• Anonym (Dina)

    Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.

    Lever med min sambo och vårt gemensamma barn på heltid. Han har en tonårsdotter och jag har en tonårsson sedan tidigare som bor hos oss varannan vecka.

    Sambons dotter är 16 år men ibland så skulle jag vilja säga att hon ibland kan ses som betydligt mycket yngre. De veckor alla barnen är här så kräver hon full uppmärksamhet av sin pappa, visst accepterar och respekterar jag det även fast jag personligen kan tycka att en så stor tjej hellre borde vilja vara med vänner än att hela tiden hänga med sin pappa eller mamma men det är inte det jag vill diskutera.

    Igår så märker jag att min man skruvar lite på sig när han ska berätta en sak för mig. Denna jul så är min son och hans dotter hos mitt ex och hos hans ex. Därför har jag och sambon passat på att boka en tvådagars tripp på annandagen bara för att rå om varandra, vi har fixat så att mina föräldrar tar den minsta. Det här är första gången som vi gör nåt själva och det tycker jag att vi är så värda, vi har haft det kämpigt och nu behöver vi få vårda relation.

    Nu kröp det fram att min mesiga karl (är skit förbannad på honom) hade mottagit ett argt samtal från sitt ex som säger att deras dotter är helt knäckt över att vi ska åka på en weekend utan henne. Dottern kräver att hon ska följa med och hans ex är på honom om att hon borde få det. Min sambo som är en mes hade inte sagt ifrån utan sagt att han ska prata med mig om det och återkomma.

    Jag vägrar! Jag står hela tiden tillbaks och likaså gör vår gemensamma det som inte får mycket tid med sin pappa (han jobbar konstant men när dottern är här så ger han henne all tid). Jag tycker inte att hans dotter ska följa med, vi ska dessutom bo på ett romantiskt spa-hotell.

    Nu vill jag ha tips om bra argument på vad jag ska säga till min sambo. Igår tjafsade vi bara om det och jag känner att jag kokar över. Ge mig konkreta råd till varför han med gott samvete kan säga nej till att dottern följer med?

    Sedan om folk vill ha åsikter om varför hans dotter minsann bör få följa med får givetvis också tycka det. Däremot kommer jag inte lyssna på det örat.

    Tack på förhand/

    Den förbannade!

  • Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.
  • GGN
    Anonym (Dina) skrev 2018-11-29 12:00:13 följande:

    Han vill inte att hon ska följa med men han vågar inte säga det till henne.


    Ring upp exet och säg exakt det här.
  • Anonym (Moi)

    Jag skulle säga då här typ:

    ?Jag tänker inte diskutera det här mer, för allt är sagt och jag tror du själv hör hur galet det är. Men så här är läget från mitt sätt att se det nu: Antingen löser du detta, utan att skylla på mig och jag vill inte höra om det heller. Eller så åker jag med kompis NN istället / eller så blir det ingen resa alls. Just nu känns det ärligt talat som att jag inte har lust att resa med dig längre fram heller. Ditt val, lös det eller lös det inte.?

  • Richard1986

    Men fy vilken jobbig sits. Känns som hans både hans ex och deras dotter är ute efter att ha sönder er relation och få er att separera :( Vuxentid är en LYX när man har barn. Det borde allra helst hans ex begripa. Dottern är 16 ÅR ! Inte 6 !! Hon borde ha börjat ha egna intressen vid det här laget.... Vid den åldern hade jag tappat allt intresse av att åka bort med Mamma och Pappa. Sen har vi varit på några resor ihop sen jag blev vuxen och skaffade egen familj men det har bara varit trevligt.

    Jag kan bara instämma med vad som tidigare sagts. Erbjud dig att stanna hemma och låt han och dottern åka. Och se hur han reagerar när han kommer hem till en tom bostad... Hans dotter är byxmyndig och borde ha fler intressen vid det här laget än att sitta fast i Pappas knä...

  • Mandel
    Anonym (Dina) skrev 2018-11-29 12:39:49 följande:
    Jag sa det också. Hans ex får boka en egen resa med dottern eftersom det är hennes vecka. Men nej, dottern vill åka med just oss.
    Då får ni väl fråga dottern om hon som 16-åring tycker att det är mysigt att dela rum med sin pappa och hans kvinna som tänker pippa som kaniner.
    Om hon tycker att det är ok så kan hon behöva söka hjälp...

    Ni ska inte behöva ändra era planer för att hon surar. Det vore en väldig skillnad om mamman hamnade på sjukhus och dottern trots 16 år inte kan vara ensam hemma 2 nätter...
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Censur

    Du har redan fått massa bra råd. Skickar lite kramar och "stå-på-dig"-anamma. Du behöver inga som helst argument. 

    Hur har tjejen det i livet annars? Får hon samtalsstöd? Känns som om man inte mår riktigt bra om man beter sig sådär....

  • Anonym (anonym)

    En 16-åring borde själv kunna tänka sig att åka på weekendresa med pojkvän eller vän knappast och knappast vilja följa med sina föräldrar om det inte är en shoppingweekend i Paris

  • Anonym (Petra)

    Oj... jag har förvisso inte läst alla svar men förstår din kniviga sits. Tycker att det du skriver räcker dom argument!!! Och hon ör dessutom i tonåren... hon borde fatta. Och hur kan hans ex lägga sig i????

    Mitt ex åker ofta bort ned sin nya på hans barnfria veckor, jag har aldrig brytt mig, varför skulle jag? Jag har också åkt bort med min nya, dessutom på en vecka som inte var barnfri men det var då resan gick helt enkelt.

  • Anonym (Dina)
    Fiona M skrev 2018-11-29 13:31:13 följande:

    Om han fortsätter kommer hon få en jäkligt skev bild av kärleksrelationer. Vill han ha det på sitt samvete?


    Han ser det inte så. Nånstans så verkar han tro på att vara mr yes man, sen så vips blir ungen mogen och självständig så fort hon fyller 18 år.
  • Fiona M
    Anonym (Dina) skrev 2018-11-29 15:35:47 följande:

    Han ser det inte så. Nånstans så verkar han tro på att vara mr yes man, sen så vips blir ungen mogen och självständig så fort hon fyller 18 år.


    Då behöver nog han också prata med någon.

    Hur kan han ha SÅ dåligt sambete för henne och samtidigt negligera ert barn? Hur motiverar han det?
Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.