• Äldre 19 Nov 20:53
    4648 visningar
    331 svar
    331
    4648

    IVF 2018-2019 Stockholmsområdet

    Jag ska göra min första ivf, troligtvis i januari. Har stora problem med missfall så ska nu prova om ivf kan hjälpa oss istället. Har fått ett barn på 9 graviditeter :( fick två missfall 2014, ett barn 2015, och nu sex missfall med syskonförsök, trots att jag fått hormonbehandlingar. Vi är 32 och 34 år.

    Nästa vecka ska vi på planeringsmöte. Vad gick man igenom på era sådana?

  • Äldre 20 Nov 16:50
    #6
    MartinaS85 skrev 2018-11-20 16:19:52 följande:

    Sommar15, så himla tråkigt att höra om era missfall. Jag vet hur det känns och vilken sorg det innebär. Beklagar verkligen. Ska ni göra en utredning först eller gå direkt på IVF?

    När vi var klara med utredningen och hade fått godkännandet från Landstinget så hade vi först samtal med vår läkare på Sophiahemmet och det va väldigt kort, hon bekräftade i princip bara att vi var godkända och att vi fått 3 försök. Sen fick vi direkt träffa en (tror det va sjuksköterska eller liknande) som mer i detalj berättade om processen. Vi fick ställa frågor och kollade på en kalender för att beräkna när vi skulle börja med sprutorna. Hon berättade om de olika sprutorna, när de ska tas och vad de gör etc. sen fick jag testa att sticka i nån slags kub av mjukt gummi så hon skulle se att jag fixade det.


    Ok! Ja vi har redan gjort en utredning tidigare i år. Fick sen prova några månader själva med hormonstöd men det slutade också missfall (eller ingen graviditet). Har redan sprutat med ägglossningsspruta så fick prova på mig själv med tom spruta hos dem och sen skarpt hemma. Sa de något till er om vilka prover som tagits och resultaten?
  • Äldre 20 Nov 19:51
    #12
    MartinaS85 skrev 2018-11-20 19:42:35 följande:

    Ok, vad tråkigt. De har tagit alla blodprov, spermaprov, undersökt allt på mig och gjort flera ultraljud bland annat äggledare etc men allt ser bra ut så vi tillhör den tredjedelen där det inte finns någon förklaring. Har utredningen visat något för er som kan vara orsaken?


    Nej ingenting... men missfallsutredningar visar oftast ingenting tyvärr. Man får bara försöka gång på gång och hoppas att det går vägen nångång :( så att inte bli gravid el få missfall igen ställer jag liksom in mig på. Men hoppas såklart att de nu ska hitta guldägget som stannar! Jag har dock bara en äggledare efter ett utomkveds och så har jag hypotyreos så äter levaxin sen länge. Med hypon är det tyvärr högre missfallsrisk så jag letar samtidigt efter en specialist som kan hjälpa mig att få ordning på de värdena.

    Men vad bra att ni hinner med ett försök innan jul! :) Börjar du spruta cykeldag 2?
  • Äldre 21 Nov 07:13
    #30

    Åh det låter ju positivt att de har julöppet för de under behandling på sophiahemmet! Men mitt äggplock skulle hamna mitt i mellandagarn, känns inte som att de vill ha det då eller vad tror ni? Vi går på Livio Gärdet.

    Har ni förresten hört ngt om de olika inriktningarna som sthlmsklinikerna har? Läste nånstans att de hade lite olika specialiseringar men inte vad det var.

  • Äldre 22 Nov 13:58
    #48

    Så spännande för er att det snart är dags! Jag försöker få ordning på alla mina mediciner o annan skit så att värdena ser bra ut inför januari för oss. Ska på akupunktur och ska prova en ny specialist för min sköldkörtelbehandling så hoppas att jag kan må så bra som möjligt inför ivfen.

  • Äldre 29 Nov 11:46
    #64
    Jooosen skrev 2018-11-29 08:52:35 följande:

    Nej vet inte varför. Men har fått höra det en gång innan när vi gick på utredning. Förra ivf fick ja ju massa hormoner o slemhinnan va på topp. Så antar att ja måste få något som hjälper till istället.


    Åh vad tråkigt! Att tiden bara går är ju så himla jobbigt...

    Jag ska på planeringsmöte imorgon för vår första omgång så det lär bli start efter jul för oss också.
  • Äldre 29 Nov 17:38
    #66
    Jooosen skrev 2018-11-29 13:45:38 följande:

    Ja denna väntan är förjävlig. Känner mig bara äldre o äldre. Fastän åldern inte är någon fara än för min del. Vart gör du planeringsmötet?


    Precis samma här, är inte så gammal ur fertilitetssynpunkt men man har ju ändå hållt på så himla länge!

    Vi går hos Livio Gärdet. Har redan gjort utredning där och fått behandling (hormonstöd) men det har också bara blivit missfall så nu ska vi se om ivf ev kan hjälpa!
  • Äldre 30 Nov 07:08
    #69
    Jooosen skrev 2018-11-29 21:35:15 följande:

    Lycka till imorn! Hör gärna av dig hur det går!


    Tack! Håller tummarna för mirakeltillväxt hos dig!
  • Äldre 30 Nov 07:10
    #70
    Lilyia skrev 2018-11-29 22:10:53 följande:

    Hej! Jag hoppar gärna in i denna tråd då vi är i samma situation. Jag och min sambo är 30. Under utredningen hittades endast att min sambos spermier hade något låg andel rörlighet.

    Vi har nu precis gått igenom den första behandlingen på Livio Kungsholmen, i förrgår plockades det 19 ägg från mig och idag fick jag ett embryo insatt! Det fanns även runt 7-8 som kan bli aktuella för frys.

    Kul att följa andra som är i samma läge! Ingen jag känner har gått igenom detta.


    Grattis till så fina resultat! 19 ägg är väl jättemånga :) och bra med så många till frysen. Håller tummarna att det du fick nu fastnar! När är testdag?
  • Äldre 30 Nov 13:26
    #76

    Både bra o dåligt efter dagens möte på kliniken.

    Positivt är att vi kör på med hormonstödet 2 cykler o ser om det funkar, annars start ivf i januari. Men jag trodde vi skulle få all ivf-info idag men det hann de inte så vi måste tillbaka om 2 veckor för det. Sen blev jag väldigt besviken när jag bad att få provsvaren från i somras. De hade liksom endast kollat äggreserv och sköldkörtelvärden (och sköldkörtelsjukdom har jag ju redan så det kändes onödigt). Är det ?utredningen? liksom?! Vi sökte ju för missfall och inte oförmåga att bli gravid o ändå har de bara tagit standardtester och inget missfallsrelaterat? Så trött o less... nån som vet vilka andra tester som ingår i missfallsutredning? Kan ju liksom inte bara vara de som de tog? Eller?

Svar på tråden IVF 2018-2019 Stockholmsområdet