
    Äldre 20 Oct 14:02
    #54
    Micke Q skrev 2018-10-20 11:48:44 följande:
    I princip är det så, det var ett svar på en kommentar. Inte på trådens ämne.

    Vad gäller trådens ämne så är vi de facto betydligt fler män än kvinnor i Sverige. Matematiskt är det relativt enkelt att komma fram till en hel del män då kommer leva ofrivilligt ensamma. Att vissa kvinnor väljer att leva själva äär knappast vanligare än att män väljer att göre detsamma.

    Som svar på frågeställningen. Vi ska inte göra någonting med ensamstående män. Mitt råd till dessa män är att de borde flytta utomlands och skaffa sig ett bättre liv. Och ja, jag är mycket sugen på att ta med familjen och flytta till ett land med bättre klimat, högre inkomster och lägre skatt samt bättre skola och sjukvård.
    "Vad gäller trådens ämne så är vi de facto betydligt fler män än kvinnor i Sverige"
    Vad gäller trådens ämne så är det inte den enda orsaken, svaret "Vi ska inte göra någonting med ensamstående män" är inte genomtänkt på långa vägar.
  • KlunsS­murfen
    Äldre 20 Oct 16:05
    #56
    Peter Anderzon skrev 2018-10-16 21:23:03 följande:

    Svenska kvinnor har det bra ? och får det allt bättre. Den stora jämställdhetsfrågan kommer snart att bli: vad gör vi av männen som blir över?


    Sverige är på det stora hela ett jämställt land. Det blir slutsatsen när man läser Statistiska Centralbyrån genomgång av jämställdheten i Sverige: ?På tal om kvinnor och män 2018?. Visst finns det skillnader mellan könen, men det långt ifrån alltid till kvinnors nackdel.

    Flickorna har bättre betyg än pojkarna ? och skillnaden ökar.

    De väljer i högre grad högskoleförberedande gymnasieprogram och de går också i högre grad vidare till högre studier. Av alla som examinerades förra året var hela 64 procent kvinnor.

    Tvärtemot vad många tror har kvinnorna gjort intåg även på de naturvetenskapliga utbildningarna ? i dag räknas både data- och matematikinriktningarna som jämställda. Manlighetens sista bastion på högskolan (förutom professorstjänsterna?) är teknikprogrammen. Där är skillnaden fortfarande 35-65 till männens fördel. Men den minskar.

    Löneskillnader finns fortfarande ? och kvinnor tar ut 72 procent av föräldrapenningdagarna, 62 procent av vab-dagarna och jobbar oftare deltid. 

    Både när det gäller löner och föräldraskap går det dock ? långsamt ? åt ett mer jämställt håll. Numer jobbar en majoritet kvinnor i privat sektor, vilket borde leda till att kvinnors inkomster ökar. Män ökar sitt uttag av föräldradagar med någon procent per år, och sannolikt betyder den tredje pappa-månaden som infördes 2016 att trenden fortsätter.

    Mansöverskott betyder ökad ensamhet

    För svenska kvinnor ser läget ljust ut. För männen är det inte lika roligt. I statistikens staplar syns att fler män än kvinnor lever ensamma, har låg utbildningsnivå och dör av alkoholrelaterade skador och självmord. Sedan 2015 har Sverige dessutom ett mansöverskott, så räkna med ännu fler ensamma män framöver.

    En förklaring till mäns ensamhet kan vara att de inte pluggade vidare. Man brukar säga att kvinnor gifter upp sig och män gifter ner sig, eftersom det är ovanligt att kvinnor gifter sig med män som har lägre lön och utbildning än de själva. Enligt en SNS-studie från 2016 kan det finnas fler skäl till det än de ekonomiska: högutbildade män utför betydligt mycket mer hemarbete som lågutbildade. Jämställda män är mer intressanta på giftesmarknaden.

    Det är strålande att det går bra för svenska kvinnor. Men det är ett problem att svenska män inte förmår hålla jämna steg. Pojkarnas skolmisslyckanden kan leda till stora samhällsproblem framöver.

    I Almedalsprogrammet finns över 220 programpunkter om jämställdhet, men bara en handfull fokuserar på pojkar och män. Och då nästan uteslutande i rollen som förtryckare och förövare.

    En viktig fråga för jämställdhetsivrare borde vara: Hur gör vi för att inte få en stor grupp män som saknar såväl utbildning och familj som framtidsutsikter?


    www.expressen.se/ledare/-de-sloa-snubbarna-ar-ett-samhallsproblem/


    Micke Q skrev 2018-10-20 11:48:44 följande:
    I princip är det så, det var ett svar på en kommentar. Inte på trådens ämne.

    Vad gäller trådens ämne så är vi de facto betydligt fler män än kvinnor i Sverige. Matematiskt är det relativt enkelt att komma fram till en hel del män då kommer leva ofrivilligt ensamma. Att vissa kvinnor väljer att leva själva äär knappast vanligare än att män väljer att göre detsamma.

