Inlägg från: Anonym (Okänslig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Okänslig)

    Tjejen tjänar mer.. Gnäller

    Tiina87 skrev 2018-12-06 00:02:15 följande:

    Vad är det du blir sårad över? Jobbar ni på samma jobb och du är den kollegan som har lägre lön? Då får DU göra något åt DIN situation.


    Jag uppfattar det som att TS blir sårad över att sambon uttrycker sig nedlåtande över hans inkomst. Inte att TS själv är besviken över sin inkomst. Man behöver inte uttrycka sig som ett praktarsle inför sin partner bara för att man tjänar mer pengar.
  • Anonym (Okänslig)
    Fiona M skrev 2018-12-06 00:15:11 följande:

    Var står att hon gnäller över TS lön?


    Ts skriver ju att hon har högre lön än sina kollegor och att honhar fått en rejäl löneökning nyligen men att hon inför Ts ändå klagar på att hon tjänar för lite. Hon VET att Ts tjänar mindre än henne och hennes klagomål får Ts att känna sig otillräcklig även om Ts själv är nöjd med sin lön. Man behöver inte uppföra sig som ett arsle inför den man lever med och säger sig älska.
  • Anonym (Okänslig)
    Fiona M skrev 2018-12-06 00:58:09 följande:

    Men vem är du att säga vad hon ska vara nöjd med lönemässigt?

    Du är så noga med att tala om att DU minsann har del i att hon vågar kräva mer, men när hon faktiskt står upp för sig själv tycker du hon är jobbig.

    Hur ska du ha det?


    Om hon nu tycker sig tjäna för lite så hjälper det inte att gnälla om det inför Ts. Han borde säga till henne att skaffa en annan utbildning och ett jobb där hon tjänar mer istället för att bara klaga.
  • Anonym (Okänslig)
    Fiona M skrev 2018-12-06 01:11:16 följande:

    Hennes lön har inget med TS lön att göra. De flesta av oss vet att olika yrken ger olika inkomst, hur orättvist vi nu än må tycka det är att jobb värderas olika.

    Jag har 5+ år på högskolan och får gnälla om min löneutveckling inte är som väntat, utan att jag för den skull ser ner på de i andra yrken som har mindre. Är det verkligen ett konstigt koncept?

    Varför pushade TS henne att begära så mycket om hon inte borde försöka få det?


    Va? Du verkar inte förstå vad som skrivs. Det är ingen som har påstått att utbildning inte ska löna sig.

    För att man ställer upp för sin partner och peppar? För att man tycker att partnern förtjänar det? I gengäld borde Ts partner hålla käften med sina klagomål inför Ts. Hon har bättre lön än sina kollegor. Att gnälla inför Ts kommer inte att ge henne en högre lön. Hon får väl skaffa en ny utbildning och börja inom en branch som betalar bättre.
  • Anonym (Okänslig)
    Fiona M skrev 2018-12-06 01:15:40 följande:

    Eller så ventilerar hon besvikelsen för ngt som nyligen hänt. Klarar han inte det kanske han borde utbilda sig och få högre lön.


    Uppenbarligen inte eftersom det har gått för långt och Ts till slut känner att hon till och med klagar på hans inkomst. Han är nöjd med sin inkomst. Det är inte han som klagar över den.
  • Anonym (Okänslig)
    Fiona M skrev 2018-12-06 01:18:14 följande:

    Wow.

    Har ni såna mindervärdeskomplex borde ni nog fundera på om ni ska vara i relationer med starka personer, både du och TS.


    Du förstår verkligen inte.

    Haha du kan inte vara på riktigt. Eller har du problem med att förstå vad folk skriver utan att överanalysera och göra egna tolkningar? Jag har inget som helst problem varken i min relation eller med att leva med en stark person. Däremot skulle jag ha problem med att leva med någon som Ts partner som verkar uppföra sig som ett offer och som är för lat och bekväm för att förändra sin situation utan bara klagar på den hela tiden. Man får hoppas att Ts sätter ner näven och säger ifrån. Det är väldigt oattraktivt med människor som spelar offer.
  • Anonym (Okänslig)
    Fiona M skrev 2018-12-06 01:19:50 följande:

    "Till slut" -sen i MÅNDAGS!


    Nej enligt Ts så pratar hon om lönen varje dag. Den sista löneförhöjningen fick hon besked om i måndags och den gnäller hon givetvis också om.
  • Anonym (Okänslig)
    Fiona M skrev 2018-12-06 01:19:22 följande:

    Inte hon heller.


    Hon gnäller om sin låga lön hela tiden. Och nu gnäller hon om att hon inte fick hela sitt begärda belopp.
  • Anonym (Okänslig)
    Fiona M skrev 2018-12-06 01:27:59 följande:

    Jag tror du läst en helt annan TS än den som står överst här.

    Eller stämmer det här TS, är din tjej så lat och bekväm och klagar hela tiden. och det kanske är en "göra slut"-tråd som Tiina trodde?

    ...Eller är det så att tjejen ventilerat sitt missnöje i ett par dagar över att förväntan - som du hjälpt till att bygga upp - inte uppnåddes, och att du har fått knäppa tankar mest för att du jobbar i en bransch med andra förutsättningar?

    Är det det förstnämnda borde du nog starta en ny tråd och få bättre råd med hur du gör slut.


    Det är inte jag som har läst en annan tråd...

    Enligt Ts inlägg så är hon pengafixerad sen hon började få upp lönen och sen dess pratar hon alltid om sin inkomst. Sen sista löneökningen gnäller hon över hur dåligt hon tjänar. Hon borde utbilda sig och börja med något annat där hon kan få en bra lön istället för att klaga.
  • Anonym (Okänslig)
    Fiona M skrev 2018-12-06 01:29:30 följande:

    Såhär skriver TS (Okänslig), men du kanske vet bättre?


    Ts skriver även så här.

    "Men hon pratar om sin lön varje dag. Hon fick ju faktiskt mer i löneförhöjning än vad hon själv hade tänkt begära. Men ju mer hon tjänar desto girigare verkar hon bli."

    Men du verkar tro att TS inte har skrivit det. Du vet kanske bättre än Ts hur det är hemma hos dem?
  • Anonym (Okänslig)
    Fiona M skrev 2018-12-06 01:32:57 följande:

    Hon klagar fortfarande inte på TS lön.


    Du förstår kanske inte vad Ts skriver? Mitt tips är att du ska läsa Ts alla inlägg några gånger till och att göra det utan att hitta på saker som Ts inte har skrivit.
  • Anonym (Okänslig)
    Fiona M skrev 2018-12-06 01:40:49 följande:

    Läs själv.

    Du har ju broderat ut TS flickvän till att vara ett girigt as utan eget driv...

    Han skriver inte att hon klagar på hans lön utan sin egen, och


    Det är Ts som skriver att han uppfattar henne som mer girig ju mer hon tjänar.

    Om hon nu är missnöjd med att ha bäst lön inom sitt arbetsområde på sin arbetsplats så måste hon antingen byta arbetsplats eller skaffa en ny utbildning inom en bransch där hon kan tjäna mer pengar. Att bara klaga inför Ts ger inte henne mer pengar.
Svar på tråden Tjejen tjänar mer.. Gnäller