• Anonym (.)

    fler moskéer i sverige tack

    Anonym (Varför bry sig) skrev 2018-11-27 22:35:16 följande:

    Ids inte gå och reta upp mig på moskéer, kyrkor, synagogor eller bingohallar. Det är väl bara bra att de som tror på tomten, allah, jesus eller bingo har någonstans att samlas - bara jag slipper delta så...


    Då kan dom väl åka hem dit dom kommer ifrån så slipper vi andra delta ofrivilligt och tvingas störas av deras oväsen
  • Anonym (.)
    Anonym (Lucy) skrev 2018-11-27 22:47:24 följande:

    Eller så kan ju den som stör sig ta och begrunda varför man känner sig så störd av andras förehavanden. Det är ju lite konstigt att bry sig så mycket om nåt man inte ens är en del av.


    ALLA får mer eller mindre ta del av böneutrop ofrivilligt t.ex när det skriks över en hel stad i SVERIGE. Det finns ett skäl till att uttrycket finns att man får ta seden dit man kommer, det är ett gammalt ordspråk som är mer aktuellt än någonsin i vår tids historia.
  • Anonym (.)
    Anonym (:)) skrev 2018-11-28 00:42:18 följande:

    Finns inget negativt.

    Är väl bra att fler moskéer byggs så muslimer kan be där istället för trånga stugor/lägenheter. Så länge inte moskéerna är sponsrade av Saudiarabien.


    Är du villig att betala dom med dina skattepengar då? Det är ju staten som får finansiera dom vilket jag tycker är vansinnigt!
  • Anonym (.)
    detta tycker jag 99 skrev 2018-11-28 09:40:38 följande:

    Många av som inte vill ha barn får ju ta del av dessas skrik så vad är skillnaden?

    Sen ta seden dit man kommer? Ja det är ju det dom gör då vi har religionsfrihet i Sverige.

    Finns inga som är så osvenska som en del sk 'sveeerjevänner'


    Det är en jävla skillnad. Märklig tolkning du har av ordspråket, religionsfrihet har man men det betyder inte att det är okej att störa andra med den eller utöva den på allmäna platser . visst, man kan få utöva sin religion men då ska inte andra behöva påverkas av det och då ska dom som vill utöva sin religion själva få stå för kostnaderna, dom kostnaderna ska inte behöva gå ut över allmänhetens skattepengar.
  • Anonym (.)
    Anonym (hmmm) skrev 2018-11-28 09:36:53 följande:

    Visste du att SD har haft nazistiska rötter, så med ditt tänk ska vi alltså förbjuda hela SD för vad ett fåtal stollar har och en del fortfarande gör.

    Annars kan man sluta generallisera och döma hela grupper för vad idioterna gör, själv vill jag tex inte blandas ihop med fördomsfulla svenskar bara för att jag själv är svensk.


    Vad spelar det för roll om de HAFT nazistiska rötter? Det har dom allra flesta saker i vårat samhälle haft. Alla har rötter någonstans, det betyder inte att det fortfarande är så. Dom nazisterna är döda och begravna för länge sen
  • Anonym (.)
    Anonym (mor) skrev 2018-11-28 11:00:57 följande:

    Jag visste inte att det fanns en moské här i stan för de håller till i en redan befintlig lokal som tillhört en annan kyrka. Drabbar mig inte alls. Ingen minaret eller ngt böneutrop GUDSKELOV. Om/när!? den dagen kommer blir jag riktigt ledsen på ögat...................


    Jag tycker att det är ganska märkligt att vissa gamla kyrkor byggs om till moskéer. Enligt islam får ju inte muslimer beblanda sig med kristna står det i koranen.
  • Anonym (.)
    Anonym (mor) skrev 2018-11-30 06:30:59 följande:

    Jag tror att Sverige kommer att vara ett muslimskt land om *typ*....40-50 år. Somliga tror tidigare......................