    Som svar på frågeställningen. Vi ska inte göra någonting med ensamstående män. Mitt råd till dessa män är att de borde flytta utomlands och skaffa sig ett bättre liv. Och ja, jag är mycket sugen på att ta med familjen och flytta till ett land med bättre klimat, högre inkomster och lägre skatt samt bättre skola och sjukvård.
    KlunsSmurfen skrev 2018-10-20 14:02:22 följande:
    "Vad gäller trådens ämne så är vi de facto betydligt fler män än kvinnor i Sverige"
    Vad gäller trådens ämne så är det inte den enda orsaken, svaret "Vi ska inte göra någonting med ensamstående män" är inte genomtänkt på långa vägar.
    Micke Q skrev 2018-10-20 15:45:32 följande:
    Jo, det är faktiskt genomtänkt. Vem har gett dig rätten att "göra saker" med ensamstående män?

    Att det finns betydligt fler män än kvinnor beror på politiska beslut, och dessa kan du ställa de ansvariga till svars för, om du vill.

    Detta är också huvudanledningen till deta fenomen och övriga anledningar kan anses försumbara.
    i.imgflip.com/12eof2.jpg
  • KlunsS­murfen
    Äldre 13 Jan 05:19
    #63
    poppa01 skrev 2018-11-13 21:54:32 följande:

    extremt pinsam tråd, det är ingen rättighet att få ligga och få ett förhållande. kvinnor skulle även om de var en stor majoritet fortfarande inte vilja ha killar som ts och mig, det är biologi och biologi går inte att ändra.


    Läste du hela texten eller tar du bara för givet att alla har samma problem som du?
    Peter Anderzon skrev 2018-10-16 21:23:03 följande:

    Svenska kvinnor har det bra ? och får det allt bättre. Den stora jämställdhetsfrågan kommer snart att bli: vad gör vi av männen som blir över?


    Sverige är på det stora hela ett jämställt land. Det blir slutsatsen när man läser Statistiska Centralbyrån genomgång av jämställdheten i Sverige: ?På tal om kvinnor och män 2018?. Visst finns det skillnader mellan könen, men det långt ifrån alltid till kvinnors nackdel.

    Flickorna har bättre betyg än pojkarna ? och skillnaden ökar.

    De väljer i högre grad högskoleförberedande gymnasieprogram och de går också i högre grad vidare till högre studier. Av alla som examinerades förra året var hela 64 procent kvinnor.

    Tvärtemot vad många tror har kvinnorna gjort intåg även på de naturvetenskapliga utbildningarna ? i dag räknas både data- och matematikinriktningarna som jämställda. Manlighetens sista bastion på högskolan (förutom professorstjänsterna?) är teknikprogrammen. Där är skillnaden fortfarande 35-65 till männens fördel. Men den minskar.

    Löneskillnader finns fortfarande ? och kvinnor tar ut 72 procent av föräldrapenningdagarna, 62 procent av vab-dagarna och jobbar oftare deltid. 

    Både när det gäller löner och föräldraskap går det dock ? långsamt ? åt ett mer jämställt håll. Numer jobbar en majoritet kvinnor i privat sektor, vilket borde leda till att kvinnors inkomster ökar. Män ökar sitt uttag av föräldradagar med någon procent per år, och sannolikt betyder den tredje pappa-månaden som infördes 2016 att trenden fortsätter.

    Mansöverskott betyder ökad ensamhet

    För svenska kvinnor ser läget ljust ut. För männen är det inte lika roligt. I statistikens staplar syns att fler män än kvinnor lever ensamma, har låg utbildningsnivå och dör av alkoholrelaterade skador och självmord. Sedan 2015 har Sverige dessutom ett mansöverskott, så räkna med ännu fler ensamma män framöver.

    En förklaring till mäns ensamhet kan vara att de inte pluggade vidare. Man brukar säga att kvinnor gifter upp sig och män gifter ner sig, eftersom det är ovanligt att kvinnor gifter sig med män som har lägre lön och utbildning än de själva. Enligt en SNS-studie från 2016 kan det finnas fler skäl till det än de ekonomiska: högutbildade män utför betydligt mycket mer hemarbete som lågutbildade. Jämställda män är mer intressanta på giftesmarknaden.

    Det är strålande att det går bra för svenska kvinnor. Men det är ett problem att svenska män inte förmår hålla jämna steg. Pojkarnas skolmisslyckanden kan leda till stora samhällsproblem framöver.

    I Almedalsprogrammet finns över 220 programpunkter om jämställdhet, men bara en handfull fokuserar på pojkar och män. Och då nästan uteslutande i rollen som förtryckare och förövare.

    En viktig fråga för jämställdhetsivrare borde vara: Hur gör vi för att inte få en stor grupp män som saknar såväl utbildning och familj som framtidsutsikter?


    www.expressen.se/ledare/-de-sloa-snubbarna-ar-ett-samhallsproblem/




  • KlunsS­murfen
    Äldre 13 Jan 05:24
    #64
    En god vän skrev 2019-01-13 03:53:57 följande:

    Lite ironiskt kan man tycka m t p att han är psykolog.


    han är inte ensam om att kritisera c16



    Bill C-16 - What?s the Big Deal? | Case in Point
    litigationguy.wordpress.com/2016/12/24/bill-c-16-whats-the-big-deal/




    Does Evolutionary Psychology Promote Transphobia? | Psychology Today
    www.psychologytoday.com/intl/blog/homo-consumericus/201711/does-evolutionary-psychology-promote-transphobia


Svar på tråden Vad ska vi göra med alla ensamma män?