Bananböjaren skrev 2018-11-23 09:18:16 följande:
Om inte grödorna besprutas mot ogräs så blir skördarna minimala. Skörden på en ekologisk åker är ungefär en tredjedel av skörden på en besprutad åker.
Ifall hela Europa skulle börja äta ekologiskt så skulle man behöva öka odlingsarealen med en yta som motsvarar hela norden. Varenda träd måste avverkas och ytan göras om till åkermark.
Du har helt rätt. Detta är ett stort forskningsområde. Det går inte att komma ifrån att vi har en ökande befolkning som kräver mat, och det klarar inte ekologiskt jordbruk av. Genmanipulerade grödor som tål skadedjur och klimatförändringar bättre är ett sätt att bidra till att mätta en ökad befolkning.
Vi svenskar rynkar på näsan åt GMO och besprutat.
Ekologiskt jordbruk säger dessutom inget om hur jordbruket bedrivs. Om stora företag köper upp småbönder för att öka odlingdsarealen och vilken ersättning småbönderna får och vilka villkor de lever under.
Sen är väl inte alltid ekologiskt optimalt för miljön. En svenskodlad ekologisk tomat är sämre för miljön än en konventionellt odlad tomat från Spanien.