• Anonym (TS)

    Hur gör ni som bor i hus med trappor och har barn som sover på övervåning i eget rum?

    Vi bor i hus som har entréplan, övervåning och källare. På entréplan så har vi föräldrar vårt sovrum, och på övervåningen har 1,5 åringen sitt rum. Det fungerar utmärkt just nu när barnet fortfarande sover i spjälsäng. Och självklart har vi grind både i barnets rumsdörr och till trappan. Men hur ska vi göra när barnet börjar sova i vanlig säng, kan man lita på att inte barnet kan klättra över grindarna? Tyvärr finns det inte möjlighet att ha sovrummen på samma våning för huset är lite dumt planerat i planlösningen.

    Hur gör ni andra föräldrar som har sovrummen på olika våningar?

  • Svar på tråden Hur gör ni som bor i hus med trappor och har barn som sover på övervåning i eget rum?
  • PH76

    Nu vet jag att jag inte direkt svarar på din fråga, men va fan, vad vi gjorde var att vi byggde om sp att vi fick tillräckligt med sovrum på ett plan.

    Det får ju alltid att göra om senare när barnen är större och inte vill vara på samma plan som vi.

  • Anonym (Jag)

    Finns det bara ett rum på övervåningen?

    Vad gör ni om barnet vaknar? Hur tänker ni göra när barnet blir större och vaknar och vill komma till er?

    Jag förespråkar ju att barn sover i sitt egna rum och i son egna säng, men i det här fallet skulle jag nog säga att det bästa är att ni sover i samma rum några år till, om det verkligen är helt omöjligt att sova på samma våningsplan.

  • Anonym (Samma rum)

    Jag skulle aldrig våga sova så långt bort från så pass litet barn, rummet bredvid eller i samma rum

  • Anonym (Sara)

    En enkelsäng där du kan sova får nog plats på övervåningen. Hade aldrig lämnat mitt barn ensam på ett våningsplan. Du behöver inte två sovrum, du behöver två sängar, eller en stor.

  • Anonym (Sara)

    En enkelsäng där du kan sova får nog plats på övervåningen. Hade aldrig lämnat mitt barn ensam på ett våningsplan. Du behöver inte två sovrum, du behöver två sängar, eller en stor.

  • Anonym (Signal)

    Nu är våra barn större men vi monterade Nexa trådlös dörrklocka i vårt sovrum med tryckknapp i barnens sovrum och på toaletten på deras plan. Har fungerat mycket bra.

  • annabellelee

    Vi har ställt säng på ovanvåningen och sover där ett par år temporärt. Vårt barn vaknar ofta och vill komma till vår säng (han är tre). Jag antar att det finns något slags allrum eller något mer än barnets rum på ovanvåningen?

  • Michael 310

    Vi lärde båda våra barn att ta sig upp och ner själva i trapporna innan dom var 1 år. Båda började gå tidigt 7,5 och 8 månader.

    Klättrade ur spjälsängar och försökte ta sig över grindarna så dom kändes bara farliga. Har gått hur bra som helst.

  • Sharper

    Min 2,5-åring sover i spjälsäng på övervåningen. I vår blir det våningssäng för honom och storebror på snart 6 år. Har inte tänkt ha grind eller liknande till trappan. Nu kryper han bra nedför så jag är inte så orolig men kommer ändå sätta en nattlampa i hallen på.nedervåningen ifall han skulle vakna på natten, oftast är det tänkt i vardagsrummet nattetid om inte jag sover där så då behövs inte nattlampan. Har ingen babyvakt, jag och mannen sover på nedervåningen.

Svar på tråden Hur gör ni som bor i hus med trappor och har barn som sover på övervåning i eget rum?