Anonym (övertygad!) skrev 2018-12-07 12:06:05 följande:
Ja just det, skulle säga det också, att glöm inte fetterna!! Skit i matoljor och margarin, satsa på de riktigt bra och smarriga fetterna i mandel, nötter, fröer etc.
Tex rosta mandel, hacka o ha i burk i kylen, bara att strö över maten. Gör detsamma med t ex solrosfrön!
Lägg en näve cashewnötter på den asiatiska middagen, eller mixa skiten ur nån dl kokta cashewnötter (ca 10 min) med lite vatten, så får du cashewgrädde, otroligt gott i all asiatisk matlagning, och indisk!!
Strö lite valnötter på morgongröten du gjort på havre- eller sojamjölk el nötmjölk, eller "fruktglassen" (mixa massa fryst banan med tex fryst hallon, lite kakao, nån färsk dadel.)
Mixa linfrön några sek så det blir som nästan mjöl och ställ i kylen, håller nån månad. Dräll i några msk i middagsmaten, el i smoothien. I tex "köttf"färssås, grytor etc blir det som redning. De otroligt nyttiga ämnena i linfrön förstörs inte av upphettning. Ät inte mer nån ett par msk (krossade) per dag o vuxen dock, annars kan cellerna få problem att ta upp syre rent hypotetiskt. Helt säkert och väldigt nyttiga fetter om man håller sig till det.
Ja, alltså, jag råder ingen a mixa cashewnötter i 10 min haha, dom kan förkokas ca 10 min eller dra i varmt vatten ca 30 min innan. man mixar på känn, tills det blir som ovispad grädde. Lite vatten i taget:)