• Anonym (Arg mamma)

    Sambon har noll förståelse för amningen

    Min sambo har verkligen ingen som helst förståelse för att amningen är så tidskrävande.

    Vi fick vårt andra barn för några månader sedan och det känns som att det är bråk mellan oss varje dag pga att han tror att jag ligger och latar mig på sängen med bebisen medan han ?gör allt jobb? med vår treåring. Så är det verkligen inte! Oftast så behöver jag lugna bebis innan jag ens kan amma, och det kan ta ett tag. Så kommer han in och gormar om något då så får jag börja om från noll igen. Bebisen är oerhört lättstörd ska tilläggas.

    Jag är så himla trött på att bli sedd som en lat jävel för att jag liggammar bebisen. Och om det tar mer än 10 min blir han alldeles tokig och tycker att ?nu är du väl för fan ändå klar?.

    Grr, jag blir arg bara jag skriver detta. Nån annan som har samma erfarenhet från sin partner?!

  • Svar på tråden Sambon har noll förståelse för amningen
  • Anonym (Arg mamma)
    Anonym (bert) skrev 2018-12-05 22:15:41 följande:

    Ja, det kallas inlärning. Problemet är oftast att idag finns ingen avgränsning. Inte några begränsningar där det borde finnas. Vi äter inte bara för att mätta. Vi äter för att döva diverse känslor, vi blir feta. Vi får hälsoproblem. Därför bör inlärningen komma tidigt där bebis får känna av avgränsning och begränsning. Inte som något Ont, utan som något i längden Gott för bebis (som senare blir vuxen).


    Jaså det anser du? Även om en bebis som ökar dåligt i vikt och behöver all extra näring den kan få?
  • Anonym (Mansgris)
    Tow2Mater skrev 2018-12-06 02:23:45 följande:

    Om det påverkar hela familjen negativt kan flaska vara att föredra. Ligger TS och ammar en timme var fjärde timme kan jag förstå mannen blir less. Och nu är ju TS barn några månder gammal redan, det är inget veckogammalt barn det handlar om.


    En tre månaders bebis behov kommer före vad en vuxen man har för åsikter om hur tiden ska spenderas. Det är fortfarande en väldigt liten bebis som man måste anpassa sig som vi diskuterar. På dig låter det som ett barn kring 1 år.
  • Anonym (Gris)

    Vadå allt jobb med 3åringen? Det är väl hans barn också? Han har samma jävla ansvar för barnen som du har. Han låter som en mansgris och en jävla idiot. Hur kunde du ens vilja ha 2 barn med en sån?

  • Anonym (Dubbelsuck)

    Vilken okunskap ett par få i tråden besitter, förstår inte varför man uttalar sig då.

    Ts, ta din man till BVC så får dom förklara för honom.

  • nernu

    Det kan vara jobbigt att stå vid sidan av och vara partner och ibland rinner det över. Det köper jag. Men att han har den grisiga inställningen hela tiden är inte okej!

  • Anonym (Farsan)

    Sicken jävla idiot till karl!
    Jag tyckte det var skitmysigt att se på när barnen ammade, man verkligen 
    såg hur lugnt o mysigt det var. 
    Har han övriga problem med att behöva hävda sin rätt och sina
    åsikter? Verkar ju inte normalt tycker jag.

  • AndreaBD
    Anonym (bert) skrev 2018-12-05 20:05:05 följande:
    Initialt kommer bebis inte att förstå. Rätt. Men med upprepat & kontinuerligt beteende kommer bebis att förstå precis rätt amningstid och anpassa sig.
    Varför envisas du med att snacka dumheter! Man får räkna med att det tar runt 30 minuter. Ungefär. Och du vill reducera det till 10 min??? Bebisen skulle nog bli undernärd eller behöva amnas oftare för att kompensera.
  • AndreaBD
    Anonym (bert) skrev 2018-12-05 22:15:41 följande:
    Ja, det kallas inlärning. Problemet är oftast att idag finns ingen avgränsning. Inte några begränsningar där det borde finnas. Vi äter inte bara för att mätta. Vi äter för att döva diverse känslor, vi blir feta. Vi får hälsoproblem. Därför bör inlärningen komma tidigt där bebis får känna av avgränsning och begränsning. Inte som något Ont, utan som något i längden Gott för bebis (som senare blir vuxen).
    Du har inte en aning om bebisar och vad de klarar och inte klarar. Du har inte heller en aning om hjärnans utveckling. Det är konstaterat och helt säker att det är BRA för bebisar att få äta i lugn och ro, så länge och så mycket de vill.

    INTE EN enda bebis blir tjock så länge den bara ammas. Man kan nämligen inte bli för tjock av modersmjölken. Det du föreslår däremot skulle skapa problem som i värsta fall kan påverka individen fortfarande mycket senare i livet.
  • Anonym (C)

    Är han van vid att faktiskt tillbringa tid med 3-åringen? Hur mycket tar han hand om bebisen när han är hemma?

    Nu vet jag inte hur ofta och hur länge minstingen ammas, men 10 minuter är ju ingen tid alls. Äter han själv alla sina måltider på max 10 minuter?

    Om han ser amningen som ett stort problem, hur menar han då att barnet ska få i sig näring? Vill han flaskmata? Är han då villig att ta över flaskmatningar när han är hemma på kvällen och åtminstone på helgnätter, för att avlasta?

    Nu säger jag inte att ni ska flaskmata, men han måste fatta att matning av bebisar tar tid och ork, oavsett hur man får i dem maten.

    Min äldsta fick jag flaskmata, och det var mycket jobbigare att göra det än när jag ammade min yngsta.

    Min äldsta fick jag antingen flaskmata i ett mörkt rum, eller bära omkring och bära honom och vagga och sjunga för att få i honom maten. Tog ofta minst 20 min. per matning. Tror att enda gångerna han slurpade i sig en flaska någorlunda snabbt var när han mer eller mindre åt i sömnen.

    Lillasyster kunde ammas var som helst, och på natten ammades hon mer eller mindre medan vi båda sov...

    Barn är olika, och den lilla bebisens behov går före pappans önskemål.

    Kan ni prata i lugn och ro om vad det är som gör honom så frustrerad? Känner han sig otillräcklig, är han trött efter jobbet, är storasyskonet svartsjukt på småsyskonet och jobbigt mot pappan?

    Blir det bråk hela tiden, skulle jag rekommendera parterapi så ni får hjälp att prata i lugn och ro.

  • Anonym (mammatilltvå)

    Fy fan vad dålig stil av din man. Helt oacceptabelt. Det kan vara "kris" för relationen att få barn, din man kanske går igenom någon typ av kris just nu? Eftersom han har så lite förståelse och empati. Jag skulle vara jätteledsen och arg om jag var du. Kanske prata med någon tillsammans? Typ par-terapi?

Svar på tråden Sambon har noll förståelse för amningen