Inlägg från: Niluth |Visa alla inlägg
  • Niluth

    BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se

    Jag hänger gärna på då jag inte har FB.

    BF 19/4, gravid med andra barnet. Har en dotter på 10 år sedan tidigare.

  • Niluth
    Jahajaa skrev 2018-10-31 23:19:47 följande:

    Hej alla! Hoppar in här också ;) 16+6 idag och en vecka kvar till RUL :D har alla redan fått mage? Det är första grav för mig men har ingen mage än så länge.. På morgonen när jag vaknar har jag en hård bula i navelhöjd men den försvinner så fort jag har varit och kissat. :/ hur går det för er andra?


    Jag har fått en liten kula, de som vet tycker att det syns. Har jag däremot ätit middag så växer den nåt enormt ????????

    Dock andra barnet för mig så kanske inte så konstigt.

    Spännande med RUL så snart! Jag har tid först om tre veckor, då är jag förmodligen i v 19+4. Har dock gjort både KUB och ett inskrivnings-UL redan.

    Läste precis att de rekommenderar vaccination mot influensan om man är gravid från v 16. Känner mig dock väldigt skeptiskt till att vaccinera mig, hur ställer ni andra er til den frågan?

    Vaccinerade mig nämligen mot svininfluensan för tio år sen nät det har sån hysteri och det ångrar jag grovt nu med tanke på hur många som drabbades av narkolepsi...
  • Niluth
    stjärnasomärdin skrev 2018-11-04 18:51:16 följande:

    Ja vad är det med den här svullna magen som kommer längre in på dagen? Borde den inte ge med sig snart haha? Kan inte komma ihåg att det var såhär i förra graviditeten??

    Vattnet läste du om vaccin? Inget som de info om på MVC när jag var där, känns som de borde göra det om det är något ?viktigt?? Jag har inte tänkt vaccinera mig.


    Har varit på tapeten i media det senaste och som gravid tillhör man tydligen en riskgrupp...

    Här finns det info: www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/vaccinationer/fragor-och-svar/influensa/influensa---gravida/

    Har inte tid på MVC förrän i december så har inte hunnit fråga min bm än om vaccinering
  • Niluth
    Jahajaa skrev 2018-11-19 10:03:54 följande:

    Är det någon här inne som har/haft moderkakan i framkant? Jag funderar på om det är därför min mage inte riktigt vill börja växa, att bebisen kanske ligger längre in mot ryggen då? Känner ju livmodern när jag ligger ner för det är hårdare upp till naveln, men jag längtar tills det syns och man kan få en liten kula :)


    Jag har RUL först om en vecka så vet inte än och minns inte hur det var förra gången då det var över tio år sedan :) men vill minnas att magen först syntes på riktigt efter vecka 22 då. Kände även de första sparkarna väldigt sent sist, var också runt den tidpunkten.

    Nu är jag i v 18+4 och känner mest att det kittlar k magen, lite som att någon blåser bubblor. Kan även känna att något då och då rör sig därinne, men det är inga jätterörelser och känns heller inte utanpå.

    Hur är det för er andra, känner ni riktiga sparkar nu? Och känner ni dem isf utanpå?

    Angående vikten så ökade jag en del i början och har nu gått upp 7,5 kg. Tränar inte alls längre då jag sprang mycket innan jag blev gravid men det gick inte alls efter att jag plussade. Blev helt plötsligt jätteanfådd och fick stanna och kräkas under löpturen så har bytt ut löpningen mot promenader istället.

    Vill minnas att jag gick upp över 20kg sist och gick knappt ner ett kg efter förlossningen. Hade även lite problem med amningen då så fick kämpa hårt för att bli av med alla kilon.

    Så denna gång har jag lite mer koll på hur mycket jag äter, försöker inte att falla för alltför många frestelser :D
  • Niluth

    Nån annan som börjat få halsbränna?

    Jag lider redan av det kvällstid och än så länge har jag inte hittat någon medicin som hjälper mot det.

    Hade extrema problem med detta även vid förra graviditeten och sov knappt något den sista månaden innan förlossningen.

