• brallison

    Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan

    Definitivt inte - maten blir så mycket mer ensidig och tråkig då det är så begränsad med vegan-produkter, samt ger det inte tillräckligt med ämne man behöver (annars behöver man komplettera på alla möjliga sätt och viss). Och som det lyder i en anekdot - "Enligt forskarna, gifta män lever längre. Svaret: de lever inte längre, utan det känns för de som evigheter" - får för mig att det är ännu mera applicibel till veganerFlört

  • brallison
    Anonym (...) skrev 2018-12-06 14:58:30 följande:
    Det där stämmer dock inte. Huruvida maten blir ensidig eller inte har inte att göra med om man äter vegetariskt eller inte. Jag känner vegetarianer som äter otroligt varierat och jag känner folk som äter kött som typ varvar mellan 5 rätter. Det handlar om intresse och kunskap. Det kanske inte finns så många köttsubstitut, men om du tittar på alla råvaror så är utbudet av de vegetariska enormt. 
    Ska man äta hälsosamt som vegetarian så ska man inte heller leva på köttsubstitut.

    På samma sätt behöver man inte få brist på näringsämnen om man är vegetarian. Det är b12 som inte går att få i sig, liksom att en del får brist på järn - men det går att få i sig tillräckligt av.
    Vegetarisk mat är mer varierande än vegansk. Just vegansk blir helt ensidig då ingenting kommer från djurrike och bl a omega 3 från växter kan människa inte tillgodota.
Svar på tråden Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan