• LEG

    Hur har män tafsat på er?

    En stor andel av er kvinnor har säkerligen tyvärr råkat ut för att en man tagit på er kropp (tafsat). Jag undrar lite över på vilken kroppsdel ni mest råkat ut för oönskade och ovälkomna men samtidigt från mannens sida (som ni bedömer det) avsiktlig beröring.

    Har ni blivit tafsade på vid flera tillfällen/flera olika kroppsdelar så kommentera gärna.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur har män tafsat på er?
  • Anonym (Överallt)
    Anonym (Frida) skrev 2018-12-04 13:28:36 följande:

    Är lite trött på den här metoo rörelsen nu. Det har gått till överdrift för länge sen och feminismen har tyvärr blivit kidnappad av vänsterfanatiker..

    Jag har helt säkert blivit tsfsad på på båda det ena eller andra stället, men jag har väl även jag tafsat på någon kille ibland! Tycker inte det är hela världen om någon tar mig på låret på puben eller skulle råka stryka över min rumpa på bussen..

    Klart om någon skulle gräva ner sin hand innanför mina byxor eller under min tröja så skulle det gått för långt men än så länge har jag inte råkat ut för det, bara sådär.


    Ändå märkligt att jag borde tycka det är okej med främmande mäns händer på min kropp bara för att du tycker det är gött. Ni som tycker det borde vara som det alltid varit, boys will be boys osv har en skrämmande liten uppfattning om vad som leder till vad. Att acceptera att män tar sig de friheter de gör ute i samhället bara för att de är män är samma strukturer som bidrar till mäns våld mot kvinnor.
  • Tecum
    Anonym (DD) skrev 2018-12-04 19:19:48 följande:
    Sjukt trött på den otroligt vanliga kommentar om ens umgänge. Som att det vi valt fel umgänge och DÄRFÖR blir tafsade på. Nej, vi har inte valt att umgås med tafsare. Det är inte vårt fel att det händer. Det händer, precis som riboflavin beskriver, bland främlingar. Självklart ska man kunna gå ut, utan att bli tagen på brösten.
    Jaja, jag missuppfattade henne, trodde det var i bekantskapskretsen. Jag kan liksom inte fatta att helt okända kan få för sig att "kolla brösten" på någon annan helt öppet.
  • Wench85

    Valde att inte rösta, eftersom det är svårt att säga bara en av dem.

    Det vanligaste är nog rumpan. På dansgolv när någon kommer och gnider sig emot helt utan någon som helst interaktion innan eller när någon grabbat tag när jag gått förbi eller liknande. 

    Mängder av oönskade händer på lår. Ofta med alkohol, men inte alltid, även i situatíoner som sittande på en bänk väntandes på min tur på skolgymnastike. Många situationer har jag för mig själv ursäktat som att han nog missuppfattade situationen, att jag säkert var flirtig osv, men när jag ser tillbaka är det helt uppbenbart att det inte alls var mitt ansvar. Ta exempelvis när jag var 19 och på jobbkonferens med fest, på kvällen när vi satt ett par stycken i en soffgrupp och pratade och chefen som var minst dubbelt så gammal som jag smekte mitt lår och viskade att vi skulle kunna gå till hans rum. Jag flyttade bort hans hand med ett skratt och leende, för jag ville inte "vara obekväm" eller verka sur. När jag tänkte på det några år senare tänkte jag först att jag borde ha sagt ifrån, skällt ut honom, höjt rösten inför alla och frågat vad han höll på med osv. Sen inser jag att jag faktiskt inte ska lägga skulden på mig, jag var i en väldigt utsatt position som ung, nyanställd och underordnad - skulden ska ligga hos honom. 

  • cosinus

    Beror kanske på hur man definierar tafsa. För mig är det typ nyp i rumpan som kommer från ingenstans. Ibland utan att man ens kan avgöra vem det är om det är trångt. Alternativt att personen redan från början vet om att man inte vill och gör ändå. Hur som, det har varit rumpan som varit mest utsatt, brösten max 1-2 ggr.

    Händer på lår, rygg, armar har alltid varit ett fiskande efter mer, alltså en dold fråga. De har alltid upphört efter att man visat sig icke intresserad, respekterats och ibland följts av en ursäkt. Det räknar jag personligen inte som tafs och jag har aldrig tagit illa upp.

    Killar som återkommande flyttat ner handen på rumpan när jag dansar med dem trots att jag flyttat upp den 2-3 ggr har ibland fått ett knä i skrevet. Det är extremt effektivt.

  • Adolf Josefsson
    Anonym (Tjej) skrev 2018-12-04 21:33:29 följande:
    Ska börja kasta mat på folk ute och försvara mig med "jag trodde du var hungrig"...
    Bättre om du ger maten åt dom. Eller tänkte du att dom ska ta emot det i luften?
  • Anonym (fru olsson)

    Ingenstans. Det har varit på väg några gånger,men det har jag snabbt satt stopp för. Om man bortser från rena våldsmän så drar dygd ofta till sig dygd. 

  • pyssel
    Adolf Josefsson skrev 2018-12-05 08:39:19 följande:

    Bättre om du ger maten åt dom. Eller tänkte du att dom ska ta emot det i luften?


    Varför det? Värja sig är mer passande i sammanhanget.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (fru olsson) skrev 2018-12-05 12:24:39 följande:

    Ingenstans. Det har varit på väg några gånger,men det har jag snabbt satt stopp för. Om man bortser från rena våldsmän så drar dygd ofta till sig dygd. 


    Att dygd drar till sig dygd, i meningen håller borta odygd, stämmer inte. Däremot stämmer det bättre att vissa sårbarhetsfaktorer ökar utsattheten också på detta område.
    Alla hästar hemma
  • Zizazi

    Detta var aldrig ett problem för kvinnor ända fram till nu. Jag finner det intressant. Under hela historien var det aldrig några problem. Märkligt märkligt.

  • Anonym (Kvinna)
    Zizazi skrev 2018-12-05 12:38:18 följande:

    Detta var aldrig ett problem för kvinnor ända fram till nu. Jag finner det intressant. Under hela historien var det aldrig några problem. Märkligt märkligt.


    Hur menar du? Vill du vara snäll och förklara det för mig, om du vill.

    Tack på förhand.
Svar på tråden Hur har män tafsat på er?