    Hoppas på bättre tur denna gång...

  • Niluth

    Vi hade RUL idag :). Allt såg bra ut, blev tillbakaflyttad ett par dagar så BF 23/4.

    Jag tyckte mig se att det var två små streck(=flicka) och det fick vi bekräftat att det. Så det blir en tjej till vilket känns jättekul! Har haft det på känn hela tiden. Och storasyster blev överlycklig över att äntligen få en lillasyster eftersom hon redan har två lillebröder hos sin pappa.

    Jag har gravidförsäkring hos Trygg-Hanss, valde den som kostade (finns både betal- och gratisversion). Hade den sist jag var gravid och då min dotter föddes sjuk och fick ligga på neonatal i två veckor fick vi lite ersättning för tiden på sjukhus och även vid fler tillfällen då vi blev inlagda. Så tycker att det en sådan försäkring kan vara värd varenda krona :)

  • Niluth
    Jahajaa skrev 2018-11-27 12:33:13 följande:

    Härligt med RUL och att allt såg bra ut! Kul med en liten tjej till :) vi väntar också en liten flicka. har ni funderat något på namn ännu?


    Vi är väldigt olika på namnfronten, jag och sambon :) han gillar äldre namn såsom Asta, Astrid etc medan jag är helt åt det andra hållet. Så vi har inget bestämt ännu men vi båda gillar namnet Fiona.

    Har ni hunnit fundera något på namn?
  • Niluth
    Tigeeerrr skrev 2018-11-26 23:26:42 följande:

    Hej. Har någon annan varit på rul och fått tråkig besked? Jag var på rul idag,det ska bli en flicka vilket är jätte spännande trodde det skulle bli en pojke,men hjärtat slår inte som den ska på lille tjejen, ska träffa en specialist på torsdag hoppas det går bra. Men är så klart rätt orolig:( någon som vart med om liknande?


    Håller tummarna att det går bra imorgon, uppdatera oss gärna <3
  • Niluth
    Tigeeerrr skrev 2018-11-29 22:03:03 följande:

    Hej tjejer! Gick till specialisten idag. Allt är bra med hjärtat, den ser ut och slår som den ska. Det är definitvt en frisk liten flicka med BF 20.april. vi såg även 3D ultraljud trots det var rätt tididgt vi är bara i vecka 20 nu, men man såg endå rätt mycket och det lilla ansiktet så sööööt. Så tacksam att allt är bra.


    Vad skönt att allting såg bra ut :) grattis till lilltjejen!
  • Niluth
    Jahajaa skrev 2018-11-28 22:37:26 följande:

    Jaa, namn kan ju vara väldigt svårt att komma på, särskilt om man inte heller har samma smak ;) Jag och sambon är inne lite på Selma, Livia eller Juni. Fiona är fint :)


    Vilka fina namn! Livia gillar jag starkt!
  • Niluth
    Lilyje skrev 2018-11-29 17:11:25 följande:

    En frisk liten vild flicka är det!


    Vad roligt, kul med ytterligare en flicka (en del tjejer hör i tråden nu :D )
  • Niluth

    Idag har jag gått exakt halvvägs, varit gravid i 140 dagar och har 140 dagar kvar. Förväntar mig inte direkt att föda på 40+0 men gjorde faktiskt det sist så vem vet :)

    På fredag ska jag på mitt andra besök hos bm och ska bland annat fråga lite angående influensavaccin. Jag har fortfarande inte tagit ställning till om jag ska vaccinera mig men lutar åt att det förmodligen blir så.

    Någon här som redan vaccinerat sig mot årets influensa?

  • Niluth

    Vi mår bra här, igår var jag hos bm en snabbis och lyssnade på lillens hjärta. Slog så fint, jag har iofs en egen doppler så har tjuvlyssnat lite sedan innan.

    Hur mår du själv?


    stjärnasomärdin skrev 2018-12-08 10:47:47 följande:

    Hur mår alla? :)


  • Niluth

    Är det någon mer än jag så påbörjat att inreda barnrummet? Jag kan inte hålla mig, har börjat lite smått...

    Igår hämtade jag hem ett skötbord som en tjej på Facebook skänkte bort, det var jättefint! Och inte nog med att han GAV bort det, jag fick dessutom med mig en massa andra saker såsom haklappar, nappar, barntallrikar osv, allt nytt och kvar i sina förpackningar! Hennes svägerska jobbade tydligen på nåt lager för nån babyshop så hon hade själv fått det men aldrig hunnit använda det. Jag blev helt mållös, så himla fint av denna människa :)

  • Niluth
    Lilyje skrev 2018-12-08 17:02:43 följande:

    Jag mår bättre! Inte behövt ta illamående medicin på ett par dagar, även om jag fortfarande klöks ibland när jag känner dofter.Jag börjar bli lite stressad angående barnrummet. Bebisen ska dela rum mef vår minsting, och för att det ska funka då måste våra barn byta rum. Och då måste vi måla om först.

    Jag vill ta tag i det så fort som möjligt, men gubben tycker att vi har gott om tid! Trots att halva graviditeten redan gått!

    Hur tänker ni kring namn?

    Vi har redan bestämt namn till tösen och ser en trend bland våra barn. Förnamnet är orelaterat, men till mellannamn har vi valt familjenamn. Stora har morfars mellannamn, lillen har gammelfarfars namn och tösen kommer få mormors namn till mellannamn.


    Sist jag var gravid så ändrades namnförslagen under graviditetens gång. Det som till slut blev min dotters namn tillkom alternativen först i det sista skedet av graviditeten och då hade vi tre förslag med ett namn som var min favorit. Men när hon väl hade kommit ut så fanns det inget annat namn än favoritnamnet, det passade henne perfekt. Så vi kommer nog köra på samma sak även denna gång, ha några förslag och sedan bestämma oss när vi väl får se henne på riktigt för första gången :)

    Andranamn kommer min dotter att få bestämma eftersom vi vill att hon ska få känna sig så delaktig som möjligt. Om det sedan blir fler andranamn återstår att se, jag själv har tre förnamn så det är mycket möjligt.

    Hur går det för er andra med namn, har ni redan bestämt er eller har ni svårt att komma överens med er partner?
  • Niluth
    Jahajaa skrev 2018-12-15 08:59:02 följande:

    Måste skriva av mig :( har sån ångest! Råkade äta varmrökt lax igår,. Det var en väns pappa som har rökt den och jag var dum nog att tänka att den då var nygjord och safe.. den hade varit vacuumförpackad för mer än en månad sen och nu har jag superångest när jag började läsa om listeriatillväxt i vacuumförpackad lax.. Någon som har några lugnande erfarenheter? :( skulle inte förlåta mig själv om något hände bebisen i magen p.g.a en sån sak...


    Precis som Stjärnasomärdin skriver så försök att bara ta det lugnt och försök att inte tänka på det, inget man kan göra i efterhand ändå. Jag har också råkat äta förbjudna saker såsom lufttorkad skinka och kommit på det först i efterhand...men tror att chansen är otroligt liten att något ska hända.

    Själv har jag en förkärlek till saltlakrits och äter säkert några hekton varje vecka. När jag var gravid 2008 så fanns det inga indikationer på att det skulle vara farligt, men det har tydligen ändrats sedan dess...och det fick jag veta först genom att ha googlat på det efter att ha sett en tråd om djungelvrål först här på FL. Först då hittade jag en artikel om det hos livsmedelsverket.

    Nu försöker jag att hålla mig till mitt älskade lakrits endast på helgerna, men vet att jag glatt mumsade i mig liknande mängder sist jag vart gravid :D. Och tycker ändå att min dotter är smart och inte alls har några drag av det som det varnas om. Så tycker absolut inte att du ska gräma dig mer över det!

    Rökning och alkohol är ju en helt annan sak, där är man ju medveten över att även små mängder kan vara farliga för fostret.

    Någon annan än jag som fastnat för ?Min mage och jag? på SVT? Lite kul att få följa gravida kvinnor i olika livssituationer :D
Svar på tråden BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se