• Anonym (Psss)
    Äldre 5 Dec 07:18
    3789 visningar
    223 svar
    -3 +4
    223
    3789

    Brutit kontakten med närstående pga att de röstar på SD?

    Anonym (H) skrev 2018-12-05 06:51:27 följande:

    Jag har brutit kontakten och tagit bort som vän på Facebook när de helt plötsligt börjar skylta med sin politiska åsikt och trycker upp det i ansiktet på alla. Allt ska delas och allt ska kommenteras och det ligger ingen som helst källkritik bakom. Bara massa hat och skit.. Orkar inte med såna människor och jag vill inte ha sånt i mitt liv.


    Tycker det snarare låter som hur "antirasister" och "älskar alla invandrare" brukar bete sig. Dela alla artiklar de kan hitta om alla invandrare det är så synd om. Vet inga SD:are som håller på så. De håller låg profil. De flesta som använder ordet rasist om folk vet inte ens vad ordet betyder. Slå upp vad en rasist är. De flesta sd:are är inte rasister även om det så klart existerar.
  • Anonym (Psss)
    Äldre 5 Dec 14:13
    #50
    Mongoliet skrev 2018-12-05 08:01:39 följande:

    Ni rasister. Varför tror ni att majoriteten av svenskar tycker att SD:are är rasister? Tror ni att de tycker det på pin kiv liksom?


    Majoriteten av alla tror inte att alla sd:are är rasister. Bara de som inte vet vad ordet betyder tror det.
  • Anonym (Psss)
    Äldre 9 Dec 00:03
    Anonym (H) skrev 2018-12-08 22:55:41 följande:

    Oj! Jag har verkligen en helt annan erfarenhet! De enda som jag ser håller på så är SDare. Så mycket hat och så mycket vrede.. Så jo, de är rasister.


    Vad är det de hatar och känner vrede för då? Att tex ogilla/känner vrede för svensk invandringspolitik är inte att vara rasist. Är man rasist anser man att det finns genetiska skillnader mellan människor beroende på vad man kommer ifrån och att de som är annorlunda från än själv är sämre. Det är väldigt få som är rasister om man går från den definitionen. Däremot är det många som tycker det finns kulturella skillnader. Det är dock inte detsamma som att vara rasist.
  • Anonym (Psss)
    Äldre 9 Dec 17:09
    nihka skrev 2018-12-09 01:02:04 följande:

    Jo, det kallas kulturell rasism eller kulturrasism.

    Så fort du bedömer en individ, inte utifrån individen utan utifrån ett kollektiv och dina föreställningar/fördomar om kollektivet är det rasism.


    Ok. Så hur menar du då att det är att vara kulturell rasist om man ogillar Sveriges invandringspolitik?

    Dessutom är kulturell rasist en omtvistad term då det tar bort ursprungsbetydelsen av ordet rasist.
Svar på tråden Brutit kontakten med närstående pga att de röstar på SD?