• naano

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Hej!

    Här samlas vi som väntar barn till juli 2019 men som bara vill pratas vid på familjeliv och inte vidare på facebook osv. 


    Alla är välkomna, de som väntar första barnet och de som har flera barn sedan tidigare. Solig

  • Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL
  • frökenBea
    whippitwhippet skrev 2019-06-23 13:13:38 följande:

    Jag har 29 dagar kvar till bf nu men ett ultraljud är inbokat den 4/7 då det ska bestämmas om det antingen blir snitt eller vändning och igångsättning. Så mer troligt har jag kring två veckor kvar innan bebis är här! Ska kontakta specialistmödravården imorgon då jag fick en otrevlig överraskning när jag läste min journal och såg att läkaren misstänker vasa previa, vilket hon aldrig nämnde för mig på senaste ultraljudet.

    Om jag har det så skulle en spontan vattenavgång troligtvis innebära en blödning som är livshotande för barnet (upp till 95% av odiagnostiserade vasa previa leder till att barnet dör) och att kejsarsnitt måste utföras mycket snabbt. Hur kan läkaren låta bli att berätta det? Förstår om de inte vill oroa i onödan, men om en blödning kan innebära att det handlar om minuter för bebisen vill jag gärna vara medveten om det...


    Men va! Låter ju helsjukt att inte dom informerat om det. Frågade du barnmorskan varför dom undanhållit infon?
  • whippitwhippet
    frökenBea skrev 2019-06-23 16:53:51 följande:

    Men va! Låter ju helsjukt att inte dom informerat om det. Frågade du barnmorskan varför dom undanhållit infon?


    Jag läste det i min journal nu i helgen så jag har inte hunnit prata med någon alls!
  • whippitwhippet
    frökenBea skrev 2019-06-23 19:47:04 följande:

    Aha! Hur kunde du läsa din journal?


    Via 1177. Kommer inte åt mödravårdens journalsystem, men diagnoskoden syns i vanliga journalen också så därför vet jag inte mer än att de misstänker att jag har vasa previa.
  • naano
    frökenBea skrev 2019-06-22 13:51:41 följande:

    Hej hej!!

    Hopps ni mår bra allihopa :)

    Tänkte höra ifall ngn har koll...är det vanligt att bebisen är "tröttare" i slutet av graviditeten och inte sparkas och boxas fullt så mycket som tidigare? Jag är nog lite nojig. Tycker att tösen inte är så aktiv som hon varit tidigare. Varit "seg" sen igår.

    Jag är i v 36+6 idag. Vad har ni för upplevelse av era små bebbar?


    Jag tycker det är lite upp och ner med det. Vissa dagar är han inte lika aktiv men jag känner av honom tillräckligt dagligen för att känna mig lugn.
    whippitwhippet skrev 2019-06-23 20:13:58 följande:

    Via 1177. Kommer inte åt mödravårdens journalsystem, men diagnoskoden syns i vanliga journalen också så därför vet jag inte mer än att de misstänker att jag har vasa previa.


    Låter verkligen helt otroligt att dom inte har informerat dig om detta! Det är väl deras plikt tänker jag. :(
    Lestina skrev 2019-06-22 22:45:59 följande:

    En vecka nu med förvärkar om kvällarna så jag knappt kan sova.. i morse somnade jag vid halv 6. Börjar bli liiiiite trött nu :D men kanske gör alla värkarna lite nytta och öppnar upp mig liiiite i alla fall ;)


    Det där låter ju lovande!! :) hoppas att det sätter igång snart!

    Själv har jag molvärk från och till men näe, inget särskilt på "föda-fronten". :/ 11 dagar kvar....
  • whippitwhippet

    Det går att söka på icd-10 och diagnoskod. Men i det här journalsystemet står det utskrivet i klartext efter diagnoskoden så det behövs inget detektivarbete då! :D

  • frökenBea

    Aha, ok. Skrämmande att du själv hittar en anteckning om diagnos och inte blivit informerad. Ska bli kul o höra vad dom säger om det.

  • whippitwhippet

    Ringde specen i morse men fick SÅ dåliga svar. Barnmorskan jag pratade med verkade inte ens förstå vad jag var orolig över utan upprepade flera gånger att moderkakan inte ligger för öppningen och jag blöder inte så det är nog ingen fara... Läkaren som gjorde ultraljudet var inte där heller så jag får snällt vänta tills nästa vecka då jag har mitt uppföljande ultraljud så får jag prata med henne då. Men skulle jag börja blöda kommer jag att betrakta det som akut hur som helst, tills jag vet till 100% att de uteslutit vasa previa.

  • naano

    Vad konstigt... klart man blir orolig när man läser om det i sin journal. Hoppas att din ul läkare kan ge dig mer klarhet men känns ju drygt att behöva vänta i en hel vecka till dess. :/

    Idag har jag världens smärta i underlivet. Halleluja vad skönt det är när jag går eller böjer mig ner. (Not). Denna slags foglossning är en riktig pina!

    10 dagar kvar idag... Men vem räknar...

    Längtar tills det drar igång nu, även om jag är riktigt orolig inför vad som komma skall så ser jag fram emot att graviditeten avslutas och livet med lillebror påbörjas! Att få tillbaka min kropp och kunna gå normalt, ut och röra på mig. Känner mig inlåst i huset.

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL