• Egnidedon

    Nya Karolinska Solna?

    Är det någon som fött i de nya lokalerna som Karolinska Solna flyttade till i oktober? Är det bra? Har de toa och dusch i alla sina rum? Bra personal?

    Som bakgrund är dags att registrera mig för sjukhus för mig nästa vecka och jag väljer mellan Södersjukhuset och Karolinska Solna eftersom de är de två närmast mig. Jag lutar mot Karolinska både för att det är närmre, de verkar ha bra medicinsk back-up om något skulle gå fel och så gillar jag att det är mindre också. Nya fräsha lokaler låter ju inte fel heller. Men eftersom de så nyligen har flyttat så är det svårt att hitta åsikter som är relevanta. Jag ska inte föda förrän i mars så förhoppningsvis har eventuellt flyttkaos blivit löst vid det laget tänker jag.

    Är det något annat man bör tänka på vid valet? Det är första barnet så har svårt att föreställa mig precis hur det kommer vara och vad man kommer att tycka är viktigt...

  • Svar på tråden Nya Karolinska Solna?
  • Kabbleka

    Du ska välja det som är närmast, det är det som kommer kännas viktigast just då. Man vet ändå inte om man får sitt önskade val. Det är lika medicinskt säkert på alla sjukhus! Bra att veta är att Södertälje inte har nån barnavdelning, så sjuka nyfödda skickas till Huddinge. De har en barnläkare som är jour. På alla sjukhus i Sthlm får man eget rum och papporna får stanna på BB. 

    Födde på Sös, jättebra. De har också nya lokaler. Det som spelar roll i slutändan är ju vilken BM du får. Din kompis eller granne kanske träffade en otrevlig på Sös, men då hade hon kanske otur, alla är ju inte otrevliga eller trevliga överallt.  En Bm som jag gillar kanske inte är din typ, men vad gör man. Det viktigaste är att man får kunnig personal, vi behöver ju inte bli kompisar :)

Svar på tråden Nya Karolinska Solna?