• Anonym (Dina)

    Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.

    Lever med min sambo och vårt gemensamma barn på heltid. Han har en tonårsdotter och jag har en tonårsson sedan tidigare som bor hos oss varannan vecka.

    Sambons dotter är 16 år men ibland så skulle jag vilja säga att hon ibland kan ses som betydligt mycket yngre. De veckor alla barnen är här så kräver hon full uppmärksamhet av sin pappa, visst accepterar och respekterar jag det även fast jag personligen kan tycka att en så stor tjej hellre borde vilja vara med vänner än att hela tiden hänga med sin pappa eller mamma men det är inte det jag vill diskutera.

    Igår så märker jag att min man skruvar lite på sig när han ska berätta en sak för mig. Denna jul så är min son och hans dotter hos mitt ex och hos hans ex. Därför har jag och sambon passat på att boka en tvådagars tripp på annandagen bara för att rå om varandra, vi har fixat så att mina föräldrar tar den minsta. Det här är första gången som vi gör nåt själva och det tycker jag att vi är så värda, vi har haft det kämpigt och nu behöver vi få vårda relation.

    Nu kröp det fram att min mesiga karl (är skit förbannad på honom) hade mottagit ett argt samtal från sitt ex som säger att deras dotter är helt knäckt över att vi ska åka på en weekend utan henne. Dottern kräver att hon ska följa med och hans ex är på honom om att hon borde få det. Min sambo som är en mes hade inte sagt ifrån utan sagt att han ska prata med mig om det och återkomma.

    Jag vägrar! Jag står hela tiden tillbaks och likaså gör vår gemensamma det som inte får mycket tid med sin pappa (han jobbar konstant men när dottern är här så ger han henne all tid). Jag tycker inte att hans dotter ska följa med, vi ska dessutom bo på ett romantiskt spa-hotell.

    Nu vill jag ha tips om bra argument på vad jag ska säga till min sambo. Igår tjafsade vi bara om det och jag känner att jag kokar över. Ge mig konkreta råd till varför han med gott samvete kan säga nej till att dottern följer med?

    Sedan om folk vill ha åsikter om varför hans dotter minsann bör få följa med får givetvis också tycka det. Däremot kommer jag inte lyssna på det örat.

    Tack på förhand/

    Den förbannade!

  • Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.
  • Anonym (Dina)
    Fiona M skrev 2018-11-29 12:38:58 följande:

    Av nyfikenhet: har exet en ny relation, och gör hon isf aldrig ngt med den nye utan att dottern följer med?


    Hon har en partner. Hon har aldrig åkt på resa med dottern sedan hon och min sambo separerat. Dottern har inga problem med att mamman har ett kärleksliv om man säger så.
  • Fiona M
    Anonym (Dina) skrev 2018-11-29 12:46:13 följande:

    Hon har en partner. Hon har aldrig åkt på resa med dottern sedan hon och min sambo separerat. Dottern har inga problem med att mamman har ett kärleksliv om man säger så.


    Då kan du ju fråga din man varför han ska ha dåligt samvete när inte exet har det. (Ingen av dem ska ju ha det, men han kan ju igrågasätta henne lite)
  • Anonym (M45)

    Det mesta är väl sagt. Tycker som övriga att du har ju alla argument klara.

    Inga barn ska med, vare sig bonusdotter, bonussonen, det gemensamma barnet. Enbart de två vuxna, så enkelt är det. 

    "Banka in" det argumentet till såväl din sambo och det är han som ska tydligt förklara det för sin dotter och även för sitt ex. För det är i sakens mening inte din fajt att behöva ta.

    Bonusdottern verkar både bortskämd, needy och lite av en "översittare". Visst, det kan bottna i en osäkerhet, en ouppklarad separation. Men det ursäktar i sig inte att man låter ett beteende fortgå. Återigen, främst din sambo som bör reda ut allt detta, om inte för stunden, så för framtiden.

    Som sagt, jag tycker att du skall stå på dig! Är det dotterns mammas vecka/dagar så är det bara att åka. Hon är 16bast och det går över, låt henne grina och tjura ihop en stund. Barn, tonåringar kan behöva lära sig att de inte bestämmer allt, alltid, och att livet är inte "rättvist" alla gånger.

    Sen, en not, nu lever ni i en bonusrelation. Detta hade likväl kunnat handla om enbart gemensamma barn. Jag och hustrun åkte på en vuxen-week-end för en tid sedan. No kids allowed. Tonårsflickan knorrade lite men men. Även vuxna behöver komma bort ibland och ladda batterierna. Och gentemot tonårsbarn så är det enbart tough love som fungerar, annars så fostrar man tillslut monster... Flört

    Och åker ni dessutom på rena familjesemestrar. Hallå! Case closed.

    Stäng ner den här diskussionen, gör det bums, och tydligt. Det finns inget att snacka om helt enkelt. Ni åker, barnen är hemma. Ses om ett par da'r.

  • Anonym (Dina)
    Fiona M skrev 2018-11-29 12:47:55 följande:

    Då kan du ju fråga din man varför han ska ha dåligt samvete när inte exet har det. (Ingen av dem ska ju ha det, men han kan ju igrågasätta henne lite)


    Det har jag sagt flertalet gånger men han vill inte lyssna på den. Han köper hennes kärlek av dåligt samvete.
  • Fiona M

    Om han fortsätter kommer hon få en jäkligt skev bild av kärleksrelationer. Vill han ha det på sitt samvete?

  • Anonym (Nina)

    Herregud så less man blir! Självklart ska inte 16-åringen med. Låter ju bara absurt att dra med henne på er romantiska weekend. Din sambo måste lära sig att säga ifrån till sitt ex och dotter. Inget barn ska med så det blir inte orättvist, och det kommer fler resor.

  • Anonym (eee)

    Jag kan hålla med om det mesta som redan skrivits men jag skulle vilja tillägga detta:

    Jag skulle avboka resan faktiskt. Du säger ni skulle åka på resa som en del i att reda ut allt men eftersom pappan tydligen inte fattat vad syftet med resan är utan kan tänka sig ha med dottern (favorisera henne igen före de andra barnen!) så skulle jag nog säga att den här resan kommer inte hjälpa då han inte ens fattar den grejen. Gå i terapin som är planerad, så kan ni senare göra en romantisk resa när ni faktiskt känner för lite romantik på riktigt. 

    Sen skulle dottern nog behöva hänga med på terapin ibland, eller kanske pappan och hon gå, för att få syn på hur deras relation faktiskt är, dvs inte helt sund. 

    Tycker också synd om de andra barnen som säkert ofta känner just hur denna dotter går före. 

    Har du försökt prata ensam med dottern någon gång? Som en vuxen till en annan vuxen? 

  • Anonym (A)
    Fiona M skrev 2018-11-29 12:45:20 följande:
    Jag tycker ni behöver prata med mamman och dottern om den här gränslösheten. En 16-åring har inget i säng med sin föräldern och dennes nya partner att göra. Kanske boka in en tid hos skolkuratorn också.
    Håller med till hundra procent. Det hela är lite skrämmande. 
  • Anonym (Lala)

    Avboka resan, låt maken vara hemma och gulla med dottern. Ta med er lilla och åk och hitta på nåt kul bara ni två!

  • Anonym (Kvinna)

    Att du skaffade barn med den där...

    För mig hade det redan varit över. Jag hade åkt ensam, eller med en kompis.

    Synd att han skiter i sitt lilla barn. Kanske ska ni separera och han har lilla barnet de veckorna dottern inte är hos honom?

Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.