• Anonym (Dina)

    Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.

    Lever med min sambo och vårt gemensamma barn på heltid. Han har en tonårsdotter och jag har en tonårsson sedan tidigare som bor hos oss varannan vecka.

    Sambons dotter är 16 år men ibland så skulle jag vilja säga att hon ibland kan ses som betydligt mycket yngre. De veckor alla barnen är här så kräver hon full uppmärksamhet av sin pappa, visst accepterar och respekterar jag det även fast jag personligen kan tycka att en så stor tjej hellre borde vilja vara med vänner än att hela tiden hänga med sin pappa eller mamma men det är inte det jag vill diskutera.

    Igår så märker jag att min man skruvar lite på sig när han ska berätta en sak för mig. Denna jul så är min son och hans dotter hos mitt ex och hos hans ex. Därför har jag och sambon passat på att boka en tvådagars tripp på annandagen bara för att rå om varandra, vi har fixat så att mina föräldrar tar den minsta. Det här är första gången som vi gör nåt själva och det tycker jag att vi är så värda, vi har haft det kämpigt och nu behöver vi få vårda relation.

    Nu kröp det fram att min mesiga karl (är skit förbannad på honom) hade mottagit ett argt samtal från sitt ex som säger att deras dotter är helt knäckt över att vi ska åka på en weekend utan henne. Dottern kräver att hon ska följa med och hans ex är på honom om att hon borde få det. Min sambo som är en mes hade inte sagt ifrån utan sagt att han ska prata med mig om det och återkomma.

    Jag vägrar! Jag står hela tiden tillbaks och likaså gör vår gemensamma det som inte får mycket tid med sin pappa (han jobbar konstant men när dottern är här så ger han henne all tid). Jag tycker inte att hans dotter ska följa med, vi ska dessutom bo på ett romantiskt spa-hotell.

    Nu vill jag ha tips om bra argument på vad jag ska säga till min sambo. Igår tjafsade vi bara om det och jag känner att jag kokar över. Ge mig konkreta råd till varför han med gott samvete kan säga nej till att dottern följer med?

    Sedan om folk vill ha åsikter om varför hans dotter minsann bör få följa med får givetvis också tycka det. Däremot kommer jag inte lyssna på det örat.

    Tack på förhand/

    Den förbannade!

  • Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.
  • Nymphaea

    Tycker du har fått många bra råd. Har du någon plan för hur du ska lägga upp det för honom?

    Hoppas du uppdaterar i tråden!

  • Anonym (Dina)
    Anonym (eee) skrev 2018-11-29 13:43:49 följande:

    Jag kan hålla med om det mesta som redan skrivits men jag skulle vilja tillägga detta:

    Jag skulle avboka resan faktiskt. Du säger ni skulle åka på resa som en del i att reda ut allt men eftersom pappan tydligen inte fattat vad syftet med resan är utan kan tänka sig ha med dottern (favorisera henne igen före de andra barnen!) så skulle jag nog säga att den här resan kommer inte hjälpa då han inte ens fattar den grejen. Gå i terapin som är planerad, så kan ni senare göra en romantisk resa när ni faktiskt känner för lite romantik på riktigt. 

    Sen skulle dottern nog behöva hänga med på terapin ibland, eller kanske pappan och hon gå, för att få syn på hur deras relation faktiskt är, dvs inte helt sund. 

    Tycker också synd om de andra barnen som säkert ofta känner just hur denna dotter går före. 

    Har du försökt prata ensam med dottern någon gång? Som en vuxen till en annan vuxen? 


    Jag är så nära på att avboka resan, luften har liksom gått ur mig helt. Håller han på och argumenterar om det ikväll så får han åka själv med henne och ge pengarna tillbaks till mig som faktiskt har betalat resa och hotell. Jag har bitit ihop länge här hemma men det här blev lite för mycket.

    Jag kan kommunicera med henne och ibland när jag tror att jag har nått fram till henne efter bra samtal så raseras liksom allt så fort min sambo kommer hem. Då blir hon 6 år gammal, börjar grina över att hon gjort illa fingret i skolan och kan ringa hem till sin mamma och klaga på oss ifall hon för en gångs skull inte fick välja middagen för kvällen. Jag har därför lagt ner, det är så mycket fokus på henne redan så då måste jag koncentrera mig på dom andra.

    Jag säger inte att min son är perfekt, honom får jag hålla koll på och herregud vad det ska tjafsas över att han inte får dra iväg själv på fester och annat liknande. Däremot känns det mer naturligt att ta diskussioner med tonåringar som vill bli äldre och revolterar åt det hållet. Hans dotter är däremot mer åt andra hållet, hon blir mer och mer bebis för varje vecka vi har henne och finns ingen tillstymmelse till att hon är intresserad av att bli äldre heller. Tycker att det är illa att hon piper lika illa fast min sons kompisar som är jämnåriga med henne är hemma hos oss, hon vill även då sitta i pappas knä och det är illa. Någon sorts medvetenhet borde finnas där men icke då.

    Allt det här ovan är stora problem hemma hos oss och visst är det slitningar i relationen pga det men det här med vår resa blev droppen.

    Jag har ringt hans dotter och sagt att den här resan bara är för mig och hennes pappa för att vi behöver få åka iväg och ha liten vuxentid och att hon kommer förstå när hon blir äldre och vill åka på en egen romantisk resa. Hon slängde på luren, får se vad min sambo säger nu när han kommer hem.
  • Anonym (Dina)
    GGN skrev 2018-11-29 14:07:16 följande:

    Ring upp exet och säg exakt det här.


    Henne kan jag absolut inte ringa och prata med. En gång i tiden gick det bra när hon själv var nykär och vi inte hade fått vårat gemensamma barn men nu skulle hon bara skrika och gapa, det har jag verkligen ingen lust till.

    All hennes svartsjuka har färgat av sig på dottern och först och främst på min patetiska jävla mesgubbe. Jag är så besviken på honom så det finns inte.

    Får se vad som händer nu och vad dottern har ringt och sagt till honom, får se hur han hanterar det.
  • Pierott

    Mycket sjukt får man läsa på FL men detta är bland de grövsta. Hur kan en 16-åring, antagligen i full pubertetsblomning ens tänka tanken på att dela säng med sin far? Hon vet nog både de ena och det andra om blommor och bin nu och bör därmed veta det olämpliga i situationen.

    Inget annat barn ska med, därmed ska inte hon heller med, punkt. Det är inte ens nått att diskutera om.

  • Anonym (Dina)
    Drottningen1970 skrev 2018-11-29 15:28:31 följande:

    Jag har svårt att ens hitta argument ... kanske trodde dottern att hon var den enda i familjen som inte var medbjuden?


    Nej hon visste att vi skulle åka själva.

    Kan däremot vara så att exet ringde och gapade om att hon skulle med eftersom hon tror att dom andra två skulle det. Dottern har en tendens till att ändra och överdriva historier så där kanske hon saltade på inför sin mamma.
  • Akira Öken

    Som någon i tråden (och du själv) redan varit inne på: vad blir det för resa om den har föregåtts av detta? Jag hade valt att inte åka, om han inte omedelbart skiftat fokus och varit tydlig mot både dotter och ex samt givit mig en ordentlig ursäkt. 
    Han ser säkert sig själv som en "medlare" som försöker vara alla till lags. Typiskt fega människor utan några som helst skils för medling. Resultatet av dessa människors handlande blir ofta det motsatta, alla blir osams. Och den fina medlaren sitter där och tycker synd om sig själv som bara "ville att det skulle bli bra för alla".
    Liknande situationer kommer att fortsätta uppstå om du väljer att fortsätta relationen med denna man. Sätt ner foten och gör det ordentligt.    


  • Anonym (Dina)
    Nymphaea skrev 2018-11-29 15:45:13 följande:

    Tycker du har fått många bra råd. Har du någon plan för hur du ska lägga upp det för honom?

    Hoppas du uppdaterar i tråden!


    Läser alla svar men hinner inte svara alla.

    Jag har messat honom att jag meddelat hans barn att den här resan enbart inkluderar vuxna. Får se vad han säger när han kommer hem, förhoppningsvis så slutar historien där men kommer han hem för att diskutera det här vidare så kommer jag få en hjärnblödning eller nåt.

    Ska uppdatera, förhoppningsvis dör tråden ut här och allt är frid och fröjd.....frid och fröjd har vi det iof inte hemma men iallafall när det kommer till det här.
  • Anonym (Dina)
    Pierott skrev 2018-11-29 15:59:04 följande:

    Mycket sjukt får man läsa på FL men detta är bland de grövsta. Hur kan en 16-åring, antagligen i full pubertetsblomning ens tänka tanken på att dela säng med sin far? Hon vet nog både de ena och det andra om blommor och bin nu och bör därmed veta det olämpliga i situationen.

    Inget annat barn ska med, därmed ska inte hon heller med, punkt. Det är inte ens nått att diskutera om.


    Jag är inte så säker på att hon har nått den mentala utvecklingen. Puberteten går hon igenom, hon har större tuttar än mig och är ett huvud längre. Just det här får ju omgivningen att rygga tillbaks när det här beteendet sker inför andra, det ser så illa ut och har tom sagt till min sambo att folk kan se honom som pervers.

    Jag får liksom gå till min egen son och dra paralleller där när jag tar diskussionen med min sambo. Han ser också äldre ut än vad han är men hur skulle det se ut om vi gick runt hand i hand inför vänner? Eller hur skulle folk reagera på ifall han kom och la sig i soffan med mig för att mysa? Hans argument är bara att de är olika personer och att mitt barn ör en kille och såna gör inte så till skillnad från tjejer. Alltså det här är jättejobbiga och känsliga diskussioner att ta och tyvärr blir det lite pajkastning och sura miner.

    Det var därför jag bokade resan. Åka bort för att rå om varann. Alltså sabla soppa! Förstår ifall folk som löser tråden reagerar.
  • Anonym (Dina)
    Duckan skrev 2018-11-29 16:05:59 följande:

    Jag håller tummarna för att utgången blir positiv ts!


    Tack!

    Jag hoppas på punkt.
Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.