• Anonym (TS)
    Äldre 27 Nov 23:56
    11070 visningar
    340 svar
    -5 +1
    340
    11070

    Vad är det för fel på vårat namnval?

    Hej!

    Jag o min kille ska snart få barn. Vi ska döpa henne till Dezibelle. Alla som får höra de rynkar på näsan o frågar om hon värkligen ska heta så. Värst är min och min killes mamma. Min mamma tjatar om Astrid och min killes mamma tjatar om Signe efter hans mormor. Ja tycker att dom är fula tant namn.

    Va är de för fel på Dezibelle??

  • Svar på tråden Vad är det för fel på vårat namnval?
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Äldre 28 Nov 00:12
    #3
    -2
    Elle N skrev 2018-11-28 00:01:18 följande:

    Jag tycker att det låter gulligt. Det som kan bli jobbigt för tjejen är sammanblandning med ljudvolym-termen decibel. Hon kommer mest största sannolikhet att få stava ut sitt namn för folk, och andra kanske kommer uttala det fel.

    Men älskar ni det så kör på! Inte ett namn med dåliga associationer i alla fall, så låt övriga vara kinkiga, de får vänja sig!


    Tack snälla! Visst måste dom väl vänja sig! Finns ju folk som heter typ Tindra o Tova o de har ju oxå en annan betydelse men där rynkar ingen på näsan :s Det ska uttalas som Isabelle. Kommer folk ha svårt att förstå de tror du? Är stavningen så konstig? Skulle ju vara konstigt om vi faktiskt stavade de Decibel...
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Äldre 28 Nov 00:15
    #4
    -1
    Anonym (L) skrev 2018-11-28 00:06:48 följande:

    För att det inte är ett acceptabelt namn. Det låter som något namn som bara speciella tonårsföräldrar kommer på.. Man kan inte döpa barnen till vad som helst.. välj ett riktigt ordentligt namn men använd decibell som ett privat smeknamn istället.


    Varför skulle de inte va acceptabelt? Finns ju inget namn som gör att alla kommer använda Dezibelle som smeknamn. Jätte konstigt förslag
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Äldre 28 Nov 10:03
    #40
    -1

    Tack för era svar. De har kommit så många så hinner inte svara en o en.

    Jag o min kille tycker inte att vi är märkvärdiga. Vi tycker helt enkelt att de är finast att stava de Dezibelle. Desibelle ser lite tråkigt ut o Decibel betyder ju nåt annat. Varför uttalas z:at konstigt? Ingen uttalar ju Izabelle eller typ Zara Larsson på ett annat sett.

    Alltså ja tror inte att våra mammor tycker att Dezibelle är fult utan dom tjatade om sina namn redan innan vi hade bestämt oss. De är deras första barnbarn så de brukar kanske va vanligt att släkten får va med o bestämma men de vill inte vi.

    Vi gillar namnet jätte mycket. Ja tycker de är tråkigare med alla flickor som heter Elsa och Alice just nu. Tror att de är lättare o sticka ut o va unik om man inte heter som alla andra. Hon behöver kanske bokstäverna namnet nån gång innan alla lär sig men de behöver ju dom som heter Lindkvist eller Lindquist i efternamn oxå göra!!!

  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Äldre 28 Nov 10:10
    #42
    -1
    tankfull skrev 2018-11-28 08:14:45 följande:

    Det är ett namn som låter extremt taget, och jag personligen gillar inte såna namn. Jag gillar inte begreppet White trash heller, men tyvärr tänker jag lite på det... Det är ofta arbetarklassen som ger sina barn den typen av speciella, påhittade namn, och det är dessutom väldigt jobbigt för en människa att gå genom hela livet och tvingas förklara stavning eller orsak till sitt namn - folk kanske tror att hon skämtar när hon säger sitt namn, men du kanske också skämtar med oss i tråden...


    Men de är ju så nya namn blir till. När man hittar på dom. Nu finns ju Dezibelle redan men du förstår kanske hur ja menar. Tindra, Wilda o Nova-Li är ju påhittade från början men har blivit riktiga namn. Jocke o Jonna har döpt sin dotter till Lunabelle o dom är ju jätte framgångsrika. De är ju bara en annan variant på de namnet som vi ska välja. Ja tycker inte att de är White trash...
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Äldre 28 Nov 10:18
    #47
    -1
    ja men va fan skrev 2018-11-28 10:05:26 följande:

    Det svider i mina ögon när jag läser namnet, hur tänkte ni där?? Men om ni ändå är inne på det spåret så kan jag tipsa om passande namn till ev syskon Megahertz och Frekvenz


    Är du taskig mot dom som döper sina flickor till Nova o frågar om nästa barn ska heta komet eller Pluto??
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Äldre 28 Nov 10:46
    #56
    -1
    Anonym (L) skrev 2018-11-28 10:37:11 följande:

    Känns ändå inte som samma sak. Nova är ett väldigt vanligt människonamn, liksom Stella och Luna. Och inte komet, pluto eller solaris. Men decibell är verkligen inget människonamn.


    Ja de är vanligt nu. Men folk tyckte säkert att de var ett påhittat namn i början. De finns några som heter Dezibelle i olika stavningar så de är direkt inget nytt som vi har hittat på.
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Äldre 28 Nov 10:48
    #57
    -1
    Anonym skrev 2018-11-28 10:37:32 följande:

    Dibelle kanske...


    Tack för förslaget, de va fint <3
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Äldre 28 Nov 11:31
    #69
    -1
    Tiina87 skrev 2018-11-28 11:11:03 följande:

    Namnet ska vara Dezibelle men det ska utalas Isabella? Hur får du det till åt D ska uttalas som I? Är det inte bättre att ha namnet Isabelle om det ändå är så det ska uttalas?!


    Ja var tydligen väldigt otydlig här. Ber om ursäkt. Skriver inte jätte bra. Menar att man uttalar de på ungefär samma sett. Isabelle och Dezibelle. Typ som Johanna o Susanna. Förstår du?
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Äldre 28 Nov 11:35
    #72
    -1
    ensam1 skrev 2018-11-28 10:59:52 följande:

    Risken är väl snarare att Dezibelle kommer att bli ett öknamn. Ni vet ju ingenting om hennes personlighet ännu så tänk er att hon blir en riktig pratkvarn hur kommer det då att kännas för henne:

    "Nu kommer decibel". Tar väl ett tag innan hon lär sig vad decibel är men förr eller senare lär hon få reda pådet


    Finns väl ingen som tycker de är konstigt med en jätte busig flicka som heter Wilda/Vilda? De skulle ju snarare folk tycka va lite gulligt. Så Dezibelle skulle inte heller bli ett öknamn.
Svar på tråden Vad är det för fel på vårat namnval?