Inlägg från: Anonym (Hmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Nya TV-avgiften = 3 dagars mat

    Man får lägre avgift om man har låg beskattningsbar inkomst. Så det blir nog inte så stor kostnad ändå. Dessutom kan du passa på att äta billig mat några gånger i månaden för att jämna ut kostnaden. Veganskt är billigt, gott och hälsosamt. Det är väl ett bra tips för dig som behöver en bättre hälsa så att du kan börja jobba igen? För du räknar väl inte med att fortsätta gå hemma någon längre tid?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Rödtjärnens Anna skrev 2018-12-05 15:47:21 följande:

    1 procent av den beskattningsbara inkomsten med ett tak på 1300 kr per år. Dvs låg inkomst mindre än 1300 kr/år .

    I mitt hushåll med idag en betalande blir det snart 2 st som betalar 1300 kr/året vilket är mer än vad vi betalar idag. Hade vi dessutom haft en 19 åring som bodde hemma men arbetade hade det blivit väldigt mycket dyrare (3×1300).


    Det är väl bara bra att avgiften blir rättvis?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fattig) skrev 2018-12-05 15:53:18 följande:

    Jag har alla bidrag jag kan få. Jag sökte försörjningsstöd en gång med de sa bara att min inkomst är för hög för det, vilket jag anade redan innan jag sökte,


    Då har du inte så låg inkomst som du vill få oss att tro. Däremot har du säkert för höga kostnader i förhållande till din inkomst så att du känner dig fattig utan att vara det.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fattig) skrev 2018-12-05 15:55:12 följande:

    Jag äter billig mat. 20 kr om dagen är min matbudget på.


    Det går att äta billigare än så några dagar i månaden utan att förlora varken näring eller hälsa.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fattig) skrev 2018-12-05 16:01:59 följande:

    Nej jag kan inte äta bönor för jag är allergisk. Jag äter mycket vegetariskt annars. Har du tips att dela med dig av så gör gärna det.


    Råraka, stekt ris med grönsaker, rotfruktssoppa eller gryta. Det finns en grupp i Facebook som heter Portionen under tian som du kan gå med i för där får du många bra recept.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fattig) skrev 2018-12-05 16:15:05 följande:

    Men det är ju bara en portion på en måltid du räknar på här. Jag vill hemskt gärna ha både frukost och middag och lunch också ibland. 


    Ja? Man lagar storkok till flera dagar. Självklart äter man mer. Knäckebröd med banan är nätingsfullt och mättande. Gröt är nästan gratis om man dricker vatten till. Hembakat bröd är billigt och nyttigare än att köpa. Det är inte så att man bara äter soppa en dag bara för att jag tipsade om billiga maträtter... Men vill man göra det svårt för sig så gör man väl det.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fattig) skrev 2018-12-05 16:26:42 följande:

    Du har aldrig faktsikt försökt vara sjuk och leva på bara 20 kr per dag va? År in och år ut.


    I flera år. Det är inte så svårt att äta billigt och bra. Veganskt är billigt om man lagar maten själv. Det var på grund av pengar som jag blev vegan.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Zizazi skrev 2018-12-05 16:31:27 följande:

    Jag beklagar din situation, här finns massa empatistörda kräk som tycker att människor ska äta något de inte vill osv, i Sverige där vi har skattesatser upp mot 80 %. Störda är bara förnamnet.

    Jag skulle råda dig i alla fall att plocka burkar om du har den möjligheten, och även söka fonder på länsstyrelsens hemsida.


    Har man 20 kronor per dag till maten så kan man inte välja oxfilé. Det handlar inte om att folk ska tvingas äta det de inte vill utan att folk ska ha tillräckligt med mat för att äta sig mätt. Man kan inte äta dyrare än vad man har råd med. Att plocka pantburkar är ett bra tips. 4 burkar om dagen ger 120 kronor mer varje månad till maten.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fattig) skrev 2018-12-05 17:27:25 följande:

    Jag har hel sjukersättning. Som så många andra med garantinivå så tog det många år av försök med heltid, deltid, massor av vanliga sjukskrivningar på heltid och deltid och bollande hit och dit och så vidare så var jag till slut nollad när sjukersättningen blev godkänd.


    Men sjukersättning beräknas på tidigare inkomster och är oberoende av att du har SGI...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Nej) skrev 2018-12-05 20:22:15 följande:

    Den bör inte existera överhuvudtaget.


    Det kan du tycka. Jag tycker att kostnader för föräldraledighet, barnomsorg, skola, barnhälsovård osv inte borde finnas. Men jag får betala tusentals kronor varje år till det även om jag inte vill.
Svar på tråden Nya TV-avgiften = 3 dagars mat