• Alexi

    Hur kan man maxa föräldraledigheten?

    Har du koll på om ditt jobb ger någon extra ersättning vid föräldraledighet?

    Grejen med att maxa föräldraledighet handlar ju ofta om att spara dagar och det gör du ju inte om du tar ut 7 dgr per vecka.

  • Alexi
    Deeelicious skrev 2018-12-06 10:12:22 följande:
    Hur ofta kan verka rimligt att sjukanmäla sig under det året? Om man sjukanmäler sig under 4 7-dagarsperioder under föräldraledigheten(en månad totalt) verkar det skumt eller kan det gå bra tror du?
    Men alltså hallå! Försäkringsbedrägeri kallas det.

    Sjukpenning under föräldraledighet får man ju också bara om någon annan tar hand om barnet. Och är barnet yngre än åtta månader måste då den andra föräldern ta ut fp så man sparar inte dagar och inte mer pengar heller.
  • Alexi
    Anonym (A) skrev 2018-12-06 10:52:19 följande:
    Och vem fan bryr sig? Till och med aftonbladet har tipsat om att sjukanmäla sig för att spara dagar. Nu menar de säkert förstås när man verkligen är sjuk men det är en annan historia.
    Barnet kanske bryr sig när föräldern hamnar i fängelse...
  • Alexi
    Anonym (A) skrev 2018-12-06 11:13:55 följande:
    Haha ja, eller hur!
    2 §  Den som lämnar oriktiga uppgifter eller inte anmäler ändrade förhållanden som han eller hon är skyldig att anmäla enligt lag eller förordning, och på så sätt orsakar fara för att en ekonomisk förmån felaktigt betalas ut eller betalas ut med ett för högt belopp, döms för bidragsbrott till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader.
  • Alexi
    Deeelicious skrev 2018-12-06 12:10:53 följande:
    Men hallå, jag betalar faktiskt också skatt i det här landet och kan väl inte rå för att jag aldrig är sjuk medan min vän är det flera gånger per år. Har inte jag samma rättighet bara för att jag är frisk? Helt ärligt tycker jag att jag har det!
    Vad har du rätt till? Att fuska? Ojoj, är det de värderingar du tänker lära ditt barn så har det barnet rätt taskiga förutsättningar.
Svar på tråden Hur kan man maxa föräldraledigheten?