• Äldre 15 Nov 14:27
    3426 visningar
    91 svar
    91
    3426

    Upprepade missfall, följas åt och stötta?

    Ellendellen skrev 2018-11-15 09:36:27 följande:

    Hej allihopa!

    Jag har precis fått mitt tredje missfall (MA). Det första 2014, det andra 2015 och nu ett till. Känner sån otrolig hopplöshet och tårarna kan inte sluta rinna. Är orolig för framtiden, om man någonsin kommer få behålla en graviditet och hur man ska orka den här processen.

    Finns det fler därute som kämpar och vill prata och stötta varandra? Känner mig väldigt ensam i det hela då jag inte orkar prata med familj och vänner. 

    KRAM


    Hej ! Jag beklagar verkligen dina 3 missfall. Jag har haft 6 missfall så vet lite hur det känns. Men ge inte upp det finns hjälp att få !

    Jag vet inte om du vet om det men efter 3 missfall så kan man få göra en missfallsutredning via Landstinget. Man bara ringer Kvinnokliniken på närmaste sjukhus och säger att man vill göra en sådan utredning. Det kan vara några månaders kö,  så kontakta dem redan nu så att ni får ställa er i kön.
    Vid en utredning så tar man en mängd blodprover, kollar livmodern och gör spermaprov.

    Jag finns här om du vill prata.
  • Äldre 15 Nov 15:30
    #3
    Ellendellen skrev 2018-11-15 14:44:57 följande:
    Hej! Beklagar dina missfall med. Hur är läget nu, har du fått utredning?

    Jo jag vet. Jag ska tillbaka till gyn på tisdag och konstatera missfallet och tänkte då fråga om utredning. Känns jobbigt att det kan vara kö. Jag vill försöka igen på en gång, men vill inte bli gravid igen innan en utredning. 

    Hur har hanterar du missfallen? Jag känner mig så ledsen att jag inte orkar göra någonting... 
    Det är helt ok och naturligt att vara ledsen över sina missfall, jag har också gråtit mycket och känt mig nere, men jag har hela tiden fortsatt att kämpa. Det ska gå, det gäller bara att hitta orsaken till missfallen, och det kan vara flera orsaker.

    Ja, vi fick göra en missfallsutredning efter 3e missfallet, men tyvärr hittades inget på oss för de tog för få prover, inte ens ett spermaprov togs. Sen fick vi inte mer hjälp av Landstinget. Så efter 4e missfallet bestämde jag mig för att hitta mer hjälp.

    Gå in på denna sida så kan du läsa hela vår långa historia:
    www.familjeliv.se/user/presentation/view/undrandesokare


  • Äldre 15 Nov 15:40
    #4
    Ellendellen skrev 2018-11-15 14:44:57 följande:
    Hej! Beklagar dina missfall med. Hur är läget nu, har du fått utredning?

    Jo jag vet. Jag ska tillbaka till gyn på tisdag och konstatera missfallet och tänkte då fråga om utredning. Känns jobbigt att det kan vara kö. Jag vill försöka igen på en gång, men vill inte bli gravid igen innan en utredning. 

    Hur har hanterar du missfallen? Jag känner mig så ledsen att jag inte orkar göra någonting... 
    Jag brukar rekommendera att man börjar med att göra ivfSerums Mensblodtest som man gör hemifrån och skickar med posten till labbet i Aten. För man kan ha baciller därinne utan symptom och utan att de svenska testerna visar något. Om man har baciller så kan de störa implantationen när embryot försöker fästa och då blir det minus eller missfall.

    Om baciller hittas så får både mannen och kvinnan varsitt EU-recept på antibiotika som kan lösas ut på svenskt apotek. Båda måste ta varsin antibiotikakur samtidigt annars bollar man bara bacillerna mellan varandra. Man gör BÅDE Locus Medicus testet och 11 in one testet. Det kostar totalt 300 euro.

    Detta test kan du göra redan nu om du vill i väntan på att ni ska komma fram i kön och få göra utredning via Landstinget.

    Läs mer här:
    www.ivfserum.com/infection-screening/


  • Äldre 26 Nov 10:33
    #6
    Ellendellen skrev 2018-11-15 16:34:18 följande:

    Just nu känns det för jobbigt att hålla på och söka sig utomlands. Finns många som får hjälp i Sverige via landstinget och det är vad jag hoppas på! 


    Har du ringt Kvinnokliniken och frågat om ni kan få göra en missfallsutredning? Om inte, så gör det snart för det kan vara flera månaders kö.
  • Äldre 26 Nov 16:56
    #8
    Ellendellen skrev 2018-11-26 16:31:10 följande:

    Ja läkaren som konstaterade missfallet skulle sätta upp mig på en tid så väntar på en kallelse. Han sa att jag kan få en tid om två månader. 

    Min förhoppning är att dom ska hittar något som går att behandla.


    Hoppas er missfallsutredning går bra och att något fel hittas.
    Tyvärr är svenska sjukvården jättedåliga på just upprepade missfall, och oftast hittas inga fel vid missfallsutredningarna. De säger bara "Otur, försök igen". Men det finns inget som heter otur som orsak när det gäller detta, det finns alltid (minst ) en orsak, och om inte läkarna hittar det så måste du bli din egen detektiv/läkare och hitta felet. Det har jag blivit tvungen att bli.

    När det gäller de som aldrig får plus så kan ivf hjälpa, men för oss som får upprepade missfall så hjälper inte ivf, om man inte först hittar orsaken till att man får missfall. Hittar man inte orsaken och åtgärdar den/de först, så kommer man bara fortsätta få missfall med ivf.

    Hos oss hittades inga fel vid vår missfallsutredning så vi åkte till ett flertal kliniker utomlands och det hittades bland annat dnafel på spermierna, överaktivt immunförsvar hos mig etc inget av detta kan tyvärr testas för i Sverige.

    Men det du borde kräva är att din man får göra Spermieanalys MED Morfologi. OBS ! Morfologin är den viktigaste delen. Så måste vara med morfologi. Räcker inte att bara mäta mängden och antalet rörliga !!!
    Då tittar man på spermiernas utseende, alltså hur många som har för stora huvuden, för små huvuden, för korta svansar, dubbla svansar etc

    Måste vara minst 4% normala, annars har du orsaken där varför du får missfall !
    Eftersom onormala spermier KAN befrukta ägg (tro inget annat) men det blir bara minus eller missfall. Detta är en stor anledning till missfall, men som sagt var svenska läkare är jättedåliga på detta. Men jag har sysslat med detta nu i drygt 5 års tid så jag vet vad jag talar om.

    Om din man får under 4% normala spermier på morfologiprovet, ta då med honom till Riga och gör Sperm dna fragmentationstestet. Det är det bästa spermietestet. Kostar 130eruo nu 2018.

    www.avaclinic.lv/se/prislista.html

    Lycka till.
  • Äldre 14 Dec 21:14
    #10
    Lippstick2016 skrev 2018-12-14 19:44:23 följande:

    Hej!

    Sitter också är med mitt 3de missfall. Vad är nästa steg för er nu? Otroligt tungt. Massa Styrke kramar till Er alla som kämpar på.


    Jag beklagar verkligen att du fått 3 missfall, jag förstår att det är jobbigt.
    När man fått 3 missfall så kan man få göra en missfallsutredning via Landstinget. Ring Kvinnokliniken på närmaste sjukhus och säg att ni vill göra en sådan, det kan vara några månaders kö. så ring helst redan på måndag så ni kan få ställa er i kö iallafall.

    Vid utredningen brukar man ta en mängd blodprover, spermaprov, spola livmodern med koksaltlösning etc och förhoppningsvis hittar man någon orsak som man kan åtgärda t ex om man hittar en blodkoagulationssjukdom så får man Trombyl tabletter och Fragmin sprutor utskrivna.
  • Äldre 3 Jan 14:19
    #14
    Emma30 skrev 2019-01-02 00:18:01 följande:

    Jag har oxå haft flera missfall (3st). Har gjort utredning i Sverige och Danmark.


    Hur går det för dig Emma? Ska du ta ditt första ivig-dropp snart?
  • Äldre 3 Jan 17:20
    #16
    Mawie skrev 2019-01-03 14:31:13 följande:

    Hej hej!

    Tror att jag håller på att få ett missfall nu, är inne på min fjärde dag med blödningar, har inga klumpar och inget ont.

    Har en tung och jobbig historia

    2017 mf v 13

    mf v 8

    mf v 7

    2018 flicka dog i v 39+

    Och är har nu blödningar i v7

    Känns hopplöst


    Verkligen tråkigt Mawie, jag beklagar.

    Har du fått göra någon missfallsutredning? Annars kan man få göra det genom Landstinget efter man haft 3 missfall. Om några problem hittas
    så kan man t ex få Trombyl och Progesteron (Lutinus eller Crinone) utskrivet.
  • Äldre 3 Jan 17:42
    #17
    Mawie skrev 2019-01-03 14:31:13 följande:

    Hej hej!

    Tror att jag håller på att få ett missfall nu, är inne på min fjärde dag med blödningar, har inga klumpar och inget ont.

    Har en tung och jobbig historia

    2017 mf v 13

    mf v 8

    mf v 7

    2018 flicka dog i v 39+

    Och är har nu blödningar i v7

    Känns hopplöst


    Mawie- Blöder det mycket eller bara lite? Är det brunt eller rosa så brukar det inte vara någon fara, men om det är rött så kan det vara värre. Men blödning behöver inte innebära missfall, vissa blöder men får ändå barn. 

    Har du kontaktat gynaktuten eller Kvinnokliniken eller liknande ang tidigt vul?
    Om inte, så kan du ju göra det.

    Man kan också ta blodprov och mäta hcg genom sjukhuset eller vårdcentralen, annars genom Werlabs.se eller Blodkollen.se  Hcg ska dubblera sig varannan dag om det är normalt.
  • Äldre 3 Jan 21:16
    #20
    Emma30 skrev 2019-01-03 19:38:15 följande:

    Jag skjuter nog upp en månad. Fick lite oförutsedda utgifter den här månaden.. Jag har dessutom inte fått besked från apoteket om Privigen kommit in i lager igen hos leverantören. Det var slut förra veckan.

    Hur går det för dig??


    Ja, Blomman kollade upp det sa hon och det fanns inte att få tag på i december, skulle komma in nån gång under januari, men kan ju vara i slutet av januari?.

    Dr Gorgy glömde nämna att jag måste ta ett Tuberkulostest och ett Insuline resistancetest först innan jag börjar med behandlingen. Så försöker nu kolla upp om jag kan ta det i Sverige eller om jag måste resa till London för att ta det.
Svar på tråden Upprepade missfall, följas åt och stötta?