• Äldre 15 Nov 18:58
    17002 visningar
    923 svar
    923
    17002

    IVF vintern 2018/2019

    Jag följs gärna åt! Vi gör ivf för syskonförsök efter att ha fått åtta missfall... samtal 30/11 och start i januari förmodligen. Jag har också ett utomkveds o är en äggledare kort. Eftersom det är syskonförsök får vi inte landstingsfinansierat utan måste betala själva.

    Vi bor i sthlm och är 32 (jag) och 34 år. Fick min dotter för snart 3,5 år sedan efter två missfall.

  • Äldre 16 Nov 12:23
    #3
    Hedblomster skrev 2018-11-16 09:16:22 följande:

    Kul att bli någon mer här! :)

    Oj åtta missfall och utomkveds, vad tungt :( Blev er dotter till via ivf eller "naturligt"? Kommer ni köpa 3-pack direkt?

    Jag och sambon bor i Västmanland så ungefär i samma den av landet då :)


    Alla mina 9 graviditeter (missfallen o min dotter) har varit naturliga el vad man ska säga. Så gravid kan jag bli, men inte behålla. Jag vet faktiskt inte hur vi ska göra med trepack osv. Hur tänker ni?
  • Äldre 20 Nov 21:21
    #6
    Hedblomster skrev 2018-11-20 20:05:15 följande:

    Vad jobbigt :( hoppas ivf kan hjälpa er behålla ett barn! Åh jag vet inte.... Ville köpa tre behandlingar först bara för att vara på den säkra sidan. Men det är ju dyrt och går runt med någon slags tro att det ska funka med ivf och då kanske det inte krävs tre behandlingar. Sambon tycker vi ska börja med en enstaka behandling iaf! Finns ju folk som lyckas på första med, man kan ju ha tur... På fredag har vi i alla fall första mötet om ivf! Vet inte riktigt vad som händer så men hoppas det känns bra där iaf :) är just nu på cd 20 utan att ha haft ägglossning och blir lite sur för ju senare mensen i december kommer desto senare kommer den i januari och då dröjer det ju längre tills vi kan börja...


    Ja jag ska fråga vad de tror på kliniken. Alla får väl inte köpa trepack heller? Något med chanserna att lyckas tror jag... jag har precis haft min blödning efter senaste mf så kommer bli en mens emellan o sen start i mitten/slutet av januari för min del tror jag. Men då är vi ju väldigt synkade :)
  • Äldre 20 Nov 21:23
    #7
    Wictoria90 skrev 2018-11-20 21:04:57 följande:

    Här är en till som har möte för ivf 10:e december efter snart 2 år av försök..

    vi ska gå till en privat klinik i Gbg och betalar allt privat..

    Vi har 3 missfall i bagaget och har gått igenom alla utredningar men hittar inga direkta fel..

    hoppas så att IVF ska funka


    Gör också pga missfall. Har dina mf varit tidiga eller varför rekommenderar de er ivf? Nyfiken på deras argument för jag är inte helt övertygad själv varför ivf skulle hjälpa oss. Men hoppas såklart att det kan vara vår lösning!
  • Äldre 22 Nov 13:55
    #21
    Wictoria90 skrev 2018-11-22 07:42:32 följande:

    Mina missfall har kommit i vecka 8-9.. tyvärr har vi 2 av 3 gånger sett hjärtat slå men ändå har det inte gått hela vägen.. nu är det snart ett år sedan sista missfallet så börjar känna att det är daga att få hjälp.. vi har hamnat i landstingets kö till IVF men i väntan på den så betalar vi själva.. dessa 2 åren har verkligen slitit på mig och min längtan så att få hjälp på vägen hade känts bra.. förhoppningsvis kommer de välja ut riktigt fina ägg som kanske har chans att leva kvar i mig så jag ser jättepositivt på IVf.


    Jag förstår. Jag har ju lyckats få ett barn (men har varit gravid 9 ggr) så vi måste betala för ivf. Jag är lite tveksam att det ska motverkar missfall men får väl se vad de säger, vi ska dit nästa vecka. Jag känner att det är värt att prova för oss för det kan ju inte skada iaf...
  • Äldre 22 Nov 21:03
    #28

    Fortsätter ni försöka naturligt fram till ivfen? Jag tror vi ska ta en paus nu, är så trött på tester och hormoner och ev ytterligare missfall. Men känns också fel att missa två hela cykler! Är så kluven.

  • Äldre 9 Jan 13:04
    MysanLM skrev 2019-01-09 12:49:47 följande:

    Jag och min sambo har påbörjat ivf på Nordic IVF i Stockholm.

    Har 4st missfall bakom mig och hoppas nu på ivf, har börjat med bemfola sprutor.

    Någon här som är i samma process?


    Jag! :) jag haft totalt åtta missfall, har ett barn fött 2015. Men nu med syskonförsöken har det bara blivit missfall, sex stycken... så vi kör också ivf nu. Mensen kom idag så börjar spruta inom kort! Vad säger de till er som anledning till att ivf kan funka för er?
  • Äldre 9 Jan 20:04
    MysanLM skrev 2019-01-09 14:29:56 följande:

    För vår del är det enda alternativet då min sambo är steriliserad sedan tidigare och mina missfall har jag fått i tidigare relationer. Har gjort en fertilitetsutredning men de hittar inga fel och jag har inga barn sedan tidigare. Vi går då privat och har betalt för tre försök, så lite pressat är det : )


    Aha ok. Ja vi gör det mest för att snabba på processen då det ju är lika stor missfallsrisk med ivf som utan men embryona har ju i alla fall börjat dela sig som de ska så det är ett steg på vägen. Vi får se hur det går! Känns skönt att göra ngt annorlunda iaf. Vi går också privat då vi redan har ett barn. Har köpt ett trepack vi med!
  • Äldre 14 Jan 11:32

    Är det bara jag som mår skit av sprutorna? Har tagit menopur i 4 dagar nu o är supertrött, seg och mår illa. Det stör mig inte precis, är ju värt det om det funkar, men ni andra verkar må bättre! Vul på onsdag så har ingen aning om effekten de haft än.

  • Äldre 15 Jan 07:31
    Sasso122 skrev 2019-01-14 22:15:43 följande:

    Näe, jag känner mig också väldigt trött och har huvudvärk (vilken antagligen beror på sprayen jag tar). Börjar även känna mig svullen och öm i nedre delen av magen. Ska också på VUL på onsdag. 


    Ok! Ja du kör väl långa med sprayen? Skönt med vul imorn så man vet om det funkar! Hade ni avbrutit innan? Var det korta då? Massa lycka till på vul imorn!
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019