Inlägg från: Anonym (Fakta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fakta)

    Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan

    Det finns inga snabba och hälsosamma genvägar till viktnedgång och bra hälsa. Diverse dieter kommer att göra människor sjuka i framtiden. Det vet ledande forskare men kött, fågel, fisk mjölk och äggindustrierna satsar stora belopp på att ta fram forskning som vilseleder människor och som påverkar människor att äta sånt som gör dem sjuka på lång sikt. Ät mer vegansk mat och låt dina barn få lära sig hur bra mat smakar så att de får en bra chans att leva ett friskt liv.

    Kan du tänka dig att byta ut animalier mot växtbaserade produkter? Varför eller varför inte?

  • Svar på tråden Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan
  • Anonym (Fakta)
    smulpaj01 skrev 2018-12-06 15:20:37 följande:

    Forskning visar att vegansk kost är direkt farligt för barn. Vad vuxna har för fanatiska idéer får stå för dem men låt barnen äta allsidig kost då de växer och har behov av det.

    Själv kommer jag aldrig bli vegetarian eller vegan. Tycker om GOD mat.


    Dumheter. Det är köttlobbyn med flera som har tagit fram den "forskningen". Allsidig vegansk kost är bäst för alla oavsett ålder. Men visst måste man få i de små B12 men det är ingen konst.
  • Anonym (Fakta)
    Anonym (Nja) skrev 2018-12-06 15:29:07 följande:

    Nja, i SVT:s "Bästa dieten" var vegandiet verkligen inte den bästa. Om jag försöker livnära mig på rapsolja äter jag vegansk, men inte nyttigt och alltså är vegankost inte nyttig per se.

    I Vetenskapens värld kom man fram till att det bästa är veghetarisk kost med inslag av kött.


    Fast det är inte forskning. Det är ett nöjesprogram där familjer skulle testa olika kloster och vissa ville försöka förbättra sin hälsa på kort sikt... Att leva som vegan är absolut den mest hälsosamma livsstilen. Det är fakta som framstående forskare tagit fram efter många års forskning och som ställt sig utanför den forskning som betalas av kött och mejerilobbyn.
  • Anonym (Fakta)
    sextiotalist skrev 2018-12-06 16:03:22 följande:

    Det stämmer, jag vände mig mer mot att man som till motsatt till veganer skulle vi allätare vara frossare. Det finns veganer som har övervikt och vällevnadssjukdomar också och det finns mycket onyttig vegansk mat också.


    Man ska äta naturligt, inte processat även som vegan. Visst kan man som vegan äta oljefriterad pommes från frysdisken och bli fet och sjuk men den här tråden handlar om naturlig kost.
  • Anonym (Fakta)
    Anonym (...) skrev 2018-12-06 16:15:44 följande:

    Absolut! Jag håller helt med dig där. Jag tycker inte man kan dela upp det i vegetariskt=bra, allätare=dåligt. Det finns skitmat och så finns det bra mat, på båda sidor. Väldigt mycket vegetarisk mat är jättebra. Godis och liknande är det inte. Rött kött bör man dra ner på, men ägg är väldigt bra. Äter man måttligt av allt (med undantag att skära ner extra på det röda köttet för klimatets skull) så är det bättre än att helt hysteriskt utesluta något.


    Ägg är inte alls bra. Det är äggföretagen som har vinklat forskningen.
  • Anonym (Fakta)
    Anonym (övertygad!) skrev 2018-12-06 16:16:16 följande:

    Japp, så är det!

    Finns ingen anledning till fler koststudier som innefattar annat än växtbaserad kost, det är liksom överbevisat om och om igen att det är outstanding, hur gärna folk vill förtränga det eller ej.

    Vi blev veganer för ca 7 år sen. Barnen har inte haft en enda sjukdag från fsk sista två åren, och skolbarnen har inte haft det på minst 3-4 år! Inget snor, ingenting!? Minns inte ens när jag var sjuk sist, jobbat på samma företag i ca 5 år, aldrig varit hemma. Min man får nån enklare förkylning vartannat år kanske.

    Själva så blev vi av med flera "kroniska" sjukdomar båda två. Vi var normalviktiga innan, och åt hyfsat nyttigt innan, inget rött kött, korv etc. Tränade 2-3 ggr/v. Men ändå denna enorma förändring!!

    Jag blev av med mångårig, svår astma. Alltså helt besvärsfri och medicinfri! Jag som tom behövde kortisontabletter i perioder. Min mans allergier är borta.

    Men det häftigaste är trots allt denna värkfrihet! Aldrig huvudvärk, mensvärk, ryggont- fattar det nästan inte!

    Men fasiken så äckligt det var att ställa om först. hatade nästan maten i flera månader. Vi äter sk hel mat, inga halvfabrikat. Men nu är vi proffs på att göra god, nyttig mat, och efter nåt halvår älskar vi den, barnen också! :)


    Det är sant. Grattis! Man önskar att fler verkligen gjorde ett seriöst försök under minst ett halvår och sedan utvärderade. Jag hoppas bara att barnen får äta vegansk kost i skolan och får en annan kunskap om vad som är bra mat jämfört med vad många föräldrar serverar hemma.
  • Anonym (Fakta)
    FDFMGA skrev 2018-12-06 16:14:11 följande:

    Människan är biologiskt anpassad till en allsidig kost, så det är ytterst tveksamt om de som väljer extremt ensidig kost skulle leva länge.

    Som köttätare utesluter man sällan kost från växtriket så en "mångkulturell" kosthållning är säkert nyttigare än en monokulturell - och så mycket trevligare dessutom.


    Vegansk kost är inte alls ensidig. Den innehåller allt vi behöver. Man kan till och med äta vegansk b12.
  • Anonym (Fakta)
    Anonym (övertygad!) skrev 2018-12-06 16:37:59 följande:

    Inte helt sant dock... de allra flesta behöver ta extra vitD3, ev calcium. D-vitaminet tillsatt i växtmjölk är D2, inget att räkna med. De flesta klarar inte att få i sig detta i kosten.Särskilt inte barn.

    Extra DHA, EPA är också nödvändigt. Men det finns ju veganskt, liksom även D3 nu...


    Man kan få i sig det via kosten. Äter man inte allsidigt så behöver man tillskott. Kalcium till exempel finns i mycket mer än mejerier och våra kroppar hjälper till att vi kan tillgodogöra oss det från vegetabilier.
  • Anonym (Fakta)
    Aniiee skrev 2018-12-06 17:08:58 följande:

    Inte en enda av The Blue Zones har en diet av veganska mått, så det tar jag med en skopa salt.


    Deras kost är övervägande vegetabilier trots allt.
  • Anonym (Fakta)
    Aniiee skrev 2018-12-06 17:57:28 följande:

    Ja, men det är inte samma sak som veganism. Min kost är också övervägande vegetabilier men det gör inte mig heller till vegan.


    Nej men deras livslängd beror på fler faktorer. Jag diskuterar den mest hälsosamma kosten.
Svar på tråden Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan