• Anonym (ts)
    Äldre 1 Dec 22:40
    34 visningar
    6 svar
    6
    34

    en politisk gren som saknas

    Som jag uppfattar den svenska politiken idag så har vi nu i princip ett socialkonservativt och ekonomiskt liberalt block (M, KD och SD), ett socialliberalt och ekonomiskt liberalt (L och C), samt ett socialliberalt och mer reglerat planekonomiskt block (rödgröna), inte säkert att de kommer samarbeta som block men det här verkar vara deras politik i grunden. 

    Men varför har vi inget socialkonservativt  och mer planekonomiskt block? Dvs C och L:s totala motpart, något mellan V och SD. Jag tror att denna kombinationen är den bästa för ett land, men det finns ingen som representerar den. Blir ju lite jobbigt när man är mer konservativ i frågor om kultur, migration och familjen osv men samtidigt inte vill ha försämrade villkor för arbetare, marknadshyror och liknande. Finns det ingen efterfrågan på den här grenen i Sverige? 

    (obs vet att det inte finns några helt planekonomiska partier i riksdagen men vet inte riktigt vilket ord man skulle använda för att beskriva en mer reglerad ekonomi)

  • Svar på tråden en politisk gren som saknas
  • Anonym (Nidbi­ld)
    Äldre 1 Dec 22:46
    #1

    Jag håller helt med dig i precis,allt du just skrev. Ett sådant parti skulle få min röst direkt

  • Anonym (Hålle­r med)
    Äldre 1 Dec 22:52
    #2

    Håller med dig också.

    Kd verkar närmast men hade hellre röstat på ett parti som du beskriver.

  • Anonym (s)
    Äldre 1 Dec 23:55
    #3

    Har du kollat om det finns något litet parti som har den politiska grenen? Jag är inte så insatt i just den politiken du pratar om men vet att det finns väldigt många små partier som folk kanske inte känner till. Men du kanske redan har kollat? 

  • Anonym (ts) Trådstartaren
    Äldre 2 Dec 00:19
    #4
    Anonym (s) skrev 2018-12-01 23:55:14 följande:

    Har du kollat om det finns något litet parti som har den politiska grenen? Jag är inte så insatt i just den politiken du pratar om men vet att det finns väldigt många små partier som folk kanske inte känner till. Men du kanske redan har kollat? 


    Finns säkert något/några mycket små partier, men det är svårt att få ett grepp om vad sånna småpartier verkligen står för, de har ju inte direkt fått praktisera sin politik och har nog ingen klar linje i alla frågor.

    Tycker bara att det är konstigt att det inte finns en större representation när vi har alla andra kombinationer. Som att man inte kan vara socialkonservativ och socialistisk samtidigt. Hur man än vrider och vänder på det så är det alltid liberalt innehåll i alla våra riksdagspartier. Socialpolitik och ekonomisk politik är två olika saker, idag tenderar debatten oftast handla om det förstnämnda, men den ekonomiska biten är minst lika viktig. 
  • Anonym (drz)
    Äldre 2 Dec 01:15
    #5

    Saknas ett högerblock, idag är det vänster och vänster light.

  • Anonym (ts) Trådstartaren
    Äldre 2 Dec 01:59
    #6
    Anonym (drz) skrev 2018-12-02 01:15:42 följande:

    Saknas ett högerblock, idag är det vänster och vänster light.


    Beror kanske på hur man ser det, frågar man en amerikan skulle nog våra ''högerpartier'' ses som närmast kommunistiska, vilket det enligt dem är så fort staten lägger sig i det minsta. Men poängen är att det är svårt att sätta ett parti på en höger-vänsterskala, då det finns flera faktorer, därför delade jag upp de i ekonomi/socialpolitik. Av ren nyfikenhet, vad anser du vara höger, som ingen av partierna erbjuder idag? 
Svar på tråden en politisk gren som saknas