• Anonym (TS)

    Min man äter upp allt!

    Min man har ett sjukligt behov av att "äta gott". Framförallt på nätterna försvinner mat och snacks som jag köpt, som rentav är mitt eller barnens. Ibland kommer jag på honom på bar gärning och då gömmer han chipsskålen och försöker låtsas som ingenting, när inte det funkar ber han tusen gånger om ursäkt och ber mig att inte bli arg. Han äter alltså upp sådant jag ska använda till maten, som mozzarella, fetaost, bacon, tacochips för att inte nämna allt snacks. Han påstår att han tänker ersätta det men det glömmer han alltid så jag upptäcker att något saknas när maten väl lagas. "Ojdå, juste, jag åt ju det inatt". Jag veckohandlar på måndagar och fredagsmyset är ofta borta redan på tisdagen. Jag har provat att gömma grejer men han letar tills han hittar. Detta händer om och om och om igen och jag kokar av ilska för jag får aldrig äta något gott, sparar jag mitt godis så finns det inte kvar efter att jag lämnat det obevakat vid sömn... T o m när jag stått och rullat köttbullar i timmar för att det ska räcka till mat dagen efter samt att frysa in tar han sig friheten att äta upp dem som snacks när middagen är över. Eller när det finns mycket av vad som helst, t ex mjölk, så dricker han en hel liter som jag skulle använda till lasagne för "det fanns ju så mycket". Juice köper jag inte ens längre för jag får inte ens smaka innan han klunkat i sig allt som törstsläckare.

    Överreagerar jag eller är han helt sjuk i huvudet? Känns som en tjuv/inkräktare i mitt eget hem. Ikväll upptäckte jag att han åt tacochipsen till fredagstacosen. Jag är hemma med barnen imorgon och funderar på att göra tacos till lunch istället så han inte får något, och säga att chipsen inte räckte. Är det elakt? Vet inte vad jag ska göra längre för han fattar aldrig, han fortsätter bara med sitt egoistiska jävla beteende.

  • Svar på tråden Min man äter upp allt!
  • Anonym (Emma)

    Vilken jävla gris, fyfan. En egoistisk jävla gris som äter upp allt mat och snacks du köper. Hade blivit förbannad på en sånt svin ärligt talat. Han skiter ju i er och tillgodoser bara sina egna behov

  • Anonym (G)

    Och du tycker inte att det är egoistiskt att bara anklaga din man och kalla han för sjuk i huvudet? Du måste ju fundera på VARFÖR han missbrukar mat. Oftast handlar det om en bakomliggande depression eller stress som man försöker självmedicinera. Istället för att bara anklaga och beskylla så borde du prata med honom och visa förståelse.

  • Anonym (Banta?)

    Han måste ju vara kraftigt överviktig om han äter upp mat för en hel vecka helt själv?

    Handla varje dag och enbart inför kvällens middag, inget mer.

  • Anonym (SJ)

    Låter verkligen jobbigt! Kan han ha ett matmissbruk, alltså typ ätstörning, tror du han behöver proffesionell hjälp? Eller är det bara en egogrej, han skulle kunna låta bli men bryr dig inte om andra?

    Om han behöver hjälp får du försöka stötta och lotsa rätt.

    Om du tror han skulle kunna bete sig bättre och bara är en skitstövel så skäll ut honom och sätt hänglås på ett skafferi där du har din och mat.

  • Tiina87

    Sluta veckohandla och handla enbart det ni ska ha tilö middag. Snask, chips etc köper du endast på fredagar. På så vis har ni inget hemma som han kan äta upp.

    Dessutom borde du får iväg din man till läkaren för vidare remiss till en ätstörningsklinik eftersom din man har en ätstörning. Han måste få hjälp med en gång för att bryta sitt beteende.

  • Anonym (Hmm)

    Är det verkligen din man??? Är du helt säker att du inte fått med dig hem en gris sist du besökte zooo??kålmården, Skansen??

  • Anonym (TS)

    Tack för förståelsen #1

    #2 Ja jag har pratat med honom och varit förstående men jag ska väl inte acceptera hans beteende om han inte ens försöker göra något åt det själv? Han är en fullt fungerande, vältränad person som är resonlig på dagtid. På kvällarna när han ska sova ser han på någon serie och ska absolut äta på något under tiden, det verkar mest handla om att det är mysigt och då försvinner konsekvenstänket. Jag har sagt åt honom att handla det han vill ha innan, eller t o m be mig göra det när jag är i affären istället för att äta upp någon annans, men det funkar inte.

  • Wowbagger2000

    Han är både sjukt egoistisk, och verkar ha noll impulskontroll...

    Dessutom måste han ju vara rätt tjock, med det matmissbruket...

  • Anonym (TS)
    Anonym (Banta?) skrev 2018-11-09 00:10:11 följande:

    Han måste ju vara kraftigt överviktig om han äter upp mat för en hel vecka helt själv?

    Handla varje dag och enbart inför kvällens middag, inget mer.


    Inte all mat, bara det goda. Pasta och grönsaker får vara kvar.

    I teorin låter det bra men jag orkar inte gå i affären varje dag med 2 små barn, särskilt inte om anledningen är att han inte kan hejda sig. Känns inte som att lösningen är att jag ska ändra på mig.
Svar på tråden Min man äter upp allt!