Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Äcklig åldersskillnad?

  Tor 6 dec 2018 17:17 Läst 0 gånger Totalt 90 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (.) - Visa alla inlägg
 • Anonym (.)
  Återställ
  Tor 6 dec 2018 17:17 #5

  Inte min grej, men jag har å andra sidan en man som är motsvarande äldre än jag som säkert någon kan ha åsikter om.
  Så länge båda är vuxna tycker jag omgivningen får lägga band på sina åsikter om deras partnerval så länge det inte handlar om någon som misshandlar dem e dyl, vare sig ens privata åsikter handlar om ålder eller något annat. Olika livsmål som har med åldern att göra kan förstås orsaka slitningar men att oombedd påpeka detta lär inte tillföra något positivt.

  En granne fick för övrigt ett barn med en kille i tjugoårsåldern med en kille på några och tjugo. Visst, det tog slut efter ett par år, men det gjorde det med pappan till de vuxna döttrar hon fick som yngre också.

 • Anonym (.)
  Återställ
  Tor 6 dec 2018 20:38 #11
  Anonym (Hmm) skrev 2018-12-06 19:20:54 följande:

  Jag har inga problem med konstiga åldersskillnader och jag skulle absolut kunna småflirta med någon i den åldern, men jag vill att de jag ligger med ska vara lite vuxnare än så. Det var ju inte länge sen personen gick ur skolan liksom...


  Det beror ju lite på perspektivet det där med skolpojkar vs vuxna. Jo, jag tycker också det är ungt, men min man, som är född i en annan kultur (OCH äldre än jag), var gift med sin första fru, hade två barn och försörjde familjen i den åldern. Om du däremot tänkte på att de inte skaffat sig så mycket erfarenhet än...
 • Anonym (.)
  Återställ
  Fre 7 dec 2018 12:15 #27
  Anonym (H) skrev 2018-12-07 07:01:11 följande:

  Min man fick barn i ungefär den åldern med en kvinna som var mellan närmare 40. Okej att ha sex (även om inte jag förstår vad man ser i så unga när man är 35+, jag är 30 nu och jag tycker killar i den åldern ser ut som småpojkar. Men när man skaffar barn ihop. Killar är ju långsammare i mognaden också så det lär ju ha varit dom att skaffa barn med en tonåring mer eller mindre. Behöver jag säga att det tog slut p g a åldersskillnaden


  Allt som bidrar till att man har olika referensramar ökar risken för att det ska spricka. (Liksom att över huvud taget bilda familj tidigt.)

  Större åldersskillnad ökar risken för att det spricker men det gör också ifall man är från olika länder eller inhemska kulturer, talar olika språk, har olika social bakgrund, olika utbildningsnivå... Sedan finns det par med stor åldersskillnad där det håller, precis som det finns par där det håller trots att den ene är arbetare och den andre akademiker, man kommer från olika länder etc etc.

  I TS fall verkade det dock handla om närmast en KK och då är kanske funderingar om familjebildning inte så relevanta.
 • Anonym (.)
  Återställ
  Fre 7 dec 2018 15:44 #39
  Anonym (Hmm) skrev 2018-12-07 14:36:32 följande:
  Jag är från Sverige och skulle inte tycka det var konstigt om två 22åringar skaffade barn och köpte hus. Men då är båda på samma nivå. Båda är nya i vuxenvärlden och på samma nivå i livet och kan mogna tillsammans.
  Förstod inte av tidigare inlägg att du menade så eftersom du talade om en man på några och tjugo som någon som nyss lämnat skolan, vilket lät som någon som inte var torr bakom öronen än. Men då tycker du alltså att en man i den åldern är mogen att bilda familj, fast bara tillsammans med någon som själv är nyss ut ur skolan så att ingen av dem har för mycket erfarenheter med sig.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll