Inlägg från: annabellelee |Visa alla inlägg
  • annabellelee

    jag och mamman två olika nivåer

    Att du börjar skrika och går upp i varv gör inte saken bättre. Naturligtvis ska du prata med din fru, men risken är att hon inte lyssnar, om hon inte tycker barnen gör fel. Men om du är tydlig kommer barnen se det och lyssna till dig.

    Några råd:

    - håll dig lugn och tydlig (inte lätt, men det är målet)

    - ge en tydlig konsekvens (tex "om du inte lägger ifrån dig den där pennan så går vi ut ur affären och handlar ingenting"

    - ge bara konsekvenser du tänker fullfölja om barnen inte gjort som du sagt(barnen märker att om pappa säger att han ska gå ut ur affären, så gör han det, och tvärtom märker de om du bara fortsätter tjata men inget sker.) Vet du med dig att du har en del saker du måste handla, säg inte att du ska gå ut ur affären. Tänk alltså noga igenom vilket val du ger barnen.

    -ibland måste man handgripligen dra/bära ut barnen ur affären eftersom de vägrar gå själv. Det tycker inte jag är fel. Men att ta tag i barn hårt bara för att straffa tycker jag inte man ska göra.

    - se till att konsekvensen ligger nära i tid om barnen är hyfsat små. "Släpper du inte pennan går vi ut ur affären" där sker det direkt. Men hotar du med straff som "annars får du inget godis nästa vecka" är så långt bort att barnet inte riktigt kan se det framför sig och struntar i det.

    - välj dina strider

  • annabellelee

    Förlåt - skriver från telefonen och då ser man inte kategoriererna, så jag visste inte att det var pappagrupp! Set är lite sunt med fl:s mobilversion. Tips för att undvika detta i framtiden - skriv detta i rubriken.

Svar på tråden jag och mamman två olika nivåer