• LFF

    Hur vet man om man är gravid med tvillingar ????

    Anonymmamma123 skrev 2018-10-31 02:41:22 följande:

    Hej, jag är gravid med mitt tredje barn. Har en konstig känsla att det är tvillingar.... Har någon haft den upplevelsen och sen visats sig vara tvillingar? Har tvåäggstvilligar i släkten men risken är väl liten att få tvillingar speciellt om man är ung ( är under 30 år ) ???


    Flera som varit unga som fått tvillingar som första barn. Har man dessutom tvillingar i släkten så finns risken/chansen att man fått benägenheten att släppa två ägg.

    Vi fick veta att det var tvillingar på ett tidigt VUL som jag gjorde då jag haft två missfall innan och ville veta om det låg något där inne och grodde. Det var i v7+2.

    Tvåäggstvillingar kan både vara slumpen, ärftlighet och att kvinnan är äldre och äggstockarna får fnatt med att få ut så många ägg som möjligt. När jag läste på om tvillingar hittade jag även information om att benägenheten att släppa två ägg blir högre om man haft flera graviditeter tidigare.

    En tvillingmamma jag lärde känna när mina var små fick sitt första tvillingpar som 19-åring. En annan var 25 när hon fick sina tvillingar.
Svar på tråden Hur vet man om man är gravid med tvillingar ????