    Det tror jag med och det är både skrämmande och mycket mycket sorgligt.
  • Anonym (.)
    Ann2 skrev 2018-11-30 10:01:03 följande:

    Känns väldigt konstigt att icke muslimska svenskar försvarar en så förtryckande religion. Moskéer är ju dessutom inte ens till för kvinnor. Har ni ens tänkt på hur kvinnoförnedrande detta är? Är det Ok att våra skattepengar går till att sponsra en skara mäns fördel??


    Håller med. Det är bara pinsamt när svenskar försvarar något som varken påverkar dom själva eller som dom har något med att göra
  • Anonym (.)
    Anonym (Sara) skrev 2018-11-30 11:13:24 följande:

    Att vara religiös på 2000 talet borde klassas som en psykisk sjukdom. Det är inte normalt att tro på och leva efter en sagobok i en upplyst och civiliserad värld. 


    Precis
  • Anonym (.)
    Anonym (Lucy) skrev 2018-12-01 04:48:49 följande:

    Informativt och begåvat svar. Jag gillar särskilt hur du använder dig av frånvaron av både argument och fakta och istället hänger dig åt att kalla för dig främmande och okända människor för mindre begåvade. Men såklart snabba slutsatser utan faktagrund e ingen direkt ovanlighet när man kommer lite längre ut på intoleransgrenen. Jag skulle vilja att du möter upp mig och tar en diskussion istället för att leka trotsig skolungdom. Vi kanske kan få en god kaffe och nya perspektiv på köpet. För du vet jag tycker du verkar se ner på mig och jag skulle gärna få dig att iaktta verkligheten från det andra hållet.

    Det kan vara bra lyfta blicken lite. Jag bor i Stockholm Hornstull. Åker tunnelbana varje dag o brukar vara fikaledig efter kl 1630 ungefär. Eru på så meddela gärna här.


    Vad är frånvaron av " argument och fakta" som du menar? Din verklighetsuppfattning verkar ytterst skev
  • Anonym (.)
    Anonym (mor) skrev 2018-12-01 05:07:11 följande:

    Böneutrop kommer det bli i varenda svensk stad inom några decennier och kanske blir det då krav på tystare utrop ELLER så kanske staten ger ett litet uppmuntransbidrag till folk som vill byta fönster? Inget annat att göra än att vänta och se.


    Om detta sker eller håller på att ske så hoppas jag innerligt att dom ser över lagen för religionsfrihet och stramare regler för tolkningen av ordet religionsfrihet. Det bör inte va religions"frihet" på andra människors bekostnad.
  • Anonym (.)
    Anonym (mor) skrev 2018-12-01 05:07:11 följande:

    Böneutrop kommer det bli i varenda svensk stad inom några decennier och kanske blir det då krav på tystare utrop ELLER så kanske staten ger ett litet uppmuntransbidrag till folk som vill byta fönster? Inget annat att göra än att vänta och se.


    Som jag alltid säger, man får ta seden dit man kommer. Här är det svenska lagar och regler som gäller, inte sharialagar. Dom som kommer hit ska anpassa sig efter detta land och OSS som bpr här och inte tvärtom
  • Anonym (.)
    Anonym (mor) skrev 2018-12-01 07:01:32 följande:

    Och vilket parti skulle komma med sådana idéer? SD möjligtvis men det är ju nästan en tävling i att bojkotta dem mest? Islam kommer att bre ut sig allt mer och svensken kommer gilla läget för INGEN vill kallas "islamofob" ...och det är inte helt riskfritt att uttala tveksamheter kring Islam här i Sverige.


    Det är mycket mycket tragiskt. Dessutom är det inget fel med att kritisera religioner oavsett vilken religion det är. Många Svenskar har en skev verklighetsförankring om att religion och rasism hör ihop och intalar befolkningen om att det är så. Men religion och rasism hör liksom inte ihop även om vissa religiösa har en förmåga att helt identifiera sin religion med sitt ursprung. För att ta ett exempel, någon är inte rasist för att dom skulle kritisera min religion kristendom, men enligt många är man rasist om man kritiserar islam. Det är så galet så klockorna stannar
Svar på tråden fler moskéer i sverige tack