Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater
    Embla twopointoh skrev 2018-11-16 17:50:53 följande:
    Det är det jag menar med behovet av självdisciplin, och att man som vuxen faktiskt inte kan få allt exakt som man vill alltid.

    Du säger att du måste sova en viss tid för att må bra, och jag säger att ganska få vuxna människor (föräldrar, i alla fall) får sova tillräckligt, för att må bra. Och dessutom bollar de jobb, skjutsa barnen till fritidsintressen, kvartssamtal och familjetid...

    Jag skulle tro att du har någon annan problematik som du inte vill erkänna/ta upp, för ditt sätt att resonera och din ovilja att försaka något som du tycker att du behöver/är roligt indikerar det.
    Om jag inte minns fel från hans tidigare trådar måste TS hinna och kunna träna 2-3 timmar på gym helst varje dag för att må bra också. Så han hinner inte jobba för mycket.
  • Tow2Mater
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-17 14:08:13 följande:
    Ja men då blir väl ersättningen vilande?,dessutom för att få plugga är det aktivitetsersättning vid förlängd skolgång som gäller. Man får tror jag jobba när man har aktivitetsersättning men det får typ bara vara en timme om dagen för att fortsatt få ersättningen utbetald. Man kan ha åtgärder för att rehablitera sig och samtidigt få ersättningen utbetald men inte om det är något som likställs med arbete tror jag. Men jag kan ha fel, jag är ingen expert på området.
    "Pröva att studera med aktivitetsersättning

    När man har haft aktivitetsersättning i minst ett år kan man få pröva att studera i högst sex månader med bibehållen ersättning. Det kallas för prövotid för studier. Man måste ansöka om prövotid innan studierna börjar. Om studierna går bra kan man sedan ansöka om vilande aktivitetsersättning för studier."
    www.forsakringskassan.se/myndigheter/arbetsformedlingen/forsakring/aktivitetsersattning

  • Tow2Mater
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-17 14:41:54 följande:
    Ok men då kan jag ju köra på det nu utan att ansöka om samma bidrag vid förlägd skolgång. Dock vet jag inte om det räknas som minst ett år i mitt fall i och med att mitt nuvarande beslut går ut i dec och min handläggare ska bevilja en ny period. Tror du jag kan studera ändå på vanlig aktivitetsersättning? Eller räknar de perioden från jan och inte tiden innan?
    Du pratar med din hadläggare som borde kunna lagen.
  • Tow2Mater
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-17 16:12:44 följande:

    Hur ska jag då få inkomst för den tid jag ej kan arbeta?


    Du får anpassa dina utgifter till att leva billigare på deltidslön som alla andra! Verkar som det daltats med dig alltför länge.
  • Tow2Mater
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-17 16:33:09 följande:
    Men om anställningen bara är på deltid från början d kan väl inte arbetsgivaren betala sjukpenning för timmarna utanför anställningen? Sjukersättning som är ett annat bidrag kommer jag troligtvis inte att få beviljat. Men om lönen inte blir högre än runt 10-12 efter skatt känns det ju inte värt att söka. Utan då kanske det finns andra arbeten att söka med högre lön. För om jag mår som jag gör när jag arbetar, alltså jag blir trött och att det är en sådan ansträngning att arbeta utan tillräcklig sömn så vill ja helst ha kompensation för detta i form av hyfsad lön. Må dåligt och få en knapp lön känns inte rimligt.
    Vaddå arbeta utan tillräcklig sömn?? Vi har ju gått igenom hur många timmar du kommer ha kvar i ledig tid EFTER både heltidsjobb och 11 timmars somn i en annan tråd!! Tar du nånsin till dig nåt av vad någon säger här?
  • Tow2Mater
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-22 22:01:33 följande:
    Jag vet att det är så men känns ju så fel. Det bör ju gå efter hur jag mår och att jag mår mycket dåligt av för lite sömn. Får jag under 7 timmar känner jag mig nästintill berusad.
    Du hinner ju sova 11-12 timmar fast du skulle jobba t o m heltid.
  • Tow2Mater
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-22 23:21:03 följande:

    Nej. Vakna klockan 05 eller 05.30, åka hemifrån 06.30 eller 07.00. Komma till jobbet vid 08.00. Komma hem vid 17.00 eller 18, laga mat, diska kanske någon dag tvättstugan. Var ska träningen få plats? även om jag skulle skära ner på gymmet och kanske ta tvättstugan enbart på helgen skulle jag inte kunna sova 10 timmar. Möjligen om jag hade en stor frys och kunde laga maten i förväg, dock måste jag handla mat minst en gång under veckan. Jag har ingen bil och kan omöjligt bära hem mat för en hel vecka bara på ett besök i affären. Kanske kommer jag i säng vid nio. Då blir det ung. 8-9 timmars sömn. Nästa natt kommer jag vara ännu tröttare och behöva mera sömn men får då också bara 8-9 timmar. Detta kommer resultera i att behöver sova längre på helgen och då ej hinner laga mat, tvätta, städa och gymma.

    Är jag inaktiv från träning och fysisk aktivitet en längre tid blir jag tröttare, slöare, orkar mindre osv. Det är ju inte optimalt i min situation att få ett ännu större sömnbehov.


    Du beräknar orimligt lång tid for alla moment. Du behover inte så lång tid på morgnarna att gora dig iordning. Normalt folk hinner väcka, klä, fodra och gora iordning 4 barn på den tiden i tillägg till sig själv och ta ut hunden.
  • Tow2Mater

    Alltså, jag kan inte slita mig från den här tråden. Väntar med spänning på TS nästa tråd så allt kan starta om igen!

Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?